fredag 26 augusti 2011

Nytt inköp

Under det årliga besöket i Göteborg under Kalaset brukar jag alltid botanisera bland bokhandlarna, bara för att inte glömma hur det känns. Varje år lyckas jag falla för erbjudandet "Köp fyra pocket, betala för tre". Så även i år alltså och den här gången var det Åhléns som hade de billigaste böckerna. Utslagsgivande var dock att de där hade flera storpocket till det facila priset 49 kronor styck. Det kan man ju bara inte stå emot.

De här böckerna blev det


Niceville av Kathryn Stockett verkar ju vara en bok som man bara måste läsa, alla verkar rent lyriska.

Karin Alfredsson har jag bara läst den första boken om Ellen Elg av, 80° från varmvattnet, och den tyckte jag om. Jag har även de två nästkommande böckerna redan, så det var väl lika bra att köpa Den sjätte gudinnan också.

Tana French har jag läst Till skogs av. Jag var inte överförtjust i den, men nu har jag sett så många positiva kommentarer om Okänt offer så jag måste ju ge den en chans.

Ann Cleeves har jag bara läst den första i Shetlandskvartetten av, Svart som natten. Jag hade de andra redan, förutom Blå gryning, men nu har jag den också.

Marian Keyes... ja, vad ska jag säga. Jag gillar henne och har gjort i många år. Men Å andra sidan hade jag inte hemma.

David Gibbins hade jag aldrig hört talas om, förrän dagen innan jag åkte till Göteborg. Då sa min chef att det är en av hans favoritförfattare, jämte Dan Brown och Steve Berry. Jag har läst båda och gillat dem, mer eller mindre. Något förvånad blev jag när två av Gibbins böcker låg där på Åhléns som storpocket för 49 kronor styck. Jag sansade mig i alla fall såpass mycket att jag bara köpte den ena, hans första, Atlantis.

2 kommentarer:

  1. Jag köpte också Niceville idag och så håller jag på att läsa Okänt offer. Kul sammanträffande. Vilken fin blogg du har, hit kommer jag nog fler gånger. (Hittade dig via BokbloggsNytt på Twitter)

    SvaraRadera
  2. Vad underligt. Jag är lite nyfiken på båda två, men eftersom jag är otroligt strukturerad(?) så läser jag böcker, ja kanske inte i den ordning jag köper dem, men i alla fall årsvis. Jag är fortfarande kvar på 2010...

    Vad gillar du Okänt offer så långt?

    SvaraRadera