onsdag 25 april 2018

Kommande böcker maj 2018

Okej. Det här är bara för många nya spännande böcker. Jag orkade inte ens ta med alla jag hittade.

Tre timmar av Anders Roslund
Genre: Kriminalroman
Serie: Ewert Grens (8)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-05-02
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
En stilla morgon i Stockholm kallas Ewert Grens till ett bårhus där det ligger en död man för mycket, lämnad av någon bland andra kroppar i ett låst rum. Hur är det möjligt?

Piet Hoffmann befinner sig på en ny kontinent. Ett sista farligt uppdrag innan han för alltid lämnar den världen bakom sig. Det tar honom genom en torr öken till ett rytande hav, i en värld där ett människoliv saknar värde.

Hemma i Sverige väntar och längtar Zofia och pojkarna efter sin make och pappa. Så snart han är tillbaka ska de äntligen få ro. Det visar sig att det är en bedräglig trygghet och snart kommer två små pojkar få slåss för att överleva.


Jag har inte läst den om de tre minuterna än, men den här är ändå ett måste.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Nattskiftet av Michael Connelly
Genre: Kriminalroman
Serie: Renée Ballard
Antal sidor: 382
Utgivningsdatum: 2018-05-11
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Som lovande ung polis såg det ut som om Renée Ballard skulle kunna göra en spikrak karriär inom LAPD. Men när hon anmälde en överordnad för sexuella trakasserier omplacerades hon, och nu är hon tvungen att ta de otacksamma nattskiften vid polisstationen i Hollywood. De våldsbrott, rån och mord hon tar hand om måste hon oftast överlämna till kriminalarna som jobbar dag.

En natt är hon först på plats efter en oerhört brutal misshandel av en prostituerad som lämnats att dö på en ödslig parkeringsplats. Kort därefter kallas hon och hennes kollega till en nattklubb där flera personer har skjutits, bland dem en ung kvinna. De här fallen tänker hon inte släppa ifrån sig.

Hon börjar mot uttryckliga order att utreda brottsfallen på egen hand under sin lediga tid. När hon gräver djupare i dem blir hon tvungen att konfrontera sina egna demoner och förstå varför hon aldrig någonsin är beredd att ge upp.


En ny serie alltså? Då kanske man ska börja läsa den i stället för den om Harry Bosch som väl är uppe i runt hundra delar redan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.I fel sällskap av Viveca Sten
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden i Sandhamn (9)
Antal sidor: 521
Utgivningsdatum: 2018-05-14
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Nora Linde står inför sitt mest komplicerade fall. Ledaren för en av Stockholms största narkotikaligor anklagas för ekobrott eftersom det inte går att fälla honom för droghandel. Situationen blir snart hotfull.

Den unga kvinnan Mina är på desperat flykt undan sin man sedan han nästan har slagit ihjäl henne. Allt hon vill göra är att skydda sin son, men hon är en nyckelperson i den kommande rättegången - om Nora kan förmå henne att vittna.

Andreis Kovac bär på mörka minnen från krigets Jugoslavien som han lämnade som barn. Han är beredd att göra allt för att krossa sina fiender och få tillbaka sin hustru, Mina, och skyr inga medel för att få sin vilja igenom.

Människor i Minas närhet offras i Andreis krig och Thomas Andreasson dras in i fallet. Samtidigt som han kämpar med sitt sönderfallande äktenskap måste han se på när Nora tar allt större risker för att rädda Mina från undergång.


Jag har faktiskt fortfarande inte läst något alls av henne. De sex första delarna i serien finns på min läsplatta.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De sista flickorna av Riley Sager
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2018-05-16
Förlag: Modernista

Från Bokus
Först var de tre.

Medierna kallar dem De sista flickorna - Quincy, Sam, Lisa - den ökända gruppering som ingen vill ingå i. De är de ensamma överlevarna från tre separata massakrer, förenade av det trauma de gått igenom.

Sen var de två. Men när Lisa dör under mystiska omständigheter och Sam dyker upp oanonnserad vid hennes dörr måste Quincy erkänna för sig själv att hon egentligen inte vet någonting alls om de två andra Sista flickorna. Kan hon lita på dem?

Kan det sluta med att bara en av dem är kvar? Quincy vet bara en sak: Det är hon som står på tur att bli nästa offer.


