torsdag 5 april 2018

Hett i hyllan #138

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så den sista fortfarande olästa från bokmässan 2014.
Jag känner lite att jag måste ha drabbats av något slags psykos på bokmässan 2014. Jag verkar ha köpt böcker bara för att. Det verkar inte ha funnits någon "åh, den boken bara måste jag läsa"-tanke alls. Det gäller även Morsarvet av Christina Granbom. Nu menar jag inte att jag inte ville ha de här böckerna, utan mer att jag inte verkar ha känt till dem innan jag köpte dem. Det är ju i och för sig också kul, men nu förstår jag lite varför jag har så många olästa.

Just den här boken har jag faktiskt skrivit upp på en än så länge ganska kort lista över böcker som jag vill läsa snart (det verkar dock inte hjälpa alls). Den verkar i alla fall spännande och den är faktiskt väldigt tunn, alltså borde den vara snabbläst. Kanske dags att ta tag i den nu då.

Så här beskrivs boken på baksidan:
Mildred Carlesten kommer efter en tid som polis i Stockholm till den lilla byn Kungsör. Med sig i bagaget har hon ett trasigt förhållande och skulden över att i tjänsten ha skjutit ihjäl en människa.

När två kroppar hittas skändade i skogarna runt byn verkar spåren först inte leda någonstans. Mördaren finns inte i några register och dessutom verkar mer än en person vara inblandad.

Kyrkoherden i byn erbjuder sig att hjälpa till. Känslorna mellan dem växer och Mildred börjar åter tro på kärleken, trots hans uppenbara problem att handskas med sin hårda uppväxt. Kan han hjälpa henne att lösa fallet?

Efter hand skönjer Mildred ett mönster. Gärningsmannen är besatt av synd och rening. Och han är inte färdig än?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

7 kommentarer:

 1. Jag undrar om jag inte har denna på läsplattan... Oläst i så fall.
  Här är mitt bidrag:
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/04/05/hett-i-hyllan-86/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt sällan som man är ensam om att ha en bok oläst :)

   Radera
 2. Låter jättebra http://eggetbok.blogspot.se/2018/04/hett-i-hyllan-45.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men visst gör den? Och tunn är den ju också.

   Radera
 3. Den har jag läst och jag tyckte inte om den. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2018/04/hett-i-hyllan-138.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej! Fats jag blev samtidigt lite mer nyfiken på den :)

   Radera
 4. Min bok har jag ägt länge länge....

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/04/hett-i-hyllan-vecka-142018.html

  SvaraRadera