måndag 29 oktober 2018

Film: Geostorm (2017)

Titel: Geostorm
Originaltitel: Geostorm
Genre: Action
Regissör: Dean Devlin
Manus: Dean Devlin, Paul Guyot
Skådespelare: Gerard Butler, Jim Sturgess, Talitha Eliana Bateman, Zazie Beetz, Andy Garcia
Utgivningsår: 2017
Produktionsland: USA
Längd: 109 min
Serie: -
Såg den på Netflix 29 september 2018
Handling
Efter att Jorden drabbats av ett flertal naturkatastrofer har världens ledare skapat ett avancerat nätverk av satelliter som kontrollerar det globala klimatet, för att hålla alla säkra. Men det system som byggdes för att skydda dem angriper nu istället Jorden. Det blir en kamp mot klockan för att ta reda på vem eller vad som är det verkliga hotet innan en geostorm drabbar hela världen och förintar allt och alla.

Min kommentar
Den här filmen har jag kikat på så många gånger och funderat på att köpa. Varje gång har det fallit på de otroligt usla betygen och kommentarerna. Men så såg jag att den gick på Netflix och då var det ju inget att tveka på längre.

Först vill jag påpeka att jag är oerhört svältfödd på katastroffilmer, en genre som jag älskar och ser på med skräckblandad förtjusning. Det kan vara anledningen till att jag inte tycker att filmen är så usel som betygen på olika filmsajter ger sken av. En annan anledning kan vara mina låga förväntningar.

Idén är riktigt intressant och ämnet är ju sjukt aktuellt. Varken idé eller ämne förvaltas väl perfekt, men det här är underhållande. Generellt och i det stora hela har jag inga problem med händelserna. Om det finns något som kan användas som vapen så är det inte speciellt otroligt att det hamnar i fel händer och används på ett sätt som det inte är tänkt. Det har vi väl ändå sett tillräckligt många gånger i verkligheten för att tro på.

Skådespelarna finns det inte så mycket att säga om, de gör sitt jobb. Gerard Butler är väl att betrakta som en B-skådespelare, men jag gillar honom. Till och med som lite plufsig. Jim Sturgess tyckte jag att jag kände igen och det visar sig att han har spelat i En dag. En helt annan typ av karaktär. Favoriten måste ju bli Dana, spelad av Zazie Beetz. Det är omöjligt att stå emot en hacker. En som jag är säker på att vi får se en del av i framtiden är Talitha Eliana Bateman.

Geostorm är väldigt mycket bättre än mina sjukt lågt ställda förväntningar och den får plus för viljan. Filmen brottas med en hel del trovärdighetsproblem, men jag säger att du ska strunta i dem. Åk med och njut av turen!Filmtipsets estimerade betyg var 2 (beräknat på 377 betyg).
IMDb hade den 5,3 i genomsnitt (beräknat på 68 750 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. verkar intressant, vi har inte netfix

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tittar väldigt mycket på TV så vi tyckte det var en bra idé.

      Radera