Det här låter spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En fråga om tro av Donna Leon
Genre: Kriminalroman
Serie: Kommissarie Brunetti (19)
Antal sidor: 266
Utgivningsdatum: 2018-05-23
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Augustihettan är olidlig och kommissarie Guido Brunetti drömmer om att fly från Venedigs konstanta turisthorder. Men innan han kan ansluta till familjens semesterfirande i de svalare bergen landar ett avslöjande dokument om stadens domstolar på hans bord. En gammal vän misstänker att rättegångar systematiskt förhalas, ibland i flera år. Givetvis tjänar någon på det - frågan är bara vem.

Samtidigt behöver kollegan Vianello hjälp av Brunetti. Hans favoritmoster har hamnat i en bedragares garn på grund av sin starka tro på horoskop. Stora summor försvinner från hennes bankkonton och hon träffar regelbundet en mystisk "rådgivare".

Just när semestern är inom räckhåll sker ett brutalt mord, så kommissarie Brunetti tvingas stanna i den kokheta staden för att lösa fallet. Som alltid kämpar han för rättvisan och mot korruptionen bland kanaler, palats och gondoler.


Första delen har jag läst och det står ett par till böcker i hyllan. Det här är alltså nittonde delen...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Falska vänner av Jane Harper
Genre: Kriminalroman
Serie: Aaron Falk (2)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-05-23
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Fem kvinnor ger sig ut på vandring i den australiensiska vildmarken för att stärka lagandan. Dag två går de vilse. När de kommer tillbaka är de ordentligt omskakade med öppna sår och ormbett. Och en person saknas: Alice, den manipulativa och illa omtyckta kollegan med stora ambitioner. Poliskommissarie Aaron Falk blir kallas in, då han utreder det företag kvinnorna jobbar på - Alice är hans kontakt från insidan.

Under förhören med de fyra kvarvarande kvinnorna växer en långt ifrån smickrande bild fram om maktmissbruk och misstro, om giftiga relationer och svek. Ju djupare Falk gräver, desto mer inser han hur farligt det kan vara med brutna förtroenden, särskilt bland panikdrabbade människor. Samtidigt börjar tiden rinna ut för dem att hitta Alice vid liv - Alice med alla hemligheter...


Nej, jag har inte läst hennes förra bok än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Skallra av Fiona Cummins
Genre: Thriller
Serie: Samlaren (1)
Antal sidor: 512
Utgivningsdatum: 2018-05-28
Förlag: Modernista

Från Bokus
En psykopat mer skrämmande än Hannibal Lecter rör sig på Londons gator. Han har planerat allt omsorgsfullt, och lever två olika liv. I det ena är han som vem som helst. Men i det andra är han föreståndare för sin familjs makabra museum.

Nu har det blivit dags för ett tillskott till samlingen. Han är redo att mata sin besatthet, han är på jakt. Och Jakey Frith och Clara Foyle har något gemensamt. De har vad han behöver.

Det som följer är en skräckinjagande katt-och-råtta-lek mellan den djävulske samlaren, Jakeys far och Etta Fitzroy, en problemtyngd kriminalinspektör som utreder ett antal kidnappningar.

Skallra utforskar den tråd av mörker som löper genom oss alla. Kampen mellan ljus och mörker, försoning och hämnd. Den är en glimt av en psykopats hjärna. Och en historia om att inte ge upp hoppet ens när allt hopp tycks vara ute.


Jag är så svag för psykologiska thrillers. Hopaps detta verkligen är en sådan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Liten tvåa med potential av Camilla Davidsson
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-05-03
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Sofia är en storstadstjej som vet vad hon vill med det mesta i livet. I alla fall är det vad hon tror. Yta och kontroll är viktigt för henne. Hon har en snygg, framgångsrik pojkvän, ett välavlönat jobb inom investment banking och har nyligen köpt en tvåa med renoveringsbehov på en fin adress i Stockholm. Om det inte vore för att lägenheten behöver renoveras, alla sena jobbkvällar, hennes omöjlige chef och skilsmässan mellan föräldrarna, skulle allt varit perfekt.

Efter noggrann research anlitar Sofia en byggfirma som ska sköta renoveringen, men när hantverkaren som ska göra jobbet dyker upp, mer än en halvtimme försenad, verkar han allt annat än pålitlig och Arvid har till Sofias irritation bestämda åsikter om både det ena och det andra. Dessutom känns det på något märkligt vis som om han ser henne på ett sätt som ingen annan i hennes liv gör, inte ens pojkvännen Oliver.

När Arvid börjar ifrågasätta Sofias livsval uppstår sprickor i den polerade fasad hon visar upp mot omvärlden och när Sofia i ett överilat ögonblick lovar att göra honom en tjänst får det oanade konsekvenser.


