onsdag 23 maj 2018

Kommande böcker juni 2018

Bokfloden fortsätter att svämma över. I juni blir det ovanligt många feelgood som lockar mig. Undrar vad det kan betyda.

Ett mörker mitt ibland oss av Mari Jungstedt
Genre: Kriminalroman
Serie: Anders Knutas (14)
Antal sidor: 314
Utgivningsdatum: 2018-06-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Under havskappseglingen Gotland Runt blåser det upp till storm och masten knäcks på en av de favorittippade båtarna. Besättningen tvingas söka skydd i en vik med lugnare vatten. I strandkanten ligger en död man med krossad skalle, munkavle och bakbundna händer.

Kommissarie Knutas kastas in i en halsbrytande mördarjakt som mitt i den gotländska högsommaridyllen leder honom in i ett mörker han aldrig kunnat föreställa sig.

Ett mörker mitt ibland oss.


Har inte läst del 13 än och vet faktiskt inte om detta kanske blir en av de väldigt få serier som jag ger upp. Kanske behöver jag i alla fall inte äga böckerna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Annars skjuter jägaren mig av Nele Neuhaus
Genre: Kriminalroman
Serie: Bodenstein & Kirchhoff (6)
Antal sidor: 488
Utgivningsdatum: 2018-06-01
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Bröllopsresan är planerad över jul och nyår. Äntligen ska kriminalinspektör Pia Kirchhoff, hemligt nygift, få sin välförtjänta semester. Men ett par dagar före resan nås hon av ett telefonsamtal som får planerna att gå om intet. I det lilla samhället Eschborn utanför Frankfurt har en äldre kvinna skjutits ihjäl av en okänd gärningsman. Kort därpå inträffar ytterligare ett liknande mord: en kvinna skjuts genom sitt köksfönster. Inget av offren hade några fiender. Varför måste just de dö? Trycket på utredningen ökar snabbt. Pia Kirchhoff och hennes chef Oliver von Bodenstein söker efter en mördare som tycks välja sina offer godtyckligt - och de kommer en mänsklig tragedi på spåren.

Det börjar nästan bli dags att börja läsa den här serien, men jag vill ju läsa de tre första delarna, som inte har översatts, först.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Hon tackade gudarna av Jussi Adler-Olsen
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 600
Utgivningsdatum: 2018-06-05
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Peter de Boers levebröd är att stycka och krossa företag på beställning. Han är en välbärgad, cynisk affärsman, född i Indonesien men uppvuxen i Holland med en far som styrde tillvaron med järnhand. Samma hårdnackade målmedvetenhet har Peter övertagit i sitt professionella liv. En av hans nyaste medarbetare är Nicky Landsaat, en ung kvinna som snabbt visar framfötterna. Nicky har precis som Peter en brokig bakgrund och bor i ett av Amsterdams ruffigare områden tillsammans med sin våldsamma far, sin indonesiska mor, en kriminell bror och två systrar på glid. Nicky är en riktig fighter, och hon har gott om motståndare.

Då den irakiska säkerhetstjänsten ber Peter de Boer att ställa till en skandal för ett stort bensinbolag hamnar han i ett svårt dilemma. Men när man hotar att avslöja hans dunkla förflutna känner Peter sig tvungen att ta uppdraget. Plötsligt är både han och Nicky insnärjda i ett livsfarligt spel med motståndare som inte skyr några medel.


Inte en ny Avdelning Q alltså. Tror jag vill läsa den ändå.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Falco av Mons Kallentoft & Anna Karolina
Genre: Kriminalroman
Serie: Herkulesserien (5)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-06-11
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En tonårsflicka utför ett kallblodigt terrordåd i Stockholms tunnelbana. Flera personer dör innan kriminalinspektör Zack Herry skjuter ihjäl henne. Sverige befinner sig i chock. Är flickan en ensam galning eller har hon agerat på högre order?

Polisen Roger Dahl anmäls försvunnen, och hittas kort därpå brutalt mördad. Dahls senaste uppdrag var som hanterare åt Copper , som har infiltrerat en ökänd knarkliga. Nu kräver Copper Zack som ny hanterare. Problemet är bara att ingen vet något om Coppers sanna identitet.

