måndag 10 februari 2014

Årets första bokbeställning

Det är ju inte helt officiellt, men en målsättning för 2014 är att faktiskt försöka hålla igen lite på bokinköpen. Det brukar inte sluta så bra när jag försöker med det så jag talar lite tyst om det :)

I alla fall, det släpptes ju en del intressanta böcker i januari och serier jag håller på med (eller vissa utvalda författare) är alltid undantagna från alla restriktioner. Detta blev resultatet.
Karin Fossums serie om Konrad Sejer har jag följt sedan första boken, Carmen och döden är den elfte. Karin Alvtegen har jag läst alla böcker av hittills och jag gillar henne. En bok av Alvtegen som heter Fjärilseffekten är ju fullständigt oemotståndlig.

Och så författare som alltid får lov att köpas, alldeles oavsett köpstopp, brist på pengar eller vad som helst; Stephen King. Doktor Sömn är en fortsättning på Varsel (The Shining).

18 kommentarer:

 1. Jag råkade oxå göra en beställning :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underligt det där, att man bara råkar beställa böcker :)

   Radera
 2. Vissa författare går helt enkelt på ständigt undantag från köpstopp och liknande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kan jag bara hålla mig till det så kan det nog gå ganska bra, men det är lite där problemet ligger :)

   Radera
 3. Doktor Sömn måste jag också inhandla, den verkar ju väldigt spännande. Det där med köpstopp det har aldrig funkat här heller av någon konstig anledning ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Köpstopp är inte alls bra för mina bokinköp, jag brukar köpa många fler då :)

   Radera
 4. Doktor Sömn vill jag också läsa, jag måste dock läsa Varsel först..jag har nämligen bara sätt filmen. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var visserligen längesedan jag läste boken (och såg filmen) men jag tror inte jag bryr mig om att läsa om, jag minns ganska hyfsat :)

   Radera
 5. Håller med, King får man alltid köpa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. King är ett självklart undantag :)

   Radera
 6. Jo, jag har allt köpt några också men jag försöker hålla min målsättning att vart tredje bok ska vara en bok som jag har haft hemma. Det går väl så där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge har jag läst fler egna än köpt nya, men snart är det ju bokrea... ;)

   Radera
 7. Jag har förälskat mig i Alvtegen och blev överlycklig när jag såg att Fjärilseffekten kommit i pocket :) Den ligger och väntar på mig nu, jag ska bara bli klar med Revolt först... kanske... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har önskat mig den inbundna i evighet, men när det äntligen skulle bli dags så var den slutsåld. Så jag köpte pocketen i stället :)

   Radera
 8. Det ska bli kul att läsa din recension av Doktor Sömn :) Varsel är inte någon av mina favoriter, men jag är lite nyfiken på hur det skulle gå att skriva en uppföljare på den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog låta Doktor Sömn ligga och mogna ett tag :)

   Radera
 9. Jag har klickat hem mina första två King böcker på årets bokrea, äntligen ska han få en chans sen om jag valde "rätt" böcker att börja med är en helt annan sak :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilka böcker blev det? De flesta är bra, det finns bara ett fåtal dåliga ;)

   Radera