Julledigt! Det var så skönt i fredags, när jag packade ihop för veckan, månaden och året. Jag ska försöka använda ledigheten på ett vettigt sätt, alltså göra saker som jag tycker om; läsa, pussla, planera för nästa års bloggande, göra upp räkenskaperna med 2024 och liknande. Igår satte vi upp granen och jag la in två sorters sill. I dag ska vi äta ett annorlunda julbord på Tugg burgers, sedan ska vi bege oss till en kyrka och lyssna på julsånger. Det blir perfekt uppladdning.
Julläsningen står på höjden av sin planering nu, tror jag. I Julen är kommen av Annika Devert & Jessika Devert börjar historien visserligen i oktober, men det går raskt framåt. Det är väldigt mycket bakning i de här böckerna och jag är nog egentligen glad för att jag inte gillar bakverk, men till och med jag blir lite sugen på att smaka på alla läckerheter. Detta är femte och sista(?) delen i Sardinön, men det finns ju en spin-off också. Som dessutom utspelar sig i Göteborg.
Min smakebit är från sida 459 i e-boken:
Doften av saffran slog emot Emelie som en gul söt vägg när hon öppnade dörren till hembygdsgården och hon slog undan den irriterande tanken som nuförtiden alltid dök upp när hon kom till jobbet. Var det här den sista julmarknaden hon skulle arrangera? Med en suck hängde hon upp jackan på kroken och ställde stövlarna på utsidan av bänken hon ställt upp förra vintern och plockat fram i oktober igen. Hon strök över bänkens skrovliga yta och tryckte till tejpen som lossnat på ena sidan av lappen med texten Skogräns.
"Hej mamma, orkar du prova en ny sorts lussekatt?"
Innan Emelie hann svara försvann Linn in i köket och kom tillbaka med en tallrik med två rykande, gyllengula bullar.
låter kul! jag tycker ofta att det är kul att läsa om bakverk och recept i böcker. kände inte till din bok. tack för smakebiten, god jul och gott nytt år!
SvaraRaderaLåter som en fin uppladdning för jul. Jag gillar ju bakverk så jag skulle få problem om jag läste boken ;-)
SvaraRadera