torsdag 20 februari 2014

Kommande böcker i mars 2014

Oj, vad det kommer bra böcker i mars. Typiskt. Månaden efter bokrean... Och just den här månaden funderade jag faktiskt på att frångå min princip att bara ha med nya böcker och det riktigt ordentligt (ja, jag vet, men Mo Hayders fick vara med för att den ändå är inbunden...). Det släpps en hel del intressant i pocket också, bland annat en gammal favorit (Ursula K. Le Guins serie om Övärlden) och några jag väntat på riktigt länge (Berättelsen om blodet av Anders Björkelid). Nu har jag ändå nämnt dem och det får räcka med det...

Visning pågår av Sofie Sarenbrant
Genre: Kriminalroman
Serie: Emma Sköld (3)
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2014-03-31
Förlag: Damm

Från Bokus
Morgonen efter en husvisning i Bromma hittas pappan död av sexåriga dottern Astrid. Inget tyder på inbrott och mordvapnet är en av familjens egna köksknivar. Det enda som talar för att någon utomstående kan vara inblandad är att Astrid påstår att en okänd man har klappat henne på kinden under natten.

Emma Sköld på Länskriminalpolisens våldssektion utreder fallet. Hon misstänker att mannens hustru kan ligga bakom dådet, men när fler mord sker i samband med husvisningar ställs allt på ända. Vad är det egentligen som pågår i det på ytan idylliska och välmående bostadsområdet? Och vad är kopplingen mellan offren?


Jag har bara läst den första i serien än så länge, andra delen står och väntar i bokhyllan

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Fågelmannen av Mo Hayder
Genre: Kriminalroman
Serie: Jack Caffery
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2014-03-17
Förlag: Modernista

Från Modernista
En ung och ambitiös kriminalkommissarie som Jack Caffery får inte låta sig chockeras. Men en morgon kallas han till en öde utkant av sydöstra London, där fem svårt sargade kvinnokroppar påträffats, alla märkta med samma fasansvärda signatur: en liten fågel insydd i bröstet. Bara en tidsfråga innan den här nekrofila seriemördaren slår till igen.

Men det står heller inte rätt till med poliskollegorna och deras rasistiska politik. Ännu värre är familjeproblemen han aldrig kunnat lösa: mysteriet med hans försvunna bror. Jack har sitt förflutnas demoner att kämpa mot, samtidigt som han mer eller mindre ensam ska jaga århundradets värsta psykopat.


Äntligen! För mig som är ganska manisk med att läsa serier i ordning är detta en fantastisk nyhet.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.MemoRandum av Anders de la Motte
Genre: Kriminalroman
Serie: MemoRandum (1)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2014-03-19
Förlag: Forum

Från Bokus
David Sarac är informatörshanterare vid Stockholmspolisen. Hans jobb är att rekrytera och sköta topphemliga källor. Manipulation, mutor och hot - så länge han levererar resultat ställer ingen några frågor. Men efter en våldsam bilolycka förlorar han minnet. Tappar kontrollen över sitt avancerade nät av svek och lögner. Plötsligt är han lovligt byte för alla som vill åt hans hemligheter. För att skydda sig själv och sina källor måste han återupprätta kontakten med den försvunne infiltratören "Janus", som befinner sig högt upp i den kriminella hierarkin. Flera personer, på båda sidor om lagen, verkar vara beredda att gå över lik för att avslöja "Janus" rätta identitet. Eller kanske för att skydda den?

Jag vet, jag har fortfarande inte läst hans förra serie, men jag ska...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.Inventering av Erland Loe
Genre: Humor
Serie: -
Antal sidor: 136
Utgivningsdatum: 2014-03-003
Förlag: Alfabeta

Från Bokus
Nina Faber har aldrig varit i takt med sin samtid. Trots att det fanns de som ansåg att hon borde fått Nordiska Rådets litteraturpris hade hennes sköra naturlyrik egentligen ingen chans mot 70-talets politiska diktning, 80-talets formexperiment eller 90-talets dubbla metadiktning. Härjad av motgångar och för mycket alkohol försvann hon från litteraturscenen.

Nu, efter tio år i Istanbul, är Nina Faber tillbaka med en ny diktsamling, Bosporen. Hon är känslig och nervös och när hon redan på första recensionsdag får ett antal sågningar, samtidigt som bokhandeln där hon skulle ha haft ett författarframträdande drar sig ur, har hon fått nog. Det är Pay Back Time.


Erland Loe skriver böcker som jag tror skulle passa mig. Kanske är det dags att läsa dem jag köpte på bokrean förra året...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

10 kommentarer:

 1. Jag har inte gillat någon bok av Sarenbrant hittills men kommer säkerligen ändå att läsa den här, det irriterar mig lite ibland att jag aldrig ger upp hoppet om att en författare ska vända ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte Sarenbrants böcker passade perfekt som avkopplingsläsning, eller om jag möjligtvis behöver en skjuts i läslusten.

   Radera
 2. Wow Fågelmannen lät riktigt bra!

  SvaraRadera
 3. Åh, Fågelmannen måste jag läsa. Verkar spännande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har ju inte läst något av Mo Hayder än, men jag har Ritual stående här. Det är tredje delen i den här serien.

   Radera
 4. Andra Andningen står ju oläst i hyllan men om jag gillar den så står Visning pågår på tur...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska verkligen försöka låta bli att köpa den nya innan jag läst Andra andningen, men jag vet ju hur det brukar sluta :)

   Radera
 5. Ohh, Erland Loe, de böcker jag läst av honom har jag tyckt varit kanonbra! Sarenbrandt och laMotte är jag inte så imponerad av däremot...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte två av hans böcker förra bokrean, men jag har faktiskt inte läst någon av dem än.

   Radera