måndag 31 oktober 2011

Kommande böcker i november

Vad är månne på gång i den trista månaden november? Här finns i alla fall en bok jag väntat på i evigheter och som faktiskt är undantagen från mitt köpstopp. Kanske kan dessa lysa upp det för någon i höstmörkret.

Arvtagaren av Christopher Paolini
Genre: Fantasy
Serie: Arvtagaren (4)
Antal sidor: 912
Utgivningsdatum: 2011-11-08
Förlag: Bonnier Carlsen

Från Bokus
Slutet på världens största fantasyäventyr!

För inte så länge sedan var Eragon, drakryttaren, inget annat än en fattig bondpojke, och hans drake Saphira endast en blå sten I skogen. Nu vilar en hel civilisations öde på deras axlar.

Många månader av träning och slag har fört med sig både segrar och hopp, men också hjärtslitande förluster. Dessutom väntar fortfarande den svåraste utmaningen: de måste möta Galbatorix. Och när de gör det måste de vara starka nog att besegra honom. För om inte de kan, kan ingen. En andra chans existerar inte.
Ryttaren och hans drake har kommit längre än någon vågat hoppas. Men kan de övervinna den ondskefulla kungen och återinföra rättvisan I Alagaësia? Och till vilket pris?


Jag har visserligen Brisingr kvar att läsa, men jag tror nog att den här också kommer att hamna i bokhyllan. Kanske väntar jag tills den kommer i pocket.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Jag är Zlatan: Zlatans egen berättelse av Zlatan Ibrahimovic och David Lagercrantz
Genre: Biografi
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2011-11-09
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
"Varför kom hon inte? Tyckte hon inte om mig längre? Det gick en minut, två, tre, tio minuter, och till slut pallade jag inte längre. Det var värsta förnedringen. Hon har säkert blåst mig, tänkte jag. Vem skulle vilja ha en date med mig? Och så drog jag därifrån. Jag skiter väl i henne, typ. Jag ska ändå bli fotbollstjärna. Men alltså, det var dummaste grejen. Tjejens buss hade bara varit lite försenad. Det var chaffisen som velat ta en cigg eller nåt, och hon kom dit precis efteråt och blev lika ledsen som jag. "

I "Jag är Zlatan Ibrahimovic" ger han en helt ny och skakande bild av uppväxten i Rosengård. Med sina egna ord berättar han om papporna från den fina sidan av stan som försöker få honom utslängd från Malmö FF. Han berättar om kampen och striderna i Ajax, om köpet till Juventus, succén i Italien och spelskandalen som höll på att förstöra hans karriär. Han berättar om Inter och segrarna, om Mourinho, målen och de stora stjärnorna. Han berättar om Helena, barnen och om livet bakom strålkastarljuset. För första gången avslöjar han precis vad som hände med Pep Guardiola i Barcelona.

I Zlatans egen självbiografi får vi det rafflande spelet bakom klubbytena. Vi får en insyn i den absoluta toppfotbollen vi aldrig fått förut.

För första gången får vi hela sanningen om Zlatan Ibrahimovic.


Förmodligen kommer den här att dyka upp som ljudbok här i hemmet, till sambon. Men det här är nog faktiskt en bok som jag kan tänka mig att lyssna på, jag som inte klarar ljudböcker.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Glasklart av Karin Wahlberg
Genre: Deckare
Serie: Claes Claesson (8)
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2011-11-10
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Hilda Glas är snart färdig läkare och har återkommit till sin hembygds trakter för att göra AT-tjänst på Oskarshamns lasarett. Väl där inser Hilda att hon kanske undermedvetet dragits till det sjukhus där hennes mamma avled och när hon råkar komma över sin mors journal inser hon att hon måste ta tag i sin outredda bakgrund. Vad var det för mystisk sjukdom som tog moderns liv och var hennes pappas död verkligen en olycka?

Claes Claesson har åkt till den lilla glasbruksorten Hjortfors med familjen för trivsamt och traditionsenligt valborgsmässofirande. Trängseln runt majbrasan tilltar och stämningen stiger. Men idyllen rämnar hastigt och mycket olustigt när man plötsligt känner doften av bränt kött och i ljuset från lågorna urskiljs så en makaber syn: en död manskropp.


