tisdag 22 april 2014

Kommande böcker maj 2014

Maj verkar vara deckarnas månad... jösses, vad många nya. I massor av serier som jag ligger efter i. Och vilken tur att maj är min födelsedagsmånad!

Havskatten av Ann Rosman
Genre: Kriminalroman
Serie: Karin Adler (5)
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2014-05-05
Förlag: Damm

Från Bokus
Det är 1906 och kung Oscar II anländer till kurorten Marstrand. Runt honom flockas societeten och under två intensiva sommarmånader badar man tångbad, knyter kontakter och väver intriger. Direktör Lundberg med familj har tagit in på det nybyggda Turisthotellet, trots att det egentligen är alldeles för dyrt. Men förhoppningsvis kan den stärkande havsluften kurera den sjukliga dottern Karolina, och kanske kan de på köpet hitta henne en välbeställd make. I kretsarna runt kungen möter Karolina greve Douglas Lagercreutz, som snart visar sig bära på en skamlig hemlighet.

En kväll i maj 2013 övar Marstrands deltidsbrandkår rökdykning inne på det anrika Turisthotellet, men övningarna avbryts när brandmännen hittar kroppen av en död man. Karin Adler vid kriminalpolisen i Göteborg kallas in för att utreda fallet. Har mannen blivit mördad? Och vem kan tänkas ha vinning av hans död?


Två böcker har jag läst i den här serien än så länge och jag har verkligen gillat det jag läst.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Tjockare än vatten av Carin Gerhardsen
Genre: Kriminalroman
Serie: Hammarbyserien (7)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2014-05-28
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Hon lämnade dörren på glänt och steg - fortfarande med en obestämd känsla av obehag och en påtaglig känsla av övergivenhet - över kanten och satte fötterna i det varma vattnet. Hon satte sig på huk, grep tag om kanterna och gled sedan försiktigt ner i badkaret för att låta huden vänja sig vid den höga temperaturen. Drog ett djupt andetag och slöt ögonen en stund medan smärtan vek undan.

När hon slog upp dem igen var det för att det klickade i låset.

Mellan henne och den stängda dörren stod plötsligt en äldre version av henne själv. Den svartklädda kvinnan med det långa grå håret tog ett steg i hennes riktning. Nu började tankarna klarna.

Hon skulle dö.

Ingen i kriminalkommissarie Conny Sjöbergs team har en aning om vad som väntar dem. Petra Westman njuter av islossning på fler än ett plan och ser en ny vår i annalkande. Jamal Hamad ligger i sjuksängen och hoppas och tror att mardrömmen äntligen är över. Det är den inte - den har knappt hunnit börja. Och några mördade katter är bara början på en spiral av oförutsedda händelser med ond bråd död som minsta gemensamma nämnare. Blod. Och vatten.


De tre första har jag läst och faktiskt har de blivit lite bättre för varje bok.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Den man älskar av Mari Jungstedt
Genre: Kriminalroman
Serie: Anders Knutas (12)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2014-05-06
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
En blek aprilsol kryper långsamt över det gamla stenbrottet i Bunge på norra Gotland där mäklaren Sanna Widding har hittats död. Några kilometer därifrån ligger en anrik kalkstensgård som hon fått i uppdrag att sälja. Men försäljningen väcker starka känslor i ägarfamiljen och snart stiger djupa och mörka hemligheter upp till ytan.

Kriminalkommissarie Anders Knutas är tillbaka efter sin sjukskrivning och kastas genast in i en omskakande mordutredning. Tillsammans med kollegan Karin Jacobsson inser han snart att Sanna Widding inte kommer att bli det enda offret.


Den här serien börjar tappa lite av sin tjusning, men har man nu läst nio stycken så får man väl fortsätta...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.De utstötta av Elly Griffiths
Genre: Kriminalroman
Serie: Ruth Galloway (6)
Antal sidor: 306
Utgivningsdatum: 2014-05-09
Förlag: Minotaur

Från Bokus
Vid en utgrävning vid slottet i Norwich hittar arkeologen Ruth Galloway skelettet av mor Krok, en kvinna som hängdes 1867 för att ha mördat flera barn.

Kommissarie Harry Nelson har inte tid med mördare från 1800-talet, han är djupt involverad i fallet där tre barn i tur och ordning hittats döda i samma familj. Han är säker på att någon i deras närhet ligger bakom. Kort därefter sker en kidnappning och det enda polisen har att gå efter är en lapp från gärningsmannen.

Samtidigt blir Ruth alltmer engagerad i fallet med mor Krok och ett fynd i graven, en amulett, lämnar inte Ruth någon ro. När ett teveteam kommer till platsen för att dramatisera mor Kroks liv blir Ruth av en slump alltmer indragen även i polisutredningen.


Fyra har jag läst och den femte fick jag när jag fyllde år förra året, så det är väl dags att läsa den nu när det kommer en ny. Jag vill ju inte vara utan Ruth...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Björndansen av Anders Roslund & Stefan Thunberg
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 595
Utgivningsdatum: 2014-05-22
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Allt är inövat. Sekund för sekund. Varje rörelse på plats. Det kommer inte finnas ett enda vittne som kan återge vad som hände. Inte en enda polis kommer hitta spår som leder till gärningsmännen. Efteråt är det berusning och lättnad. En stor guldfiskskål fylld med pengar.
Många år tidigare, tre bröder som svetsas samman medan familjen går sönder. En pappa som lär dem att alltid slå tillbaka, en mamma som vill bryta sig loss.
Björndansen är en roman om den mest hänsynslösa och samtidigt mest uppfinningsrika liga vi sett. Om bankrånarna som kom från ingenstans. Men också om en familj, om broderskärlek som är starkare än allt, om fäder och söner. Om verklighet som blir dikt. Leo, Felix och Vincent- du kommer aldrig att glömma dem.


