torsdag 19 september 2013

Enkät inför helgen

En liten, snabb enkät som jag hittade hos C.R.M. Nilsson för x antal månader sedan, men det bästa med enkäter är ju att de aldrig blir daterade.

Vad ska du läsa i helgen?
Först och främst tänkte jag läsa ut Bländverk av Thomas Erikson, vilket inte borde vara några problem. Sedan har jag det lilla lyxproblemet att välja en ny bok och jag har faktiskt ingen aning. Kanske tar jag en hyllvärmare som Kommer aldrig mer igen av Hans Koppel eller kanske något nyare, eventuellt ett recensionsexemplar som till exempel Ritual av Mo Hayder eller Odödlig av S.J. Bolton eller...

Hur ser den perfekta lässtunden ut?
En perfekt lässtund är när jag får sitta någonstans alldeles ifred och ostörd av världen. Eftersom vi nu pratar om den perfekta lässtunden så gör det inget om det är ett parasoll, en strand och ett hav inblandat också.

Din bästa lässtund förra veckan?
Varje stund jag får läsa en längre sammanhängande stund är en bra lässtund.

Hur många timmar i veckan tillbringar du egentligen i böckernas värld?
Det är ju lite olika, men ett genomsnitt borde vara runt 12-15 timmar.

Var läser du aldrig?
Om man med läsa menar bok, tidning eller annat man tar med sig så läser jag aldrig på toaletten. Däremot kan jag läsa vad helst jag hittar på element, påsar eller handduksetiketter.

Vad läser du aldrig?
Jag vet inte om det egentligen finns något jag aldrig läser, det skulle vara självhjälpsböcker då.

Vilken är din favoritbokhandel?
Här måste jag nog svara antikvariatet Läslustan när det gäller fysisk bokhandel. Eller möjligtvis Kims antikvariat om jag råkar vara i Malmö. På nätet är det Adlibris som gäller.

Du får 300 kr att handla böcker för. Vad köper du?
300 kronor är ju ett litet konstigt belopp, det räcker inte riktigt till två inbundna böcker... En av böckerna jag hade köpt skulle nog i alla fall vara Snögloben av Amanda Hellberg, sedan är det bara litet drygt 100 kronor kvar. Ett par pocketböcker skulle nog få följa med då, kanske Den tomma stolen av J.K. Rowling och Hanteringen av odöda av John Ajvide Lindqvist.

Vilken aktuell bok skulle du inte läsa ens om du fick den gratis?
Kanske är den inte så aktuell längre, men de där Femtio nyanserna av allt möjligt av E L James vill jag verkligen inte ha.

Vilken ännu ej utkommen bok längtar du mest efter just nu?
Nyckeln av Mats Strandberg & Sara Bergmark Elfgren

6 kommentarer:

 1. Roligt med enkäter. Ännu en att sno;-)
  Väntar på Nyckeln? Jomenvisst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nyckeln väntar jag på så mycket att den till och med slog den nya King-boken :)

   Radera
 2. Kul bra-att-ha enkät som man kan sno ;)längtar också efter Nyckeln...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enkäter är riktigt bra att samla på sig :)

   Radera
 3. Vilken mysig enkät, jag ska också svara på frågorna vid tillfälle. Har du handlat på adlibris sedan de gjorde om? Har hört att det funkar sämre, själv har jag inte provat än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte handlat på Adlibris på ganska länge nu, definitivt inte sedan de gjorde om. Hoppas verkligen inte att det fungerar sämre, det räcker väl med att de stal önskelistan.

   Radera