Samtidigt som Zack kämpar med tilliten i den nya kärleksrelationen han håller på att inleda, dras han allt djupare in i utredningen. När bitarna slutligen faller på plats står tusentals människors liv på spel.


Som jag har väntat.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.På egen hand av Marian Keyes
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 530
Utgivningsdatum: 2018-06-11
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Amys man Hugh lämnar henne inte. Han tar bara en paus från deras äktenskap, deras barn och deras liv tillsammans. I sex månader tänker Hugh resa runt i sydöstra Asien och det finns ingenting Amy kan göra för att ändra på det. Javisst har Hugh en medelålderskris, men en paus betyder väl att det kommer en fortsättning? Mycket kan dock hända på sex månader. När Hugh kommer tillbaka, om han kommer tillbaka, kommer han då att vara samma person som Amy gifte sig med? Kommer hon att vara densamma? För om Hugh har tagit en paus från äktenskapet, då betyder det väl att Amy också har en paus?

Marian Keyes som bäst är riktigt bra. Den här verkar faktiskt intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dödens hemligheter av Stephen Booth
Genre: Kriminalroman
Serie: Ben Cooper & Diane Fry (16)
Antal sidor: 327
Utgivningsdatum: 2018-06-13
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Invånarna i Peak District är vana vid att turister strövar omkring bland de böljande kullarna och vindlande dalarna. Men den här sommaren dyker en annan typ av besökare upp, och lämnar efter sig ett spår av döda kroppar och hemligheter.

En serie självmord i området kastar in kriminalkommissarie Ben Cooper och hans team i Derbyshire i en kapplöpning mot tiden för att hitta ett samband mellan till synes slumpartade handlingar. De har ingen chans att förutse var nästa kropp ska dyka upp. Samtidigt upptäcker Diane Fry vid polisen i Nottingham att ett nyckelvittne har försvunnit.

Vad är dödens mystiska hemligheter?

Och är det så att något av offren inte alls tog sitt eget liv?


Jag som tyckte det var alldeles nyligen jag läste ikapp i den här serien. Nu är det snart tre olästa alltså.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Andarnas labyrint av Carlos Ruiz Zafón
Genre: Drama
Serie: De bortglömda böckernas gravkammare (4)
Antal sidor: 797
Utgivningsdatum: 2018-06-15
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Spanien under Francoregimens mörka år. Ett hemligstämplat uppdrag från säkerhetstjänsten får den egensinniga Alicia Gris att återvända från Madrid till sin hemstad Barcelona. Hennes uppgift är att ta reda på vad som hänt med en av ministrarna i Francos regering, den tidigare fängelsechefen Mauricio Valls, som försvunnit under mystiska omständigheter. Har Valls dunkla förflutna i Montjuic-fängelset hunnit ikapp honom? I sin ägo hade ministern en mytomspunnen bok ur serien Andarnas labyrint, som får Alicia att minnas smärtsamma händelser i sin egen historia. Boken leder henne in i Barcelonas skuggvärld, och till den förtrollande bokhandeln Sempere & söner, djupt inne i stadens hjärta. Men svaren som Alicia finner i bokhandeln sätter inte bara hennes eget liv på spel, utan riskerar också att utsätta de människor hon älskar mest för fara.

Ännu en serie som jag borde börja läsa.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 456
Utgivningsdatum: 2018-06-20
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?

De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.

Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.


Nu har jag väntat på den här i ett år, tror jag.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Camino Island av John Grisham
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2018-06-25
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Ett ovärderligt originalmanuskript till F Scott Fitzgeralds Den store Gatsby stjäls från ett bibliotek. Tjuvarna fångas men manuset tycks spårlöst försvunnet och ett företag anlitas för att försöka ta reda på vart manuset kan ha tagit vägen.

Bruce Cable äger en populär bokhandel på Camino Island i Florida. Rykten säger att han i sin källare har en skattkammare av oväntat slag: mängder med manus och exklusiva böcker.

