torsdag 16 maj 2013

Looki looki, no hands

Jag fick ett mail om en väldigt intressant pryl, en läskudde, med vars hjälp man inte behöver hålla i boken medan man läser. Låter det för bra för att vara sant? Det är det inte.

Naturligtvis valde jag en lila och för ungefär en vecka sedan dök den upp här och nu har jag provat det mesta (dock inte läsplattan) och det fungerar över förväntan.
Den har till och med en praktisk liten ficka på baksidan, där en mobil får plats. Eller läsglasögon. Eller godis. Eller vad du vill.
Först provade jag med en pocketbok, det fungerade men det var lätt att skada sidorna när man vände blad (något man ska kunna göra med en enhandsfattning när man blivit van) eftersom plastbiten som man spänner fast boken med var i största laget för en pocket. Till slut blev jag ganska skicklig ändå och lyckades utan att vika hundöron.
Sedan provade jag med en inbunden och det var då det liksom klickade till. Plötsligt kunde jag se mig själv på en filt ute i parken. Liggandes på magen och ändå läsandes en bok. Utan att få ont överallt. Det här är ju bara perfekt.
Jag har provat med en storpocket också och det funkade det med. Och jag har provat att ha läskudden medan jag äter och det var en dröm. Inga sidor som åker igen hela tiden eller matfläckade boksidor på grund av att man måste ha boken under tallrikskanten.

Läskudden finns i massor av roliga färger och du hittar den hos The Book Seat, eller varför inte börja med att titta in på deras Facebooksida, så får du fler tips på användningsområden.

17 kommentarer:

 1. Alltså den där läskudden verkar inte alls toklig. Nästan bra att jag bor så långt bort att jag inte kan köpa den i och med att jag har köpstopp :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du köpstopp som innefattar mer än böcker? :o

   Jag har faktiskt inte köpt en enda bok sedan bokrean, men då handlade jag ju desto mer :)

   Radera
  2. Ja på allt! Snyft! Är mitt uppe i husbygge:D (Förutom vin då för det vägrar jag ha köpstopp på)

   Radera
  3. Åh, jag lider med dig. Men ett hus måste ju slå böcker :)

   Radera
  4. Ja det gör det helt klart. Speciellt då jag får ett alldeles eget bibliotek :D Så jag kan stå ut ett tag.

   Radera
 2. Läskuddens reklamkampanj bär nog säkert frukt, börjar bli riktigt sugen på en sådan. Vet bara inte vilken färg, det finns så många fina :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är många som skrivit om den nu. Färgvalet var faktiskt en svår fråga :)

   Radera
 3. Se där. Skulle vara intressant att prova;-)

  SvaraRadera
 4. Tack för en utförlig recension :) jag fick detta mail jag med men nappade inte, men ju fler och fler som visar upp den nappar jag mer och mer

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) Jag tvekade ett tag också, men så kom jag på att det är nog precis en sådan här man behöver på sommaren :)

   Radera
 5. Jag fick också ett mail om denna kudde....har dessutom sett den på någon blogg innan. Men har funderat över det där med bläddrandet. Kan man fälla fram/bak den där plastbiten eller är den fast? Är sugen på denna kudde......en rosa :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man trycker ner plastbiten, mot sig alltså, och så bläddrar man. Det ska man tydligen kunna lära sig att göra med en hand, jag lyckas ibland.

   Radera
  2. Då måste jag nog bara ha en sån då. ROSA! Hihihi

   Tack för bra beskrivning :)

   Radera
  3. De har väldigt fina färger att välja bland. Själv älskar jag lila så det var ett ganska enkelt val :)

   Radera
 6. Åhå, intressant. Jag kände plötsligt ett stort behov av en sådan kudde ...
  Just matbordsläsning verkar lösa sig väldigt bra,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är som gjord för matbordsläsning :)

   Radera