torsdag 8 november 2018

Helgfrågan v 45 (8 - 11 november)

Nu var det verkligen längesedan jag var med på Mias Helgfrågan. I somras var det, upptäckte jag när jag kollade. Tänk vad tiden går. Förhoppningsvis kommer det bli mer än sporadiska inhopp, men man vet aldrig.

Veckans fråga är: Vad läser du nu?

En bok som har stått oläst i många år är Bokklubben vid livets slut av Will Schwalbe. Den dök upp som en överraskning våren 2013, men eftersom min pappa hade dött bara ett knappt halvår innan så kände jag att jag inte orkade läsa den. Nu har jag äntligen tagit tag i den och jag har kommit en dryg tredjedel in i den. Med betoning på dryg... Om jag hade varit den typ av människa som lägger undan en bok som inte passar så hade jag lagt undan denna redan.

Veckans bonusfråga är: Berätta något du tror vi inte vet om dig?

Oh, vad ska jag ta? Jag inbillar ju mig att jag är ganska privat, så det borde ju finnas att välja bland 😀

Jag har inte bara läsning som hobby, ett av mina andra intressen är ett managerspel online, där jag har hand om ett hockeylag. Det laget har jag haft sedan hösten 2019 då jag började i division fyra. Nu ligger jag i division två, men jag har minsann varit uppe en vända i högsta serien. Himla kul spel är det, man har liksom hand om allt. Anställer folk, bygger arena, uppfostrar och tränar spelare... och så klart spelar matcher.

28 kommentarer:

 1. Boken har jag tänkt läsa med, tror den finns som pocket i hyllan. Ishockeylag det låter intressant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas du gillar boken mer än vad jag gjorde...

   Radera
 2. Den boken finns på min att-läsa-lista. Jobbigt med böcker som känns dryga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev förvånad och lite chockad när jag kände att jag var mer irriterad över familjens förträfflighet än berörd av den sorgliga historien.

   Radera
 3. Bokklubben vid livets slut står oläst i min hylla. managerspelet låter imponerande

  SvaraRadera
  Svar
  1. Managerspel passar mig väldigt bra, det är mycket att styra och ställa med :)

   Radera
 4. Spel är jag inte något vidare på men det låter roligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är ju inte ett spel i egentlig mening, jag spelar liksom inte matcherna. Det sköter en matchmotor. Jag behöver bara se till att alla förutsättningar finns för vinst :)

   Radera
 5. Det spelet låter intressant! Spel är perfekt som avkoppling. bokklubben vid livets slut tror jag finns oläst någonstans mina bokhyllor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det skönt att grotta ner sig i något annat :)

   Radera
 6. Svar
  1. Jag kände nog lite att boken missade målet. För mig gick den mer ut på att rapa upp kända namn och slå sig själv för bröstet än att berätta den sorgliga historien.

   Radera
 7. Klart originell hobby sett ur min vinkel! Säkert kul! Det där med att läsa färdigt böcker som är sisådär, det har jag slutat med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har lite uppfattningen att jag inte bara kan göra/läsa/uppleva bra saker. Om jag aldrig läser något dåligt, hur ska jag då veta att det jag läser är bra...

   Radera
 8. Låter som ett trevligt spel. Själv spelar jag bara World of Warcraft och ett farmingspel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. World of Warcraft har jag aldrig spelat, det är inte min typ av spel :) Farmingspel har jag provat och det var kul.

   Radera
 9. Bokklubben vid livets slut låter ju egentligen som en sån där bok som jag skulle kunna läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast den var inte så berörande. Förutom mot slutet då...

   Radera
 10. Jag läser klart böcker som jag läser för jobbet i första hand. I andra hand böcker som någon har rekommenderat. Spel spelar men det är olika. En favorit är ett historiskt onlinespel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var helt fast i ett annat onlinespel för några år sedan, men där kunde man liksom bli utplånad medan man sov eller var på jobbet. Var tvungen att sluta med det när jag insåg att jag började gå upp tidigare på morgnarna och lägga mig senare på kvällarna för att inte råka illa ut :)

   Radera
 11. Brukar ibland tänka att jag vill bli fast i något spel igen. Spelade spel via facebook i många år men det las ned. Vilket så här i efterhand kanske var lika så bra för herregud vad mycket tid jag la på att spela de där spelen :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också fastnat i spel och undviker nu den typen som man kan fastna i, men när jag blir pensionär... :)

   Radera
 12. Det där med spel har jag aldrig fastnat för. Men det kan säkert vara lärorikt också. Recensionsexemplar är de enda böcker jag tvingar mig igenom om de är illa passande, tröglästa eller något annat jobbigt. Låneböcker ska ju ändå lämnas tillbaka, och ev. köpta böcker kan man ju ge bort till någon annan stackare. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att det finns personer som tänker annorlunda än jag, men jag vill ju läsa ut även de dåliga böckerna. Om jag bara läser riktigt bra böcker hela tiden så höjs ju liksom ribban och då blir plötsligt att mellanmjölk :)

   Radera
 13. Den där boken skänkte jag bort utan att ha läst den.
  Spel håller jag mig undan, tror jag skulle fastna i det om jag provade...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt mig så gjorde du rätt...

   Det bästa med det här spelet är att det är svårt att fastna i det, på det viset. Det är liksom tre matcher i veckan, som spelas utan min inblandning. Det enda jag har att göra är att bygga ut faciliteter när det finns ekonomi och kolla på juniorer en gång i veckan :)

   Radera