Den inte så framgångsrika författaren Mercer Mann får i uppdrag att infiltrera bokhandeln. Hon har skrivkramp och tvivlar på sin talang som författare, dessutom är hon pank. Mercer lovas en rundlig ersättning om hon kan ta reda på vad Brucce Cable har i sin källare. Uppdraget går inte alls som planerat - Mercer dras snabbt in i Bruces förtrollande värld av litterära samtal och långa överdådiga middagar med både lokala och världskända författare.


Det börjar bli många olästa Grisham i hyllan nu...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mannen i skuggorna av Phoebe Locke
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 307
Utgivningsdatum: 2018-06-08
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Ett besinningslöst mord. En fruktansvärd vandringssägen. En hemsökt familj.

1990: Djupt inne i skogen letar tre flickor efter Mannen i skuggorna. Enligt myten ska han göra dem speciella. Om de vågar.

2000: En ung mamma försvinner och lämnar efter sig sin make och nyfödda dotter. Sexton år senare återvänder hon, men var har hon varit under alla dessa år?

2018: Ett dokumentärteam följer en tonårsflicka som har anklagats för mord, och rättegången chockar hela världen.

Tre uppskakande händelser, sammankopplade av en skugglik figur.


Jag har svårt att motstå thrillers.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ett dödligt mörker av Stuart MacBride
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 600
Utgivningsdatum: 2018-06-12
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Kriminalassistent Callum MacGregor hade en lovande karriär framför sig tills han begick ett ödesdigert misstag. Nu är han fast på avdelningen där alla poliser hamnar när de gjort bort sig men inte kan avskedas, och han lär inte få chansen att delta i någon stor mordutredning igen. När en mumifierad kropp hittas på en soptipp i Oldcastle får han i uppdrag att ta reda på vilket museum den stulits från. Snart inser han att det finns en koppling till de tre unga män som nyligen försvunnit. Av en tillfällighet har han tilldelats ett fall som kommer bli det största någonsin i staden...

Tror inte denna ingår i någon serie. Kanske är det början på en.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Solo av Jesper Stein
Genre: Kriminalroman
Serie: Axel Steen (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-06-15
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Steens liv är i en brant nedåtgående spiral när hans chef, Jens Jessen, får ett tips: Den ryska maffian har lyckats placera en mullvad centralt i den danska polismyndigheten. Vem går det egentligen att lita på? Jens Jessen börjar diskret undersöka frågan, och till slut finns fem namn på hans lista över misstänkta. Bland dem är Axel Steen, vars accelererade narkotikamissbruk och nära kontakt med Nørrebros kriminella kretsar bidrar till att göra saken värre. Axel närmar sig botten och överskrider sina personliga gränser i en desperat kamp för att rädda sitt redan tilltufsade rykte. Till råga på allt spelar hans ex-fru, Cecilie, en avgörande roll i frågan.

En författare som jag har varit nyfiken på länge nu.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Huset i Hamptons av Tasmina Perry
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2018-06-28
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Jem Chapman kan knappt tro det när hon och hennes pojkvän blir inbjudna att dela ett sommarhus. Och inte vilket hus som helst: en fantastisk villa i den lyxiga semesterorten Hamptons utanför New York. Men så fort de kommer dit inser Jem att huset ruvar på en sorglig historia.

Förra året drunknade en ung kvinna, Alice, i poolen på baksidan. Resten av gruppen säger att hon hade psykiska problem, och att hon inte kunde simma. Men ju närmare Jem lär känna sina nya, glamourösa vänner närmare förstår hon att de alla döljer något. Vad hände egentligen med Alice förra sommaren? Och hur långt är den skyldiga beredd att gå för att bevara sin hemlighet?


Det enda som kanske inte tilltalar mig med denna är att den kallas "glamourös thriller". Just glamourös är jag inte lockad av alls.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Innan vi visste allt om varandra av Anne-Lie Högberg
Genre: Drama
Serie: Agnes (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-06-01
Förlag: Bokförlaget SOL

Från Bokus
Agnes och familjen har äntligen kommit till ro efter flera år med motgångar. Livet börjar rulla på i ett efterlängtat tempo och alla barnen ser fram emot ett långt sommarlov.

