måndag 15 oktober 2018

Film: Avengers: Infinity War (2018)

Titel: Avengers: Infinity War
Originaltitel: Avengers: Infinity War
Genre: Science fiction
Regissör: Anthony Russo, Joe Russo
Manus: Christopher Markus, Stephen McFeely
Skådespelare: Benedict Cumberbatch, Chris Pratt, Zoe Saldana, Peter Dinklage, Scarlett Johansson
Utgivningsår: 2018
Produktionsland: USA
Längd: 149 min
Serie: -
Såg den på SF Anytime 21 september 2018Handling
The Avengers och deras allierade superhjältar riskerar allt i ett försök att besegra den mäktige Thanos innan hans förödande attacker har förstört hela universum. Den största konfrontationen genom tiderna väntar.

Min kommentar
Jag blev ju lite besviken på den senaste Marvel-filmen jag såg för bara en månad sedan och hade väl egentligen inte kunnat föreställa mig att det redan var dags för nästa. Sambon fick något slags värdekod på SF Anytime och när jag letade efter en film att se så hittade jag denna. Jag trodde mig komma ihåg att folk med ungefär samma filmsmak som jag gillade den.

Det börjar bra och jag sugs rätt in i filmen. Trots att jag inte har sett alla filmer i den här serien så har jag, tydligen, sett tillräckligt många för att hänga med. Filmen har inte gått speciellt länge innan jag ger till ett litet glädjetjut. Vilka dyker upp om inte Guardians of the Galaxy. Mina favoriter. Det här gänget visar direkt var skåpet ska stå och humornivån stiger till nöjbara nivåer. Underbart! Även Black Panther och Wakanda dyker upp och nu är jag plötsligt glad att jag precis har sett den filmen.

I stort sett alla superhjältar är här och jag blev nästan lite överväldigad ett tag. Det är en otroligt stjärnspäckad rollista och det kan inte vara lätt att synas i den här strålglansen. Därför gör jag det enda rätta och kör "ingen nämnd, ingen glömd". Skurken Thanos, som karaktär, förtjänar dock att nämnas. Han är riktigt spännande och han har mer än ett lager. Jag vill inte gå så långt som att påstå att han är en hjälte, men jag skulle gärna vilja veta Avengers lösning på problemet som han försöker lösa.

Det är fullt ös, medvetslös från allra första minuten till den sista. Trots att filmen är nästan 2,5 timme lång (och ja, den är för lång) så blir jag aldrig uttråkad. Här finns ingen dödtid och jag får aldrig tid att andas eller tänka efter.

Den oväntade avslutningen, som inte är något slut om jag har förstått det rätt, hade varit en klockrent final på den här serien filmer. Det är ingen film att bli berörd av, däremot är detta förstklassig underhållning.Filmtipsets estimerade betyg var 4 (beräknat på 871 betyg).
IMDb hade den 8,6 i genomsnitt (beräknat på 487 550 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

8 kommentarer:

 1. Min favorit är Guardians of the Galaxy som jag tyckte var sjukt underhållande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar också dem bäst :)

   Radera
 2. En film som jag gillade jättemycket.

  SvaraRadera
 3. Jag var helt tagen av slutet. Och tyckte den var väldigt underhållande. Guardians of the Galaxy är nog mina favoriter också ;-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/05/14/film-avengers-infinity-war/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst fanns det något där, men jag var nog mest i chocktillstånd :) Guardians of the Galaxy är mina solklara favoriter :)

   Radera
 4. Nu har jag gått igenom alla de senaste Marvelfilmerna och Guardians of the galaxy är favoriter här med. Även om jag gillar alla de andra också så är deras humor så spot on för mig. Och märkligt nog, trots att det var Black Panther som drog in mig i Marvelvärlden, så är det ingen favorit längre. Helt ok, men eftersom jag gillar humor så känner jag att den var lite för mörk för att hamna i topp. Något som också förvånade mig helt var att jag älskade nya Spindelmannen. Har aldrig varit något fan, men med Tom Holland i rollen hamnade den bland mina topp tre. Ser jättemycket fram emot fortsättningen efter Infinity war eftersom jag har massa teorier om vad som kommer hända. Ja, jag har blivit lite beroende. :) Och igår såg jag A quiet place och gillade den rejält. Blev liiite irriterad bara på tjejen som strular till så mycket i en så kritisk situation, men annars väldigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad skönt att du säger så om Black Panther, jag började nästan tro att det var mig det var fel på, men jag saknade verkligen humorn och glimten i ögat i den. För mig funkar det inte riktigt med den typen av film som försöker vara "seriös". Guardians of the galaxy har exakt min humor :) Jag har inte sett någon av de nyare Spindelmannen-filmerna, bara de där gamla med Tobey Maguire och de gillade jag :) Förmodligen kommer jag någon gång att se Venom i alla fall.

   A quiet place var min typ av "skräck", ganska lågmäld och inte splatter. Visst betedde sig tjejen lite dumt, men inte något som var helt osannolikt.

   Radera