Feelgood! Det behöver jag ibland.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den lilla bistron i Bretagne av Nina George
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-05-07
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
Diskret, välplanerat och prydligt hoppar den tyska hemmafrun Marianne i floden Seine med en enda önskan: att livet ska ta slut. Men ödet vill annorlunda, hon räddas och vaknar upp på sjukhuset. Hon beger sig, trots att hon inte kan tala knappt ett ord franska, till en liten by i Bretagne,och vid den soldränkta kusten börjar hennes livsgnista sakta vakna till liv, omhuldad av makalös mat och färgstarka karaktärer.

Jag gillade ju större delen av hennes förra bok så den här måste jag ju bara läsa.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Damen som köpte en buss och bara drog av Judy Leigh
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-05-09
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Evelyn "Evie" Gallagher ångrar den hastiga flytten till äldreboendet i Dublin. Hon är visserligen sjuttiofem och nybliven änka, men långt ifrån död. Så en morgon, medan hela hemmet sover, kliver Evelyn ut genom porten för att aldrig återvända.

Hon ger sig av på en roadtrip som kommer att ta henne via Liverpool till Bretagne, där hon köper en campingbuss och påbörjar sitt livs äventyr. Men det är inte alla som tycker att stora äventyr är passande för en dam i Evelyns ålder, allra minst hennes son Brendan och hans fru Maura. Tillsammans ger de sig av för att leta efter Evelyn. Och när de till slut hittar henne få de en chock. För medan Brendan och Maura verkar ha gett upp hoppet om kärleken har Evelyn definitivt inte det. Livet har bara börjat.


Jag vet inte om jag gillar titeln på den här (den heter A Grand Old Time i original), men jag blir nyfiken på innehållet.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Serie: Den lilla ön i havet (1)
Antal sidor: 338
Utgivningsdatum: 2018-05-11
Förlag: Massolit

Från Bokus
Flora är säker på att hon gjorde rätt som valde myllret och karriären i storstan framför den ödsliga skotska ö där hon växte upp. Vad fanns det för henne på Mure? En plats där alla har känt henne hela hennes liv, och där ingen någonsin kommer att låta henne glömma det förflutna.

Men när en ny klient ger henne ett uppdrag tvingas hon bryskt tillbaka till ön, i ett försök att få med sig de motvilliga öborna i projektet.

Plötsligt bor hon åter med sina bröder (alla högljudda bjässar tillsynes oförmögna till grundläggande hushållsarbete) och hennes pappa, det liv hon har kämpat så hårt för att komma bort ifrån. I ett försök att göra sin nygamla tillvaro på ön dräglig bestämmer hon sig för att ta sina matlagningskunskaper och gjuta liv i det dammiga, lilla rosa huset i hamnen. Problemet är bara att öborna hon ska övertyga inte har mycket till övers för Flora, som inte varit tillbaka på ön sedan hennes mamma gick bort.

För att kunna lyckas med sitt projekt och komma vidare i livet måste hon sluta fred med de misstag hon en gång gjort. Hon måste bestämma sig för var hennes framtid egentligen finns, och hon måste sluta fly.


Jag vet inte om jag börjar tycka att hon spottar ur sig lite väl många böcker nu, men jag är ganska säker på att jag kommer att läsa denna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Lånat silver och krossat glas av Ewa Klingberg
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2018-05-14
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Jeanette begraver sin förolyckade man och känner sig framför allt lättad. Nu behöver hon inte ta tag i pappersarbetet och bodelningen som den planerade skilsmässan skulle innebära. Men knappt är maken i graven förrän Jeanettes besvärliga svärmor kräver att få flytta in i huset. Jeanette flyr då upp till husets vind, som behöver rensas ut. Där gör hon ett oväntat fynd – något som för henne samman med ett gripande livsöde i slutet av 1800-talet.

Åh! Så efterlängtad!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Änglabarnet av Anders Gustafson & Johan Kant
Genre: Kriminalroman
Serie: Singöserien (4)
Antal sidor: 80
Utgivningsdatum: 2018-05-02
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
I Tranvik på Singö beslutar sig en husägare för att renovera ett torp på sin stora gård. Stugan, som byggts på 1700-talet, har stått obebodd i flera decennier. När teglet i den slitna murstocken rivs upptäcks en dold nisch och i den hittas ett skelett.

Den rutinerade 65-åriga kriminalinspektören Solbritt Andersson och hennes kollegor kommer snabbt till brottsplatsen. Snart konstaterar poliserna att de funnit kvarlevorna av en mycket ung människa. Hur länge har kroppen legat där och vem kan ha begått ett sådant brott? Inom kort väcker fallet Solbritts egna såriga barndomsminnen, som hon gjort allt för att glömma.