När Vendela flyttar in i huset bredvid blir Agnes motvilligt nyfiken. Trots att hon fortfarande har svårt med tillit till nya bekanta efter Lisas svek, blir de snabbt goda vänner. Och även om middagarna är mysiga, pratstunderna trevliga och alla upptåg som de hittar på roliga, kan Agnes inte skaka av sig känslan av att den nya grannen döljer något.

Men att Agnes själv har egna hemliga tankar och en stor inre oro erkänner hon inte alls förrän det blir ofrånkomligt och allt måste fram i dagsljuset.
När också mamma Gunnel beter sig konstigt och blir alltmer tystlåten, blir hela tillvaron till slut outhärdlig. Återigen snurrar livets hjul snabbare än vad Agnes hinner med och hon försöker förtvivlat lösa problemen som hopar sig. Agnes och systern Cissi blir tvungna att till slut konfrontera sin mor och det visar sig att tystnaden döljer en gåta från det förflutna.


En serie som jag helt har missat? Den låter intressant.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Frank, kärleken och skivbutiken av Rachel Joyce
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 357
Utgivningsdatum: 2018-06-14
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Året är 1988, Thatcher och punken regerar England. På Unity Street i en liten engelsk industristad ligger Franks skivbutik. Frank säljer i princip all sorts musik, bara den är pressad i vinyl. En dag när han spelat Vivaldis De fyra årstiderna för en kund kliver en ung kvinna i ärtgrön kappa in i butiken. Men hon vänder genast på klacken och försvinner ut genom dörren, bara för att svimma på tröskeln.

Vem är denna mystiska unga dam? Det visar sig att hon heter Ilse Brauchmann och efter några veckor är hon tillbaka för att suga i sig Franks encyklopediska musikkunskaper. Deras diskussioner på ett närbeläget kafé blir allt mer djuplodande och inom kort står det klart att de är förälskade i varandra. Men Frank drar sig undan, rädd för kärleken som han är efter en ungdomsförälskelse med katastrofal utgång. Ilse blir sårad och försvinner spårlöst.

Frågan är om Frank förmår uppbåda allt det mod han saknar för att hitta sin Ilse. Kan musiken föra dem samman som den en gång gjorde? Det ser för mörkt ut för Frank och hans vinylbutik, nu när cd-skivan gjort entré på skivmarknaden och butik efter butik slår igen på Unity Street.


Tyckte jättemycket om boken om Harold Fry.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En sommar i Brighton av Lucy Diamond
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-06-05
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
I ett elegant hus nära Brightons strand bor tre hyres- gäster som har mer gemensamt med varandra än vad de vet om...

Rosa har börjat om sitt liv och arbetar numera med det hon älskar mest av allt: mat. Med en stroppig tonåring får henne snart att tvivla på sina livsval. Georgie har följt med sin pojkvän till Brighton, och är fast besluten att lyckas som journalist. Staden välkomnar till en början Georgia med öppna armar, men det dröjer inte lång tid innan hon hamnar i trubbel. Charlotte kämpar med att komma över en stor sorg, och vill helst av allt bara gömma sig i sin lägenhet. Men Margot, den tjusiga damen som bor på husets högsta våning, har andra planer för Charlotte.

Samtidigt som dessa tre kvinnor lär känna varandra påbörjas ett helt nytt kapitel i deras liv...


Bara titeln lockar ju här.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Utvald av Sarah Stovell
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-06-07
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Bo Luxton har allt en kärleksfull familj, ett vackert hem i Lake District i norra England, och en skörd bästsäljande böcker bakom sig.

Så gör Alice Dark entré på scenen - en aspirerande författare på drift genom livet, med en rad misslyckade jobb i bagaget, och en odugling till pojkvän.

När de båda kvinnorna möts på en skrivarkurs är kemin omedelbar, och en intensiv relation tar sin början.

Eller gör den det?


