fredag 23 november 2018

Kommande böcker december 2018

Nej, klagar gör jag inte, men det känns som att det är märkligt få boksläpp i december. Mestadels var det pocketutgåvor jag hittade, men ett par nya fångade mitt intresse i alla fall.

Bettys resa av Marie-Louise Marc
Genre: Feelgood
Serie: Betty Svan (3)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-12-28
Förlag: Printz Pubishing

Från Bokus
Stockholm går mot vårens ljus, och Betty Svan ska äntligen sälja in sina drömmars tidning till förlaget: Love, Betty ett månadsmagasin med fullt fokus på kärleken! Men vd:n Anton Berg säger blankt nej, och Bettys karriärdrömmar jämnas med marken. Samtidigt gifter sig bästisen Kristin, men när maken Erik är med om en olycka och inte kan följa med på bröllopsresan finns det plötsligt en biljett över till Maldiverna.

Under solens heta strålar försöker Betty komma på vad hon ska göra med sina sista år i arbetslivet, men när nyheten briserar om att hennes tidigare chef Renée ska starta en tidning om kärlek så fylls hon i stället av revanschlust! Tillbaka i Stockholm gör Betty upp en plan för hur hon ska komma vidare med sitt drömprojekt, samtidigt som hon försöker balansera privatlivet med kärleken till Henrik och de dubbla känslorna inför pappan som klev in i hennes liv alldeles försent. Och Ragnar verkar i sin tur ha planer för Betty. Planer som kommer att överraska henne rejält.


En feelgood-serie som jag har missat alltså?

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Kvinnan i klippan av Annika Banfield
Genre: Fantasy
Serie: -
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2018-12-05
Förlag: Everlasting Publisher Int.

Från Bokus
Skulle du göra allt för ditt barn även om det innebar att du måste brottas med en fasansfull ondska från forntiden?

Malins son Loke är döende och läkarna står maktlösa. Förtvivlad återvänder hon till sitt föräldrahem i Bohusläns skärgård för att söka efter svar, väl där möter hon Minya, kvinnan från forntiden. Hon får höra gamla sagor och sägner om Gåvor. Allt låter galet, men hon tvingas tro på det som berättas när bevisen går att se hos hennes son.

Snart dras Malin in i en värld fylld av ceremonier och ritualer, gudar och gudinnor och magiska symboler inristade i klipporna på ön. Allt har en koppling till det mystiska folket som en gång befolkade Bohus Malmön och till bronsålderns mäktiga altare vid Tanum.

Slutligen står Malin öga mot öga med döden och en kamp mellan gott och ont ställer allting på sin spets.


Jag är ju inte riktigt rätt målgrupp, detta är YA, men den låter intressant. Bohus Malmön har jag dessutom varit på och Bohuslän, rent generellt, lockar alltid till läsning.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

8 kommentarer:

 1. Bettys resa är jag väldigt nyfiken på! Har läst de andra två böckerna om Betty och gillade dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har helt missat den serien, men den låter som någon jag skulle vilja läsa.

   Radera
 2. Wow, du hittade två! Jag hittade inte en enda den här gången. Mycket udda, i synnerhet som julen är på gång. Nu kollade jag inte pocketböckerna heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var faktiskt tvungen att kolla två gånger, trodde knappt det var sant. Boksläppen har helt klart flyttat på sig från julen till bokmässan.

   Radera
 3. Ja, det brukar väl vara ganska få böcker som ges ut i december. Lite tråkigt egentligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukade komma en del i början av december, men hela bokutgivningen verkar ha förskjutits till hösten nu.

   Radera
 4. I december skall jag bara fokusera på de böcker jag har hemma och inte har hunnit läsa, de är alldeles för många redan. Så, även här var det skönt att inte bli allt för lockad av böckerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker jag alltid fokuserar på de böcker jag har hemma, men det hjälper inte. Inte ett dugg.

   Radera