torsdag 23 maj 2013

Kommande böcker juni 2013

Inte fullt så mycket nytt som i maj, men tillräckligt för att mina bokhyllor ska bli ledsna för att de inte rymmer fler böcker.

Och bergen svarade av Khaled Hosseini
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2013-06-05
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
I den fattiga lilla byn Shadbagh i Afghanistan säljer Sabor sin fyraåriga dotter Pari när han inte längre kan försörja sin växande familj. Pari och hennes bror kommer för alltid att känna saknaden av varandra, och den dag de äntligen möts igen är det kanske redan för sent...

Temat i Khaled Hosseinis hjärtslitande familjesaga är bröder och systrar - som älskar, sårar, förråder och förlåter, som är i stånd att döda men också att ge sitt liv för varandra.


Tusen strålande solar är en fantastisk bok och Flyga drake en fantastisk film. Behöver jag säga mer?

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Polis av Jo Nesbø
Genre: Kriminalroman
Serie: Harry Hole (10)
Antal sidor: 605
Utgivningsdatum: 2013-06-12
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
När en Oslopolis hittas mördad vid samma datum och på samma plats där han många år tidigare utrett ett mord kan det knappast betraktas som en slump. Och när samma sak drabbar två andra poliser inom loppet av några månader är mönstret lika tydligt som skrämmande. Inget av de gamla brotten blev någonsin uppklarat. En brutal mördare med bestialiska metoder går lös.

Polisen står helt utan spår och, vad värre är, de saknar sin allra bästa utredare.
Samtidigt ligger en svårt skadad man i koma på sjukhuset. Ingen får veta hans namn. Inte ens de vaktande poliserna får komma patienten nära.


Alla kommentarer överflödiga.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Djävulen hjälpte mig av Caroline Eriksson
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2013-06-05
Förlag: Forum

Från Bokus
Ny spänningsserie på Forum: Svenska mord

Det ansågs lite märkligt att den vackra unga dottern till häradsdomaren valde att gifta sig med den blyge bondsonen Per, som efter faderns död levde ensam med sin mor. Men Hanna kände att han var den rätte och hon längtade efter att få skapa ett eget hem. Att svärmodern var omtalat tvär och ilsk skulle hon nog komma över bara det fick gå lite tid.

Så fel Hanna hade. Tillvaron på gården blir ett helvete. Den svartsjuka svärmodern styr med järnhand, och hur Hanna än försöker bryta in i gemenskapen mellan Per och hans mor stängs hon ute. Varje gång hon lyckas få en egen stund med sin man straffas hon dubbelt.

Något är allvarligt fel i familjen - dessvärre är Hanna Johansdotter den sista att förstå det.

En kall morgon i slutet av mars år 1889 hittas hon ihjälslagen nedanför källartrappan. Polisens misstankar faller snart på Hannas man Per och hans mor Anna Månsdotter. Fram träder ett tragiskt triangeldrama, fyllt av svartsjuka, skam och förbjuden åtrå. Det verkar som om en förbannelse vilar över Möllegården och alla som bor där.

Djävulen hjälpte mig är en stark psykologisk spänningsroman. En suggestiv skönlitterär tolkning av det ökända Yngsjömordet, som ledde till den sista avrättningen av en kvinna i Sverige.


Det här är ett typiskt exempel på en baksidetext som vimlar av trigger-ord.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Lågor av hat av Erin Kelly
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2013-06-07
Förlag: Damm

Från Bokus
Lågor av hat är en berättelse om skruvad besatthet som får hjärtat att fastna i halsgropen, av författaren som ger oss allt vi älskar i en thriller (O, The Oprah Magazine).

Familjen MacBride har alltid levt ett bekvämt överklassliv med mamma Lydia som sammanhållande centralgestalt. På Guy Fawkes dag brukar de samlas i familjens fritidshus i Devon, men det här året är allt annorlunda. Lydia är död och de samlas för att sprida hennes aska. Dessutom har Felix, den yngsta i syskonskaran, för första gången tagit med sig en flickvän.

