torsdag 4 december 2014

Men e-böcker tar ju ingen plats...

Jag är ju inte överdrivet förtjust i e-böcker, men min intention är att jag ska försöka vänja mig vid dem. Så när Adlibris skickar ut mejl om kampanjer så brukar jag alltid titta extra noga. Ibland finns det något där som jag vill ha, men som inte nödvändigtvis måste vara en pappersbok.

Nu sist hittade jag till exempel Melina Marchettas Jellicoe Road, en bok jag länge funderat på om jag kanske skulle skaffa mig och läsa. Nu finns den på plattan.

Dagen efter kom det ett mejl från Ordspira förlag.

Så nu finns även novellen Att dö väl av Eva Holmquist och Oskar Källner på läsplattan. Så här beskrivs den: Mänskligheten står inför utrotning. Grendlarna, en ras av ostoppbara krigsmaskiner, förtär värld efter värld. Hanna, en ung djurtämjare, och Alina, en av kolonialmaktens främsta exobiologer, kastas rakt in i ett uppdrag som kommer att avgöra hela mänsklighetens framtid

11 kommentarer:

 1. Även jag föredrar pappersböcker men har funnit mig väl till rätta även med e-böcker sista året. De är ett bra komplement :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, speciellt de där riktigt tunga böckerna, bokstavligt alltså :)

   Radera
 2. Kan man beställa lästid också? Säger hon med en massa olästa böcker på plattan ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, samma här! :-)

   Radera
  2. Jag lovar att säga till direkt om jag hittar affären där man beställer lästid :)

   Radera
 3. Jag trodde inte att jag skulle tycka om att läsa e-böcker, men nu har jag inga som helst problem med det. Snarare tvärtom.

  En klar fördel med e-böcker är att du kan ladda in hur många som helst och ändå väger plattan bara några gram. Perfekt för en sådan som mig som av och till har en sådan värk att jag inte orkar hålla i en bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte jag egentligen har så mycket emot e-böcker, för precis som du säger så kan man ju ha hur många böcker som helst med sig utan att de väger något. Det jag har så svårt för är att betala samma pris för en datafil, som jag gömmer undan så den är osynlig, som för en inbunden bok, som står och är vacker i bokhyllan. Därför köper jag bara e-böcker på rea :)

   Radera
 4. Åh! Jellicoe!! Det är nästas så att jag vill läsa om den nu!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vet ju att du gillade den :)

   Radera
 5. Hi, hi - det är lustigt det där, Jag har också plattan så där - lite som reserv nästan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte faktiskt ha som en egen liten utmaning nästa år att jag ska läsa en e-bok varje månad :)

   Radera