Lake District. En fantastisk miljö för en bok.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Räddaren av döda ting av Ruth Hogen
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-06-07
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En gång var Anthony Peardew en hyllad författare, men på ålderns höst vårdar han främst sin samling av förlorade ting: brottstycken av andra människors liv. Det är saker som han under många, långa år har tagit hand om, för att gottgöra för ett löfte han en gång bröt.

När han inser att tiden håller på att springa ifrån honom lämnar han över sitt hus och alla dess omhändertagna, förlorade skatter till sin assistent Laura den enda person han litar på kan överta ansvaret att återförena dessa ting med deras rättmätiga ägare.

Men de förlorade tingens vårdares sista önskan visar sig ha oförutsägbara återverkningar, som i sin tur leder till en rad slumpmässiga och lyckosamma möten.


Det är något med denna som gör att jag vill läsa.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Konsten att hålla sig flytande av Libby Page
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-06-13
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Rosemary är åttiosex år och har bott hela sitt liv i Brixton. Det har varit ett fint liv, men nu börjar saker förändras: biblioteket där hon arbetade har stängt, den lilla mataffären har blivit en trendig bar och framförallt har hon blivit ensam efter att hennes älskade make gått bort.

Kate är nyinflyttad i Brixton och har fått arbete på lokaltidningen, det är inte riktigt den journalistkarriär hon drömde om. Men när den omtyckta utomhusbassängen hotas av nedläggning får hon en riktig story att lyfta fram.

För Rosemary har bassängen varit en symbol för allt viktigt som hänt i hennes liv. Tillsammans med Kate beslutar hon att göra allt för att den ska få vara kvar som samlingspunkt för människorna i Brixton.


Böcker om äldre människor är lite ovanliga och bra som motvikt till alla unga, vackra som de flesta handlar om.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

20 kommentarer:

 1. då får vi hoppas på många regniga dagar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är bättre det är fint väder :)

   Radera
 2. Hur ska man hinna med? Och feelgood kanske passar extra bra i solen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det eviga problemet :) Jag känner mig rent generellt mer sugen på feelgood just nu, inte bara för sommaren, men den hjälper ju så klart till.

   Radera
 3. Wow, så många som man vill läsa.

  SvaraRadera
 4. Ojoj nu vet vi vad vi ska sysselsätta oss med i sommar.

  SvaraRadera
 5. Det är nog sommaren som gör att feelgood lockar!

  SvaraRadera
 6. Stort tack för att du visade upp Andarnas labyrint av Carlos Ruiz Zafón!!! Den har jag sett fram emot lääänge men hade inte koll på när den skulle komma ut. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte ens att det skulle bli en fjärde, men det verkar ju vara den sista. Kanske dags att börja läsa den nu då :)

   Radera
 7. Ja, där finns många böcker som jag också vill läsa. Särskilt Mattias Edvardssons nya roman, jag har också väntat på den sedan jag läste ut hans förra. Konsten att hålla sig flytande ramlade in som en överraskning, så den skall jag också läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är lite läskigt när jag har så höga förväntningar på en bok/författare, men jag har ännu inte blivit besviken på Mattias Edvardsson :)

   Radera
 8. Jaaa, så många bra. Jag fick välja bort ett gäng intressanta men de hade du med i gengäld. Som Marian Keyes. Men jag vill höra vad andra tycker där först. Vissa av hennes tidigare har jag älskat. Konsten att hålla sig flytande är en annan. Men det var så många feel good att jag tillslut valde bort några.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kände lite likadant, det var en massa feelgood som lockade. Det kändes konstigt :) Marian Keyes kan ju vara ojämn så det är lika bra att vänta ett tag.

   Radera
  2. Haha, jag förstår det. Det är ju inte din huvudgenre direkt. Jag läser ju gärna Marian Keyes om jag vet att chansen är stor att jag gillar boken.

   Radera
  3. Mitt behov av feelgood har ökat betänkligt det senaste året, men det kanske är övergående :)

   Radera
  4. Det gäller nog att hitta sin genre inom just feel good. Och i och med det utökade utbudet så ökar ju chansen.

   Radera
  5. Ja, det finns ju så många olika sorter och det känns som att mycket av det nya passar mig :)

   Radera