Det är något som känns lite konstigt med flickvännen Kerry, men när hon erbjuder sig att sitta barnvakt åt äldsta dottern Sophies baby, kan Sophie inte tacka nej utan att såra Felix. När de återvänder är både Kerry och babyn försvunna. I den efterföljande paniken spricker fasaden och sedan länge gömda hemligheter och lögner skapar ett ödesdigert mönster

Lågor av hat är en isande skrämmande roman som bekräftar att Erin Kelly är en av Englands främsta författare av psykologiska thrillers. Erin Kelly debuterade 2012 med romanen Grenar av gift som fick strålande recensioner. Lågor av hat är en psykologisk spänningsroman som liknas vid Donna Tartt och Barbara Vines romaner.


Fler trigger-ord.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Scarlet av Marissa MeyerGenre: Fantasy
Serie: Månkrönikan (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2013-06-03
Förlag: Mix

Från Bokus
Rödluvan - inte sagan som du minns den. Men en saga du aldrig glömmer.

I den andra delen av Månkrönikan möter vi åter Cinder där vi lämnade henne i första delen: i fängelset. Hennes enda mål är att rymma - men hon vet att hon kommer att bli högvilt om hon lyckas. På andra sidan jorden söker Scarlet Benoits efter sin försvunna mormor. Det visar sig att mormor har många hemligheter, och att hon länge svävat i livsfara. Så möter Scarlet Wolf, en streetsmart slagskämpe. Han tycks sitta på viktiga upplysningar om mormor, men vågar Scarlet verkligen lita på honom? När Scarlet och Wolf lär känna Cinder, som är på flykt, slår de tre sig samman och gör allt för att hålla sig gömda för den onda måndrottningen ... I Cinder fick vi möta Askungen som en superkompetent mekanikercyborg i ett framtida Nya Beijing. Cinder dyker upp även i denna bok, men här är det istället Rödluvan - en tuff fransk tjej med pistolen innanför bältet - som är huvudkaraktär. Och ja, det finns även en stor, stygg varg ...


Jag måste verkligen snart läsa Cinder, för de här böckerna verkar vara som gjorda för mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.


14 kommentarer:

 1. Jag ser sååååååå mycket fram emot Och bergen svarade och Polis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag med. Som uppvärmning för Polis så har jag precis börjat läsa Gengångare :)

   Radera
 2. Är väldigt nyfiken på Hosseinis nya och Scarlet ska jag också läsa men gör nog det på engelska :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir mer och mer nyfiken på den där Cinder, jag tycker det låter alldeles lysande med moderna versioner på klassiska sagor :)

   Radera
 3. Och bergen svarade låter lite intressant :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den får jag nog skaffa mig ganska omgående, tror jag :)

   Radera
 4. Åh en ny Kelly på svenska! Hurra :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att jag missat något, har nämligen inte läst något av henne :)

   Radera
 5. Polis har jag läst. Och bergen svarade och Scarlet står redan på inhandlingslistan. Bra månad!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kanske inte så många böcker, men vilka böcker :)

   Radera
 6. Ja då har vi lite att läsa i juni också, skönt.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är tur vi inte blir utan.

   Radera
 7. Och bergen svarade är väl sannolikt en alldeles underbar bok (utgår jag ifrån med tanke på hans tidigare). Men jag är för blödig nuför tiden. Jag fixar inte att läsa sådana där hjärtskärande böcker längre... Tyvärr. Men jag får väl läsa recensioner och njuta av dem istället kanske ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förmodligen är det en hjärtskärande och uppslitande bok, det borde vara en kvalificerad gissning. Egentligen blir jag för ledsen och upprörd när jag läser liknande böcker, men det känns alltid bra när de tar slut och jag inser att jag har det nog ganska bra ändå :)

   Radera