måndag 14 maj 2018

Film: Solsidan (2017)

Titel: Solsidan
Originaltitel: Solsidan
Genre: Komedi
Regissör: Felix Herngren, Måns Herngren
Manus: Jesper Harrie
Skådespelare: Felix Herngren, Mia Skäringer, Johan Rheborg, Josephine Bornebusch, Henrik Dorsin
Utgivningsår: 2017
Produktionsland: Sverige
Längd: 104 min
Serie: -
Såg den på Netflix 1 maj 2018

Handling
Anna och Alex förhållande krisar, Fredde får egna problem när han slits mellan sin vänstervridne far som dyker upp ovälkommen och sin tonårsson Victor som är rebellisk. Medan Ove och Anette vill bli gravida och behöver hjälp med det.

Min kommentar
TV-serien Solsidan är en av mina favoritserier och jag blir alltid glad när jag tittar på den. Att det skulle göras en film på den gjorde mig skeptisk, det brukar inte bli bra, men naturligtvis var jag ju tvungen att se den. När jag upptäckte att man kunde använda sina SJ Prio-poäng för att hyra film på SF Anytime så högg jag direkt.

Jag hade ingen koll på vad filmen egentligen skulle handla om så jag blev rent förskräckt i början och egentligen, sedan när är en skilsmässa humor. För det mesta så sitter jag och tycker att alla är patetiska, alla jagar LYCKAN och gräset är alltid grönare på andra sidan. Faktum är att jag tycker att det blir mer moral än komedi.

Karaktärerna har helt tappat skärpan, liksom dialogen och handlingen. Det är så klart svårt att få en långfilm lika tajt som korta halvtimmesavsnitt, men det här känns som en snällare version. Helt enkelt en familjeversion.

Det var kul med en del kända ansikten i Torekov, extra kul hade det varit om de faktiskt hade fått Hugh Grant att medverka på en cameo och inte bara pratat om honom. Kul var det också att känna igen lite av miljöerna, men hur man kan ge sig till att ta med ett hittepå-slott det fattar jag bara inte. Lite upprörd blir jag.

Den korta versionen av det här inlägget är att jag blev besviken. Visst, det fanns en del roliga scener, men historien håller inte för en långfilm. Jag blir nog faktiskt mer deprimerad än glad av Solsidan i filmformat.Filmtipsets estimerade betyg var 4 (beräknat på 487 betyg).
IMDb hade den 6,6 i genomsnitt (beräknat på 1 723 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

6 kommentarer:

 1. Jag hade verkligen noll förväntningar så jag blev nöjd. Men jag tror vi har satt samma betyg. Jag har svårt för Mia Skäringers karaktär Anna och tyckte det var lite skönt när jag slapp höra gnällandet på Alex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar ju egentligen Mia Skäringer, mycket, men just karaktären Anna är så otroligt svår att tycka om. Nöjd var nog jag också, men filmen är så väldigt långt ifrån TV-serien att den blev en besvikelse.

   Radera
 2. Den här var jag också lite sugen på att se men kände att det inte riktigt var en biofilm, så får väl se när den dyker upp på min streamingtjänst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den lär nog dyka upp någonstans så småningom :)

   Radera
 3. Jag håller med dig, det kändes mer som att här kommer en replik som jag borde skratta åt, men jag tyckte inte att det var roligt på riktigt. Det kanske inte är roligt hur länge som helst med samma tema, ibland är det ju överraskningsmomentet som gör det hela roligt och efter ett antal säsonger vet man ungefär vad man kan förvänta sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet egentligen inte vad jag tyckte var fel med filmen, visst blev det en del skratt, men den var inte på långa vägar lika rolig som TV-serien. Som jag fortfarande skrattar åt :)

   Radera