onsdag 4 september 2013

Min litterära resa i augusti 2013

Augusti blev kvalitetsmässigt en ganska usel månad, kvantitetsmässigt var det i alla fall OK. Resmässigt så blev det faktiskt jorden runt.

Månaden började långt, långt tillbaka i tiden, då när människorna fortfarande levde i grottor. Och grottor vandrade jag runt i till förbannelse. Det var väl det jag gjorde mest. (De målade grottornas land)

Sedan gick turen till framtidens Stockholm, bland annat. Året är 2014 när allt börjar. Eller ska man säga slutar. Inga barn föds längre. Ända fram till 2017. Då börjar plötsligt barn födas igen, men de verkar inte vara som barn brukar. (Den nya människan)

Det blir ett långt hopp till Japan, där en katt försvunnit. Sedan blir kattens ägare även av med sin fru. Efter det är inget längre normalt för Toru (kattens ägare). Han träffar och börjar umgås med tonårsflickan som bor i ett hus i närheten, han spenderar massor av tid i en brunn, han får massor av oanständiga förslag från främmande kvinnor och kan det vara så att han också befinner sig i en parallellvärld ibland? (Fågeln som vrider upp världen)

Resan går vidare till USA och Kalifornien, där en rik man behöver ett nytt hjärta. En tid efter operationen mår han bättre än någonsin, men då börjar det dyka upp underliga presenter. Och meddelanden. Som "Ditt hjärta tillhör mig". (Donatorn)

Jag stannar kvar i USA, men sticker iväg till New York där en sportagent blir indragen i en ung kvinnas, Kathy, underliga försvinnande. Men plötsligt får kvinnans pojkvän ett samtal från någon som utger sig för att vara Kathy. Och det nästan samtidigt som hennes far blir mördad. (Spelaren)

Sista stoppet blir i Stockholm där en journalist gräver lite för nära inflytelserika män. Sedan försvinner hon. Hennes man, som misstänks ha mördat henne, försöker följa i hennes spår. (De korrupta)


Se en stor karta.

2 kommentarer: