torsdag 4 oktober 2018

Hett i hyllan #164

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi tar ett litet kliv fram till maj 2015.
Stefan Ahnhems serie om Fabian Risk har jag hört väldigt mycket gott om. Första delen, Offer utan ansikte, inköptes alltså i maj 2016. Utan att ha läst den skaffade jag mig, i juli samma år, andra delen, Den nionde graven.

Trots att båda dessa, fortfarande, står olästa så lyckades jag få med mig tredje delen på bokrean i år (den får dock inte vara med, förhoppningsvis dyker den aldrig upp här). Nu har även fjärde delen släppts och jag känner att detta nog är en serie som jag måste ta tag i. Snarast. Tjockleken avskräcker dock en del, speciellt när jag har första delen i pocketutgåva. Jag gillar ju egentligen tegelstenar, men de måste vara bra (väldigt mycket bättre än en tunn bok) och det måste vara motiverat med så många sidor. Tyvärr vet man ju inte det innan man har börjat läsa... Jag får väl helt enkelt lita på alla andra.

Så här står det på baksidan på Offer utan ansikte:
En träslöjdslärare hittas brutalt mördad i sin slöjdsal. Bredvid kroppen har mördaren placerat ett klassfoto från början av 1980-talet, med mordoffrets ansikte överkryssat.

Fabian Risk återvänder med sin familj till hemstaden Helsingborg efter att i många år ha varit verksam vid Stockholmspolisen. Knappt hinner de anlända till det nya huset förrän han blir inkallad att bistå i utredningen av mordfallet. Offret är en av hans gamla klasskamrater och snart står det klart att mördaren följer en minutiöst utarbetad plan, som långt ifrån är slutförd.

Fabian dras djupare och djupare ned i utredningen, som väcker minnen av förträngda tonårsförälskelser och brutal mobbning under skoltiden. Minnen han är allt annat än stolt över. Snart är han insnärjd i ett fall där inget riktigt är vad det tycks vara. Där jakten på en undanglidande mördare driver Fabian att ta allt större risker för att komma framåt i utredningen. Risker som får ödesdigra konsekvenser för både honom själv och hans omgivning.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

18 kommentarer:

 1. Den serien har jag inte läst. http://eggetbok.blogspot.com/2018/10/hett-i-hyllan-67.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde nästan jag var ensam om det.

   Radera
 2. Ja, de är bra. Men hm - finns det en tredje del också... Den måste jag ju skriva upp i så fall.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/10/04/hett-i-hyllan-112/

  SvaraRadera
 3. verkar lite läskigt, det är mitt bidrag med:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/10/bara-en-dotter-hett45.html

  SvaraRadera
 4. Har ännu inte läst något av den författaren, men har en av böckerna oläst i bokhyllan. Måste bara först skaffa resten också. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/10/hett-i-hyllan-164.html

  SvaraRadera
 5. Din serie är en serie jag har tänkt att läsa, men de står som tur väl inte i min hylla och samlar damm.
  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/10/hett-i-hylllan-vecka-402018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här står det massor av böcker och värmer hyllorna :)

   Radera
 6. Den serien som du visar har jag sett, men det har inte blivit att jag läst den ännu.
  Här kommer min heta bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2018/10/hett-i-hyllan-164.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är vi ju flera som inte läst den :)

   Radera
 7. Jag har läst den första men störde mig lite för mycket på huvudpersonen. Däremot tror jag att du kommer uppskatta serien betydligt mer än mig. Om jag minns rätt utspelar sig dessutom den första boken efter den andra boken tidsmässigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, nu blev jag ju lite mer nyfiken. Ibland gillar jag huvudpersoner som man kan störa sig på :) Jo, jag har förstått att andra delen är någon typ av prequel. Det brukar jag inte gilla, men de som läst böckerna rekommenderar att man läser i den ordning de har kommit ut.

   Radera
 8. Jag läste första men fastnade inte alls så kommer inte läsa vidare :)

  SvaraRadera
 9. Men lägg av de här måste du ju läsa! Kan lova att de inte kommer att kännas så långa när du väl börjar läsa. Jag slukade dem allihop! :) Lite samma stuk som typ Kepler känner jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaha ja, och det är nu jag ska säga att jag inte gillar Kepler och faktiskt har gett upp den serien :)

   Radera