måndag 20 augusti 2012

Tematrio - Titeldjur

Det finns tydligen ingen ände på saker man kan hitta på med boktitlar. Uppgiften i veckans Tematrio är: Berätta om tre boktitlar som innehåller ett (eller flera) djur!

När jag började gå igenom böckerna i hyllan så tänkte jag: "Jag har väl inga böcker med djur i titeln!". Så fel jag hade. Men det blev ändå problem för jag hade så många att jag fick svårt att välja och eftersom jag hade King-tema förra veckan så tyckte jag att jag inte kunde ha det igen (trots att det faktiskt var fullt möjligt) :) De här böckerna blev det till slut och det enda de har gemensamt är att jag inte läst en enda av dem.

1. Döden på en blek häst av Amanda Hellberg står faktiskt på den, än så länge, inofficiella läslistan för september. Det är andra delen om Maja Grå och här har hon flyttat till Oxford för att studera. Självklart blir det spöken och andra hemskheter. Hoppas jag.

2. Svinhugg av Marianne Cederwall är första delen om Mirjam och Hervor. Den lär utspela sig på Gotland och om jag fattat det rätt så tar Mirjam hämnd på tre män som behandlat henne illa. Efter vad jag hört ska dessa böcker vara lite åt deckar-komedihållet.

3. Den enögda kaninen av Christoffer Carlsson ska handla om David, som kommer tillbaka till sin hemstad. Där i närheten finns ett övergivet hus och där tillbringar David och hans vänner några härliga dagar med sol, mat och inbrott. Om jag förstått rätt så händer något som påverkar alla för alltid.

16 kommentarer:

 1. Jag har inte heller läst ovanstående böcker. Är lite sugen på Den enögda kaninen fast jag vet att jag inte kommer läsa den inom snar framtid då det nu är mycket måste läsning igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helst skulle jag vilja läsa alla tre, med en gång :)

   Radera
 2. Jag har inte heller läst någon av nämnda böcker, men är mest nyfiken på Den enögda kaninen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt ganska nyfiken på den, baksidetexten är lite mystisk :)

   Radera
 3. Morsomt tema:)Fine valg, har ikke lest noen av disse tror jeg:) Måtte sitte å tenke jeg også på dyretittler, men kom lite på noen bortsett fra "Ulvene" av Stephen King fra Det mørke tårn serien, "Harens år" av Arto Paasilinna og "When God Was a Rabbit" av Sarah Winman som alle er lest og likt:) Ønsker deg en fin leseuke!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ulvene måste vara Vargarna i Calla på svenska :) Det var en av mina favoriter i serien. Kunde knappt sluta läsa.

   Radera
 4. Jag har inte läst någon av dina "djur".

  SvaraRadera
 5. Har inte läst någon av dessa, men Blek häst och Enögd kanin låter som ganska intressanta böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl de två som jag är mest sugen på :)

   Radera
 6. Jag har inte heller läst någon av dem. Tror jag kan ha hört talas om Döden på blek häst, men är inte helt säker.

  SvaraRadera
 7. Idel nya boktitlar. Spännande!

  SvaraRadera
 8. Inte en enda av dina titlar har jag läst men Amanda Hellberg lockar litegrann. Jag gillar inte otäckt förstås, och det är de nog?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst Styggelsen av Amanda Hellberg och den var otäck. Själv gillar jag otäckt så jag hoppas denna är det också :)

   Radera