Anders Roslund är ju en halvan av författarparet Roslund & Hellström. Nu har han hittat en ny kompis att skriva med, så jag hänger väl på.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Sista paret ut av Arne Dahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Opcop (4)
Antal sidor: 559
Utgivningsdatum: 2014-05-30
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
Stämningen i Europa hårdnar. Maffian är starkare än någonsin, narkotikamarknaden mer avancerad och metoderna våldsammare - något som Paul Hjelm och hans kollegor brutalt har fått erfara. Men nu utmanas maffian på allvar, från oväntat håll. Någon är mäktigare, starkare. Någon som i lagens ständigt växande gråzoner kan nästla sig in på Wall Street och samtidigt ta över den växande marknaden för designerdroger. Samtidigt utsätts det lilla svenska bioteknikföretaget Bionovia AB för avancerat cyperspionage. Spåren leder hela vägen till Kina och till en omfattande nätavlyssning - men hur kommer det sig att de utsatta företagen alla arbetar med genetisk forskning? I en hårdnande värld, där maktens spelregler ständigt snävas in, finns det kanske bara en sak kvar att manipulera: människans eget dna.

Opcop-gruppen har samarbetat ett tag nu. Några medlemmar har ryckts ifrån dem, andra är ärrade för livet. I Stockholm håller Kerstin Holm och Sara Svenhagen fortfarande ställningarna: i Haag märks Paul Hjelm och Jorge Chavez. Övriga medlemmar rör sig runt världen: Kina, New York, Belgien. Och nog har de uträttat mycket, liv har räddats och ligor sprängts. Samtidigt är det några människor, organisationer, som ständigt gäckat Opcop och hela tiden legat steget före. Kommer de att visa sig igen?

Opcop-gruppen samlar sina styrkor. Det blir en kraftmätning för den stukade gruppen, och kampen mot brottslighet blir personlig - inte minst för Paul Hjelm själv.


Serien om A-gruppen är bland det bästa jag läst, men jag har än så länge bara läst den första i serien om Opcop. Denna fjärde ska tydligen bli den sista i serien.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

18 kommentarer:

 1. Carin Gerhardsen är, hur var det nu du uttryckte det, på autobuy ;-)
  Jungstedt finns väl risk för att den hamnar hos mig trots att jag inte varit helt övertygad av de senaste i serien...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har så många på autobuy... :) Om Jungstedt säger jag samma som du, tycker nog att den där serien borde avslutas snart. Men faktiskt fick den senaste jag läste, Det fjärde offret, ett litet lyft av att jag läste den när jag var på Gotland. Det kan jag rekommendera :)

   Radera
 2. Många bra böcker! Har taggat dig på min blogg om du känner för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis känner jag för det :)

   Radera
 3. Väldigt nyfiken på Roslunds nya samarbete! De andra ligger jag så sjukt långt efter i så förr eller senare är det möjligt att jag läser dem men förmodligen inte nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag blev riktigt nyfiken där, ska bli spännande att se vad det blir :)

   Radera
 4. En hel del spännande, men jag ligger också vansinnigt efter i några av serierna. Däremot så har jag faktiskt läst alla Ann Rosmans böcker så Havskatten ligger bra till för läsning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ligger efter, mer eller mindre, i alla serier känns det som :)

   Radera
 5. Många deckare att se fram emot som sagt. Undrar också vad folk ser i Jungstedts böcker, men så läser jag dom i alla fall fast jag inte skulle... Så här ser min vårlista ut: http://johannasdeckarhorna.wordpress.com/2014/04/14/varens-och-sommarens-utgivning-del-1/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju det där med att man har påbörjat en serie och läst ett tiotal böcker...

   Radera
 6. Ja gud jag vill läsa allihopa och speciellt Ann Rosman,,underbart.
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kändes lite jobbigt att hitta alla dessa faktiskt...

   Radera
 7. Åhh, alla de där vill ju jag läsa med... Hur ska det gå för mina försök att rensa bort hyllvärmare, när det kommer så många nya att fylla på hyllan med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog egentligen redan köpt årets ranson, så jag vet inte hur jag ska få till detta ;)

   Radera
 8. Jag har också sett allt detta spännande…..Jag ger snart upp, alla dessa böcker man vill läsa, högarna växer och nya ramlar över en hela tiden…..Suck! Vilket fantastiskt problem ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt nära att jag gav upp när jag hittade alla dessa, men vad ska man göra... Det är ju bara att gilla läget :)

   Radera
 9. Åh, många underbara nyheter! I synnerhet Ann Rosman, Carin Gerhardsen, Arne Dahl och Elly Griffiths såklart :-). De tre första lär jag lyssna på via Storytel. Roslund och Thunberg är jag nyfiken på men avvaktar och ser vad folk tycker om den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ha allihop NU. Och jag vill läsa dem NU. :)

   Radera