torsdag 31 maj 2018

Hett i hyllan #146

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Så har vi då kommit till julafton 2014.
Jag vet att jag upprepar mig, men det är faktiskt konstigt att en bok av Jo Nesbø har stått oläst i hyllan i 3,5 år. Faktum är att jag knappt vet vad Sonen handlar om.

Nu när jag läser på baksidan och klämmer på den lite så börjar jag känna mig sugen. Men det gäller ju i stort sett alla böcker som dyker upp här i Hett i hyllan. Jag önskar jag kunde läsa dem i samma takt som de är med.

Så här beskrivs boken på baksidan:
Sonny Lofthus är en professionell syndabock. Han erkänner andras brott och sonar deras fängelsestraff mot dagliga heroindoser. Han har suttit på Norges mest flyktsäkra fängelse i tolv år när han får höra något som förändrar allt. Sonny rymmer från fängelset. Och han har mycket att hämnas.

För Sonny kom livet att förändras när han var sexton år och hans far en av de bästa brottsutredarna någonsin sköt sig själv till döds. Fadern efterlämnade ett brev där han erkände att han var i händerna på heroinligor och människohandlare. Sonny liv rasade samman och han blev narkoman.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. hett ute och hett i hyllan:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2018/05/knausgard-hett-39.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är var det är mest hett :)

   Radera
 2. Visst är det underligt när man har en favoritförfattare oläst! Min bok är också norsk...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/05/31/hett-i-hyllan-93-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt ännu större favoriter olästa :o

   Radera
 3. Har läst ett par böcker av den författaren men de funkade inte för mig. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2018/05/hett-i-hyllan-146.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. De första i serien om Harry Hole var inte bra, om det nu är de du har läst :)

   Radera
 4. Har inte läst en enda bok av den författaren. Här kommer min bok för veckan: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2018/05/hett-i-hyllan-146.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. För mig är det helt ofattbart :)

   Radera
 5. Den har jag med och vill gärna läsa, annars är min veckas heting denna

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2018/05/hett-i-hyllan-vecka-222018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är ju ganska tjock och just nu tar det emot med tjockare böcker.

   Radera