Det känns som att det är dags att börja läsa den här serien snart.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Nu i ro slumra in av M J Arlidge
Genre: Kriminalroman
Serie: Helen Grace (5)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-05-03
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
När en man hittas strypt på en av Southamptons mest ökända sexklubbar får kriminalkommissarie Helen Grace en obehaglig överraskning. Offret för det brutala mordet visar sig vara en man hon känner han är en del av hennes mörka, hemliga dubbelliv.

Helen gör allt för att hitta den sadistiska mördaren och skipa rättvisa åt sin vän. Men mördaren har dolt sina spår ytterst skickligt och ledtrådarna är få. Samtidigt rasar en bitter maktkamp på polisstationen, där Helens medarbetare försöker spela ut varandra.

Så inträffar ännu ett mord, utfört med samma bestialiska precision och grymhet. Nu råder det inte längre någon tvekan: mördaren attackerar personer ur Helens hemliga liv. Allt är på väg att raseras och hon ställs inför ett till synes olösligt dilemma. Hur ska hon fånga mördaren utan att avslöja sig själv?


Egentligen är det nog obegripligt att jag inte har börjat läsa den här serien än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kidnappad av S B Caves
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 272
Utgivningsdatum: 2018-05-04
Förlag: Modernista

Från Bokus
På tioårsdagen för Autumns bortförande får hennes mamma Francine en anonym lapp. Den innehåller bara fem ord: "Jag vet var hon är". När en främmande ung kvinna dagen efter säger sig ligga bakom den vill Francine först avfärda incidenten som ett grymt och makabert skämt. Men främlingen vet saker som ingen annan än Autumn borde kunna veta, och Francine tvingas inse att hon talar sanning. Snart står det klart att hon måste bege sig till mörka, obehagliga platser för att ta reda på sanningen om vad som hänt hennes dotter. Faran visar sig komma från oväntat håll. Och Francine blir tvungen att göra saker som hon aldrig trodde att hon var kapabel till.

Den här låter spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En oskyldig lögn av Sabine Durrant
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-05-09
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Några små vita lögner kan väl inte skada någon? Eller? Det börjar med en lögn. En banal liten lögn för att imponera på en gammal kompis från universitetstiden som Paul möter i en bokhandel. En lögn för att bli lite mer framgångsrik i vännens ögon. Sanningen är att han är en 42-årig misslyckad författare som hade sin enda succé för över tjugo år sedan. Nu är han på väg att förlora sin lägenhet, och utsikten att behöva flytta hem till mamma får honom att tacka ja till vännens middagsinbjudan, där han träffar den vackra änkan Alice. Hon har allt han vill ha, och nu tänker han bli en del av hennes liv. När han får möjlighet att följa med Alice och hennes vänner till Grekland är han mer än nöjd. Men i den grekiska hettan blir han alltmer insnärjd i sina lögner och kanske är han inte den enda som ljuger?

Det är något med denna som lockar mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Nattvakten av Anna Ihrén
Genre: Kriminalroman
Serie: Jubileumsserien (1)
Antal sidor: 272
Utgivningsdatum: 2018-05-09
Förlag: Mima Förlag

Från Bokus
Den stora skridskobanan i Göteborg är dekorerad med isskulpturer och gnistrande granar. Förälskade par och familjer njuter av stämningen. Men en liten flicka gör en fasansfull upptäckt: I en av isskulpturerna ser hon en infrusen man. Den döde visar sig vara en av stadens politiker, Lennart Starck. Fallet får högsta prioritet hos Göteborgspolisen, där Sandra Haraldsson nyligen har erbjudits en tjänst. Hennes första uppdrag blir att leda utredningen i jakten på politikerns mördare. Dennis Wilhelmson är tjänstledig och studerar musikhistoria i Stockholm. Han umgås också med Jasmin, som han lärt känna på skolan. Men plötsligt försvinner Jasmin utan förklaring. Spåren tycks leda mot Amsterdam, och genom mystiska omständigheter dras Dennis in i en härva av otäcka händelser. Snart inser han att han befinner sig i livsfara. Nattvakten är den världsberömda målningen av Rembrandt som hänger på Rijksmuseum i Amsterdam. Men vad kan mästerverket ha med Jasmins försvinnande att göra? Och med den döde politikern i Göteborg?

