tisdag 10 september 2013

Topp Tio böcker jag vill se filmade


Tisdag igen och då naturligtvis dags för en Topp Tio Tisdag (Top Ten Tuesday). Veckans uppgift är Top Ten Books I Would Love To See As A Movie/TV Show.

Det här är ju en jobbig fråga, men detta är alltså under förutsättning att filmen/TV-serien inte blir förstörd eller ändrad till oigenkännlighet. Många av de böcker jag tyckt bäst om är redan filmade, med varierande resultat, eller ska bli så det finns liksom inte så många kvar :)

1. Hela eposet om Roland och hans ka-tet skulle jag nästan göra vad som helst för att få se som film. Jag menar alltså Stephen Kings böcker om Det mörka tornet.
2. En annan fantastisk bokserie som jag skulle vilja se, kanske som TV-serie, är Jo Nesbøs om Harry Hole. Har för mig att jag läst att böckerna skulle filmas, men jag kan komma ihåg fel.
3. Passagen-trilogin av Justin Cronin hade nog gjort sig som film också. Jag har visserligen bara läst första boken än så länge, men jag är säker på att även de andra kommer att hålla.
4. När jag ändå är inne på serier så måste jag ju nämna min brittiska favorit. Elly Griffiths böcker om Ruth Galloway skulle kunna bli den nya Midsomer Murders.
5. Ett tag pratades det om att Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgrens böcker om Engelsfors skulle filmas, men sedan var det något som skar sig och allt las på is. Nu kan jag till min glädje läsa på Wikipedia att planerna tydligen återupptagits. De filmerna vill jag gärna se.
6. Boken om Ove måste bara filmas. Och snälla, välj någon annan än Robert Gustafsson till den rollen.
7. En bok som jag tror skulle kunna bli en riktigt läskig film är Michelle Pavers Evig natt. Huh!
8. Norrlands svårmod av Therése Söderlind hade jag kunnat tänka mig att se också. Mystisk och alldeles säkert full av fina vyer.

19 kommentarer:

 1. Haha håller helt med dig om Ove

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade älskat att se den filmen. Utan Robert Gustavsson.

   Radera
 2. Instämmer i att någon annan än Robert Gustavsson bör spela Ove!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi måste väl ändå ha någon annan skådis i Sverige :)

   Radera
  2. Haha, man kan ju tycka att det borde finnas någon mer!

   Radera
 3. Jag håller fullständigt med om det du skriver om Ove! Tror dessutom den kommer förr eller senare, men vem vi ser i rollen vågar jag inte gissa på... Mörka tornet hade också varit kul att se som film!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror definitivt att Ove blir filmad. Hoppas bara att de gör det bra.

   Radera
 4. Jag hoppas inte heller att Robert blir Ove.. Harry Hole tycker jag är konstigt inte har fått träda in på den vita duken än, fast personligen tycker jag att det är bra men i den bästa av världar kanske det skulle fungera. Och bara en Stephen King? Jag är förvånad ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om jag drömt det, men jag har för mig att jag hört något om Harry Hole.

   De flesta av Stephen Kings böcker är ju redan filmade, jag försökte faktiskt hitta fler :)

   Radera
 5. Ska till och läsa om Ove så snart jag bara kan, har honom liggandes i bokhyllan! :) Jag tror Robert kan vara bra i rollen som hundraåringen! Tänker se den med min morfar i jul, bara att hoppas att han inte får dumma idéer av att se den :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag kan nog tänka mig Robert Gustavsson som hundraåringen, han är ungefär samma typ av människa ;) Men Ove är helt annorlunda.

   Radera
 6. Hm, håller med om Ove, tog inte med honom av någon anledning... men jag tog med Polis. Läste nånstans,om det stämmer och jag förstod rätt, att Nesbö har fått filmanbud gällande Harry Hole böckerna, men att han hittills har tackat nej och det var skrivet i juni i år.;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kanske det jag hörde om Harry Hole då. Jag kan tänka mig att Nesbø har starka åsikter om hur den borde filmas :)

   Radera
 7. Det verkar som Ove blir film.

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/film/article16083183.ab

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch, nu blev jag egentligen orolig. Hoppas de lyckas med filmen.

   Radera
 8. Böckerna om Ruth Galloway skulle jag verkligen vilja se som tv-serie. Helt klart Midsomerpotential. Har bara läst den första boken i Passagen-trilogin men yum! Den vill jag också se en filmatisering av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst kunde det vara idé att byta ut Midsomer mot Norfolk :)

   Radera
 9. Harry Hole ja. Men då måste det vara i en perfekt värld :-D
  Norrlands svårmod borde jag ju ha tänkt på, den skulle verkligen passa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Harry Hole får bara filmas i den bästa av världar :)

   Norrlands svårmod tror jag hade blivit perfekt som film.

   Radera