Den enda bok jag läst av Karin Wahlberg är Tröstaren och jag ska ju erkänna att jag inte var imponerad, men jag tänkte ge henne en chans till så första delen står och väntar i hyllan. Kanske gillar jag den och då fortsätter jag väl läsa serien, kanske gillar jag den inte alls och då får det nog räcka. Två chanser är vad man får.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Under kupolen av Stephen King
Genre: Fantasy
Antal sidor: 1074
Utgivningsdatum: 2011-11-15
Förlag: Bra Böcker

Från Bokus
Det är en vacker oktoberdag i den lilla staden Chesters Mill, Maine. Plötsligt kraschar ett litet sportflygplan in i en osynlig barriär strax utanför staden. Nästan samtidigt kör en timmertransport in i samma osynliga vägg. Något oförklarligt har hänt: ett kraftfält innesluter staden likt en gigantisk kupol. Inget kan komma förbi kraftfältet. Ingen kan ta sig in i staden och ingen kan ta sig ut. Invånarna i Chesters Mill är isolerade från omvärlden.

Det dröjer inte många dagar innan det lilla samhället börjar falla sönder. Stadens starke man, bilhandlaren och viceborgmästaren Big Jim Rennie, tar tillfället i akt och utser nya poliser som lyder hans minsta vink. Han har nämligen en hel del olika intressen att bevaka

Samtidigt lyckas USA:s armé nå fram till den f.d. armékaptenen och Irakveteranen Dale Barbie Bar- bara som den senaste tiden har jobbat som grillkock i staden. Presidenten vill att Barbie ska försöka ta reda på vad det är som orsakar det oförklarliga kraftfältet. Ganska snart visar det sig att Barbies undersökningar tar honom på kollisionskurs mot Big Jim Rennie.

Stephen King har skrivit sin mäktigaste roman sedan 80-talet. Med hjälp av ett stort persongalleri och en klaustrofobisk miljö, skildrar han människans mörka sidor och visar hur bräckligt vårt civiliserade samhälle är. Pestens tid möter Flugornas herre!


Detta är alltså den enda bok som just nu är undantagen från mitt köpstopp och som jag har väntat. Om den är det minsta som Pestens tid så är min lycka gjord. Men vad är det för genre. Egentligen. Är det en sci-fi? Eller en fantasy? Kanske en thriller? Eller skräck? Det enda jag nästan säkert kan säga är att den genre som bokhandlarna satt på den, deckare, inte är trolig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Du gamla du fria av Liza Marklund
Genre: Thriller
Serie: Annika Bengtzon (9)
Antal sidor: 402
Utgivningsdatum: 2011-11-21
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
En ung småbarnsmamma hittas död. Hon är det fjärde offret på kort tid.

På Kvällspressen anar man en seriemördare, något som Annika Bengtzon avfärdar som vilda fantasier. Hennes man Thomas blir under en konferens i Nairobi kidnappad tillsammans med sex personer från olika delar av Europa.

Samtidigt som kvinnomorden blir allt fler, och misstankarna om en seriemördare börjar ta form även hos polisen, dras Annika in i ett våldsamt kidnappningsdrama som skakar både Europa och Östafrika.


Nu var det längesedan det kom en bok om Annika Bengtzon, tre år tror jag. Hoppas väntan är värd det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

4 kommentarer:

 1. Åh Stephen Kings nya längtar jag också efter!

  SvaraRadera
 2. Zlatan är ju ung, men boken låter intressant.

  SvaraRadera
 3. @Vargnatt: Jag ska kasta mig över beställningsknappen så fort jag ser att den är beställnigsbar :)

  SvaraRadera
 4. @Hannele: Jag vill så oerhört gärna veta vad som hände där i Barcelona. Och faktiskt tror jag att Zlatan har en del att berätta, som kanske till och med ändrar mitt sätt att se på honom.

  SvaraRadera