söndag 14 augusti 2011

Kommande böcker i september 2011

Det släpps många nya böcker i september, som jag ser fram emot och i vissa fall till och med längtat efter. Bland dessa är det tre stycken fortsättningar på serier, av vilka jag egentligen bara har börjat läsa en, men jag vill ju så gärna läsa de andra också. Jag önskar så att jag hade mer tid att läsa.

Änglamakerskan av Camilla Läckberg
Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 360
Serie: Fjällbackaserien 8
Utgivningsdatum: 2011-09-05
Förlag: Forum

Från Bokus:
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?

Med den mycket efterlängtade Änglamakerskan följer Camilla Läckberg upp succén med Fyrvaktaren och de övriga böckerna om polisen Patrik Hedström och författaren Erica Falck.


Den här har jag redan förhandsbokat.

Boken kan beställas på AdLibris, Bokia och Bokus.

[buzz] av Anders de la Motte
Genre: Thriller
Antal sidor: 336
Serie: Rebecca Normén 2
Utgivningsdatum: 2011-09-06
Förlag: Alfabeta

Från Bokus:
Välkomna tillbaka, HP och Rebecca favoriter hos Svenska Deckarakademin som belönade thrillern [Geim] med priset Årets Bästa Debut.

[buzz] inleds i öknen. HP är i Dubai på flykt från sitt förflutna, Rebecca besöker ett afrikanskt land som livvakt åt en svensk minister. Plötsligt hamnar de båda i hotfulla situationer som tvingar dem tillbaka till Stockholm där deras vägar möts igen.

En andlöst spännande, kraftfull och nyskapande thriller som kommer att läsas av många över hela Europa!

Anders de la Motte är säkerhetschef på ett stort internationellt it-företag och f.d. polis. Böckerna är brett sålda internationellt och SF har köpt filmrättigheterna till [geim].


Jag har inte läst den första, har den inte ens. Men den ligger på min önskelista, precis som den här gör nu.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Vad natten döljer av Dean Koontz
Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 442
Utgivningsdatum: 2011-09-07
Förlag: Bra Böcker

Från Bokus:
En gång för länge sedan anlände en mördare till en liten stad. Hans namn var Alton Turner Blackwood, och inom loppet av några månader hade han brutalt mördat fyra familjer. Hans vansinnesdåd slutade inte förrän han själv dödades av den sista familjens sista överlevande: en fjortonårig pojke.

En halv kontinent bort och två decennier senare är det någon som mördar familjer igen och i detalj återskapar Blackwoods dåd. Mordutredaren John Calvino är säker på att hans egen familj kommer att bli måltavlan för det fjärde dådet, precis som hans föräldrar och systrar blev offer den där gången när han var fjorton år och dödade deras mördare.

John Calvino är en förnuftig man som i sitt arbete som mordutredare bara handskas med kalla fakta. Men en upplevelse utöver det vanliga övertygar honom om att döden inte alltid behöver vara en enkelriktad resa ibland kan de döda komma tillbaka ...


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Den här boken är klassad som deckare hos bokhandlarna... En deckare av Koontz? Ja, kanske är det så, men det är svårt att tro. Den här ska jag definitivt köpa, så vi får väl se vad det är.

Den felande länken av Stefan Tegenfalk
Genre: Kriminalroman
Antal sidor: 370
Serie: Walter Gröhn 3
Utgivningsdatum: 2011-09-15
Förlag: Massolit

Från Bokus:
Tredje delen i kriminaltrilogin om Walter Gröhn och Jonna de Brugge.

Med över 70.000 sålda exemplar av de två inledande delarna är det äntligen dags för den tredje och avslutande boken i Stefan Tegenfalks kritikerrosade kriminaltrilogi om Walter Gröhn och Jonna de Brugge som inleddes med "Vredens tid".


Ingenstans kunde jag hitta vad boken egentligen handlar om, inte ens på förlagets hemsida. Inte ens en bild på omslaget stod att finna. Jag har de två första i serien, men jag har inte läst dem än. Om de är bra så köper jag denna också.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Sju jävligt långa dagar av Jonathan Tropper
Genre: Feel-good
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2011-09-20
Förlag: Gilla

Från förlaget:
En sju dagar lång shiva, fyra syskon och en rad avslöjade hemligheter ...

Judds pappa är död och enligt hans sista vilja ska familjen sitta shiva, en traditionell sorgemottagning i sju dagar. Med fyra syskon och en excentrisk mamma i samma hus blir det en dramatisk vecka, full av dråpliga händelser och röjda hemligheter. Och Judd är inte direkt på topp. Några månader tidigare, när han åkte hem för att överraska sin fru på hennes födelsedag, överraskade han istället henne i deras gemensamma säng med hans chef. (Och reagerade med att kasta tårtan med ljus och allt i chefens skrev …) Nu bor han i en källare: deprimerad och arbetslös. Familjens shiva besöks av bland annat av hans high school sweet heart, men även hans fru – som berättar att hon är gravid och att barnet är Judds...


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Jag har "Konsten att tala med en änkling" stående oläst i bokhyllan, men den ingår i min Boktolva, så snart har jag läst den. Jag tror den är bra, förmodligen hamnar den nya i bokhyllan också.

Sankta Psycho
Genre: Rysare
Antal sidor: 395
Utgivningsdatum: 2011-09-29
Förlag: Wahlström & Widtsrand

Från Bokus:
Johan Theorins romaner med Öland som fond har satt stora avtryck i svensk spänningslitteratur. Nu byter han tillfälligt spelplats och från ett vindpinat alvar tar han oss med till en mellanstor stad någonstans på västkusten.

Dit anländer Jan Hauger för att söka tjänst som förskolepedagog. Men Smultronstället är inte riktigt som andra förskolor. Det ligger på andra sidan muren till Sankta Patricia - med öknamnet Sankta Psyko - ett säkerhetsklassat sjukhus där psykiskt störda våldsbrottslingar vårdas. Smultronstället är Sankta Patricias egen förskola, där patienternas barn vistas för att under noggrann övervakning få träffa sina föräldrar. En av Jans uppgifter blir att eskortera barnen genom de underjordiska gångarna som förbinder förskolan med besöksrummet på kliniken.

Jan är en duktig pedagog, men han har också hemligheter. Han har inte avslöjat för någon vad som egentligen hände nio år tidigare, när lille Simon försvann från den förskola där han då arbetade. Han har inte heller berättat varför han var så angelägen om att få tjänsten på Sankta Patricia: att det har att göra med att Susanna Rami, den egensinniga sångerskan som han varit besatt av sedan tonåren, är patient på sjukhuset . Är något av dagisbarnen hennes? Jan är förbjuden att fråga, men lockelsen att hitta en väg in till de slutna avdelningarna och möta Susanna igen växer.

En natt när barnen sover djupt hämtar Jan nyckeln till källardörren, låser upp och börjar gå nedför trappan som leder in till Sankta Patricia.

Med Sankta Psyko har Johan Theorin åstadkommit en psykologisk rysare i toppklass.


Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Johan Theorin har tydligen övergett Öland(?) och förlagt handlingen på Västkusten. Det gör nog inget. Jag har visserligen bara läst en av hans böcker som utspelar sig på Öland (än så länge, de andra står olästa i bokhyllan) men den var så otroligt bra att jag kanske köper den här "osedd".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar