måndag 30 september 2013

Böcker, böcker, böcker

En del böcker har dykt upp hos mig den senaste tiden, det är ju alltid trevligt.

Lex bok dök upp här efter att Lilla Piratförlaget frågade om jag kunde vara intresserad av den. Jag gillade ju Sara Kadefors bok Borta bäst och fullkomligt älskade filmen som bygger på hennes Sandor slash Ida, så det var ju inte någon speciellt svår fråga. Den femte vågen av Rick Yancey frågade jag faktiskt Rabén & Sjögren om själv, jag hade läst så mycket om den och det verkade vara en bok som skulle passa mig. (Faktum är att den redan är utläst och jag hade rätt.)

Nuförtiden kan man ju hitta böcker nästan överallt, till och med i mataffären. Det gör det lite mer spännande att handla mat... Så, när vi gick iväg till Lidl för att handla köttfärsen till tacosen så hittade jag minsann en bok. Tempelbranden av Catharina Ingelman-Sundberg, som är tredje delen i serien Släktet. Jag har inte läst någon av de andra än, men idén är verkligen spännande. Det är olika författare som skriver varje bok.

Mina e-böcker är ledsna. De får aldrig vara med på bild. Eller i inlägg överhuvudtaget. Jag ska verkligen försöka bättre mig... För någon dag sedan dök i alla fall Lögnen på femte våningen av Do Van Ranst upp i min inbox. Jag har nog aldrig läst en bok av en belgisk författare (tydligen Belgiens främsta barn- och ungdomsförfattare) så det här ska ju bli spännande. Tack Massolit.

10 kommentarer:

 1. Den femte vågen köpte jag faktskt, men inte läst ännu. E- böcker tycker jag är jättesmidigt.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, smidigt, men jag glömmer bort dem...

   Radera
 2. Jag tycker också att serien Släkten är en fin idé. Jag läste del 1 med stor behållning. Kastade mig över del 2 och blev tyvärr grymt besviken. Sedan har jag dessvärre inte tagit mig tid till fler i serien. Har hört från andra, att om man skippar del 2 så är det en väldigt bra serie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju generellt sett inte speciellt förtjust i författaren som skrivit andra delen, men jag tar mig nog igenom den också :)

   Radera
 3. Lögnen på femte våningen låg hemma i min brevlåda här om dagen, bara så där hade jag fått den skickad, hade inte bett om den eller hört talas om den. Men det är alltid trevligt att få hem böcker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker den låter bra. Och den är ju ganska tunn också.

   Radera
 4. Har du läst sandor slash Ida? Annars rekommenderar jag dig att göra det :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte läst den, men jag har sett den och gillat :)

   Radera
 5. Jag har läst alla i serien Släkten och gillat det. Visst man gillar väl kanske någon lite mer än någon annan ;) Den senaste som kom här i september tror jag det var, har jag inte läst ännu. Tycker du ska ge Släkten en chans :) ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, så småningom kommer jag allt att läsa de böckerna.

   Radera