Jag har ingen aning om vad det här är för bok, men den utspelar sig i Göteborg. Det räcker.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De döda i Barentsburg av Monica Kristensen
Genre: Kriminalroman
Serie: Svalbard (4)
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2018-05-15
Förlag: Leopard Förlag

Från Bokus
I ett förfallet hus möts ett par. Platsen är den ryska gruvstaden Barentsburg, på Svalbard. De har mötts på detta sätt i flera år. Paret äter kakor, dricker te, avslutar kvällen med en vodka och återgår sedan till sitt. Detta är deras fristad. Men den här kvällen kommer mannen aldrig tillbaka hem.

När de norska myndigheterna i Longyearbyen nästa dag mottar ett meddelande om att den inflytelserika fackföreningsledaren Vanja har påträffats död, skickas sysselman Knut Fjeld ut att undersöka fallet.

Men vad som borde ha varit en rutinmässig uppgift och en dagstur blir för Knut en oväntad nedstigning i ett främmande samhälle, där all konversation måste ske genom en rysk tolk, där han får känslan att mycket ligger dolt bakom de vänliga leendena, och där han snabbt kommer att känna sig ensam, fångad och förföljd.


Jag har bara läst andra delen och jag blev ju faktiskt väldigt glad i miljön.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Hon som inte vet av Karen Cleveland
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-05-17
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Vad gör du när allt du tar för givet kanske är en lögn?

CIA-analytikern Vivian Millers uppdrag är att avslöja ryska spionceller i USA. Hon kommer över en hemlig mapp som innehåller bilder på infiltratörer som lever i landet under täckmantel. Ett par klick senare är allt som betyder något för henne hennes jobb, hennes man, till och med hennes barn hotade. Vivian har svurit på att försvara sitt land mot alla fiender, men nu står hon inför ett omöjligt val. Hon slits mellanplikttrogenhet och förräderi, kärlek och misstänksamhet. Vem kan hon lita på?


Det är många thrillers nu.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Flickan utan hud av Mads Peder Nordbo
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2018-05-18
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Den danska journalisten Matthew Cave flyttar till Grönland där han ska rapportera om en mumie man har upptäckt i isen. Men på fyndplatsen är mumien borta och en vakt brutalt mördad. Mordet är utfört på samma sätt som fyra mord som skedde på 1970-talet, mord som aldrig uppklarades. Matthew får oväntad hjälp av en ung inuit, hennes kropp är fylld av tatueringar, taueringar som döljer mycket värre märken på hennes hud.


Grönland? Det är ju intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Syndabocken av Sofie Sarenbrant
Genre: Kriminalroman
Serie: Emma Sköld (6)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-05-21
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En inbrottsvåg drar genom den välbärgade Stockholmsförorten Bromma, och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Är det ett villainbrott som har gått snett?

Misstankarna riktas mot städerskan som hittade den mördade pojken. Eller är det den baltiske gästarbetaren som grips på bar gärning under ett inbrott? Fast besluten om att lösa fallet tar Emma saken i egna händer och försätter därigenom både sig själv och andra i livsfara.


Så. Det kommer en del till alltså.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

16 kommentarer:

 1. Leigh och Klingberg kommer jag säkert att läsa framöver! Någon av deckarna blir säkert läst också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förr eller senare kommer nog en hel del av dessa att vara lästa :)

   Radera
 2. Det var supermånga, hur ska man hinna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det börjar kännas lite småstressigt.

   Radera
 3. Hjälp... där fanns fler böcker som jag vill läsa och som jag missat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nej! Det var ju inte meningen ;)

   Radera
 4. Där var det ju några som jag vill läsa.

  SvaraRadera
 5. Uff vad många...
  Men är det fjärde delen i serien om Svalbard? Har de inte översatt alla, eller har man missat de tidigare...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första delen i Svalbardserien är inte översatt, Hollendergraven heter den i alla fall. Andra och tredje är översatta i alla fall :)

   Radera
 6. Det är helt sjukt många! Och vi har många gemensamma men som alltid har du lite mer spänning än mig :-). Jag är nyfiken på Roslunds bok men tog inte med den. Jag har nästan glömt bort Evert Grens och de övriga och har lite svårt för öden som Piet Hoffmanns. Samtidigt har ju böckerna varit så bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har generellt sett ganska svårt för Ewert Grens som person, men i de senaste böckerna så har inte han varit med så mycket så det har funkat bra. Jag är egentligen mer orolig för hur det kanske har förändrats när Roslund skriver själv...

   Radera
  2. Jag tänkte på samma sak. Nu väntar jag in lite omdömen av boken först så får jag se hur jag gör.

   Radera
  3. Den står inte överst på önskelistan, men jag tror nog att jag kommer att skaffa mig den. På något sätt. Jag har ju läst alla de andra.

   Radera