söndag 1 september 2013

En smakebit på søndag: Jordens väktare

En smakebit på søndag är ett stående inslag på den norska bokbloggen Flukten från verkligheten. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Jag försöker febrilt beta av mina gamla hyllvärmare (köpta 2011 eller tidigare) så det kommer att dyka upp en och annan gammal bok här. Varför de har blivit stående är lite oklart, men det kommer ju så många nya böcker hela tiden...

Den här boken, Jordens väktare, är skriven av författarparet Dan Buthler & Dag Öhrlund, de med serien om polisen Jacob Colt och psykopaten Christopher Silfverbielke. Jordens väktare hör inte dit utan det är en helt fristående bok. Jag började på den nu på morgonen så smakebiten kommer från första kapitlet och är de första raderna där. Vi befinner oss i Kiev, Ukraina där den amerikanska utrikesministern är på besök.

Alexander Bald stirrade sammanbitet ut genom rutan. Den så kallade motorvägen de färdades på - i betydligt lägre fart än Bald hade velat - lämnade mycket övrigt att önska.

33 kommentarer:

 1. Jag har bara läst de böcker av Buthler & Öhrlund som handlar om Silfverbielke. Tycker du att de andra är värda en chans?
  Tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de är helt OK och ibland till och med riktigt bra :)

   Radera
 2. Jag har inte läst något av Buthler och Öhrlund, men jag funderar på det. Tack för smakebiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat på att sluta läsa de här böckerna, speciellt de om psykopaten Silfverbielke, men jag kommer nog att fortsätta :)

   Radera
 3. Takk for smakebiten , og fortsatt god helg

  SvaraRadera
 4. Spennende smakebit, denne boken ble jeg nysgjerrig på! Likte bokomslaget veldig godt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är väldigt tjock, men det är stor text och breda marginaler, så den verkar vara snabbläst :)

   Radera
 5. Det enda jag har läst av Dan Buthler & Dag Öhrlund är de första kapitlen i En nästan vanlig man, sen kom jag av någon anledning av mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, den boken är nog en av de bättre :)

   Radera
 6. Tror inte jag läst en enda Buthler & Öhrlund vilket känns som ett glapp i mitt deckarläsande... Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana där luckor kan man inte ha ;)

   Radera
 7. Ser ut som det bare er Mord.net som er gitt ut på norsk (2009). Har ikke hørt om forfatterne, kanskje forlaget vil gi ut flere av deres bøker? Takk for tipset!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Märkligt det där med att vissa böcker inte översätts.

   Radera
 8. Förutom två böcker med Colt & Silfverbielke i huvudrollerna har jag bara läst Mord.net av den här deckarduon och den sågade jag.

  Men jag kanske borde ge duon fler chanser eller vad tycker du?

  Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittills har jag tyckt bäst om Mord.net, men det kan ha berott på ämnet, sedan tycker jag väl egentligen att det gått neråt, men du kanske går åt andra hållet :)

   Radera
 9. Kjenner til det der med at noe eldre bøker har en tendens til å bli stående i hyllen, men så er det ikke så enkelt når en blir fristet med nye bøker hele tiden heller. Disse forfatterne har jeg ikke hørt om, så tusen takk for smakebit og tips!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju synd om de där böckerna som blir stående, man ville ju verkligen läsa dem när man köpte dem :)

   Radera
  2. Ja,ikke sant? Det er jo en grunn for at man fikk dem i hus.

   Radera
 10. Jag har inte läst någon bok av dessa författare än men snart så blir jag bara tvungen. Ska bli kul att läsa din recension sen. Ha en fortsatt trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte kommit så långt än, så det är fortfarande lite ovisst om vilket håll den ska gå :)

   Radera
 11. Har inte läst något av dessa författare. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
 12. Buthler och Öhrlund dyker upp titt som tätt bland de bloggar jag följer, men jag har inte läst något av dem. Tack för smakbiten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De böckerna är nog för deckarfantaster :)

   Radera
 13. Ny forfatter for meg dette!:) Høres da ut som en veldig spennende hovedpersoner i boken. Psykopater er jo ikke spesielt hyggelige. Takk for smakebiten og kos deg med boken!:)

  SvaraRadera
 14. Det här är en av de böcker som jag inte har läst av författarna, har funderat på att läsa den så småningom. Tack för smakbiten! :)

  SvaraRadera
 15. Ja, det kommer stadig nye bøker til som trenger seg frem foran de vi har tenkt å lese! Buthler & Öhrlund har jeg ikke lest ennå, men det virker som spennende bøker :)

  SvaraRadera
 16. Jeg liker best frittstående bøker. Blir litt til at jeg ikke leser bøker dersom de er i serier. Fint å finne bøker man har glemt. Noen er t o m glemte skatter. Takk for smakebiten og ha en fin uke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser mest serier så det är skönt att läsa en fristående ibland :)

   Radera