fredag 28 september 2018

Kommande böcker oktober 2018

Det kommer minsann en del intressant även i oktober. En hel del intressant feelgood också. Så många att jag inte orkade ta med alla.

Himmelskriket av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Malin Fors (12)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-10-17
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En dallrande het augustidag hittas en liten pojke död i en bil. När Malin Fors kommer till platsen sitter hans mamma i skuggan under ett träd med sonen tätt intill sig i famnen. Hennes förtvivlade skrik har övergått i ett klagande läte.

Polisutredningen avslutas snabbt. Av allt att döma har mamman glömt den sovande pojken i bilen. Hon har nyligen varit utbränd och kan varken lita på sina sinnen eller minnen

Veckorna som följer utsätts hon för hat och hot på nätet och av Linköpings invånare. Ska man kunna orsaka ett barns död utan att straffas för det? Malin vet att det inte finns några enkla svar, att gränsen mellan rätt och fel kan vara hårfin. Och hur ska man döma den som redan fått värsta tänkbara straff? Så sker ett mord som tvingar henne och hennes kolleger att återvända till fallet.


Typiskt. Nu när jag äntligen har kommit ikapp i den här serien så kommer det en ny.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Brännmärkta av Carolina Neurath
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-10-02
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
En man tar sig in på tidningsredaktionen och avlossar flera skott. Beatrice Farkas kastar sig ner under skrivbordet och hör hur skytten närmar sig hennes plats. Det är klart att det är mig han vill åt, hinner hon tänka. Men tankarna går framför allt till hennes nya kollega Adira Khalili, lever hon?

Tillsammans granskar de några flyktingförläggningar som drivs av en tidigare dokusåpakändis. De har fått tips om grova missförhållanden. Under granskningen utsätts en av anläggningarna för en brand.

Samtidigt nås journalisterna av ett rop på hjälp genom en handskriven lapp. Allt är betydligt värre än de kunnat ana.


Jag har fortfarande inte läst något av henne, men det kommer väl. Den här låter ju som något som faktiskt har hänt.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus och cdon.Det gyllene huset av Salman Rushdie
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 456
Utgivningsdatum: 2018-10-02
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Samma dag som Barack Obama svär presidenteden anländer en mystisk miljardär till Greenwich Village i New York. Nero Golden blir tillsammans med sin familj ett betydande men gåtfullt maktcentrum i staden. Vem är han, vad vill han? Salman Rushdies nya roman är en samtidberättelse om makt och fåfängans fyrverkerier, en träffande skildring av det märkliga USA som gav oss Donald Trump.

Det var längesedan jag läste något av Rushdie.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Slutet av Mats Strandberg
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2018-10-05
Förlag: Rabén & Sjögren

Från Bokus
Du är sjutton år gammal. Det är sommar och världen ser ut precis som vanligt. Men du vet vad som är på väg. Om en månad är vi alla borta.
Vad vill du göra den sista tiden? Vem vill du vara med när allt tar slut? Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö? Och vad spelar ett liv mer eller mindre för roll?

Slutet är en preapokalyptisk berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid. En tragedi binder dem samman och växer till en besatthet, men kommer de att hitta svaren innan himlen blir vit och haven förångas?


Nytt av Strandberg. Det är ju nästan ett måste.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ingenmansland av David Baldacci
Genre: Thriller
Serie: John Puller (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-10-16
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Krigshjälten John Puller hör till den amerikanska arméns skickligaste brottsutredare. När Puller bara var ett litet barn försvann hans mor, Jackie, spårlöst från militärbasen Fort Monroe där familjen hade sitt hem. Puller fick aldrig veta vad som hände med henne.

Tre decennier senare dyker plötsligt militärens brotts utredare upp på det sjukhus där John Pullers demenssjuke far, en tidigare trestjärnig general, får vård. Med sig har de ett brev från en gammal vän till Jackie som anklagar John Puller senior för mord på sin hustru.

John Puller och Veronica Knox, som arbetar för den amerikanska underrättelsetjänsten, tar sig an fallet för att ta reda på vad som egentligen hände den där ödesdigra natten på Fort Monroe. Det visar sig vara värre än någon kunnat ana. John Puller är fast besluten att ta reda på sanningen. Ingenting ska få stoppa honom.


Jag har ju länge tänkt läsa något mer av Baldacci, men det kommer alltid något emellan. Han är ju ganska produktiv också...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Mordet på kommendören av Haruki Murakami
Genre: Drama
Serie: Mordet på kommendören (1)
Antal sidor: 442
Utgivningsdatum: 2018-10-18
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Huvudpersonen är en trettiosexårig porträttmålare som bor i Tokyo. Efter att hans hustru plötsligt en dag låtit meddela att hon vill skiljas avbokar han allt och reser sin väg. Han hamnar i ett avskilt hus högt uppe på ett berg och bestämmer sig för att framöver måla landskap istället för porträtt.

På vinden i det märkliga huset påträffar han av en händelse en målning med titeln "Mordet på kommendören". Motivet tycks vara ett brutalt mord på 500-talet men anspelar samtidigt på Mozarts berömda opera Don Giovanni som skrevs först i slutet av 1700-talet. Inte långt därefter hör en gåtfull IT-miljardär av sig och vill beställa ett porträtt.


Ja, mer av Murakami har jag ju tänkt läsa.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus och cdon.Ensam kvar av Rhiannon Navin
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-10-23
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Zach är sex år och står intryckt i en garderob när en ung kille går genom skolkorridorerna och skjuter ihjäl 19 personer. Zach hör skotten men anar inte då att ett av dem just har dödat hans storebror Andy.

Händelsen får hela familjen att falla isär. Zachs mamma och pappa tar ut sin förtvivlan på gärningsmannens föräldrar, som de ställer till svars för dådet. Zach är förtvivlad, men är ändå den som har styrkan att börja gå vidare. Med ett barns optimism och envishet försöker han övertyga dem om att förlåtelse är möjlig. Och med Zachs hjälp kan familjen övervinna sorgens skoningslösa och ödesdigra kraft.


Låter som en mycket viktig bok.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.Vintereld av Anders de la Motte
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 375
Utgivningsdatum: 2018-10-24
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Lucianatten 1987 brinner en dansbana i en skånsk stugby ner till grunden. En ung kvinna dör i lågorna, och i polisutredningen som följer ställs vänner mot varandra, förtroenden sviks och familjer splittras innan en ung mordbrännare till sist erkänner.

Trettio år senare får Laura Aulin ärva den nedgångna stugbyn av sin faster Hedda. Som tonåring tillbringade hon loven där, och fastern och vännerna i trakten var en trygg punkt. Ända tills branden förändrade allt.

Nu tvingas hon återvända till bygden, där tragedin satt djupa spår. Hennes närvaro rör upp känslorna, och när flera bränder anläggs blir stämningen än mer fientlig. Medan bränderna kommer allt närmare stugbyn upptäcker Laura att även Hedda haft hemligheter. Dessutom verkar fastern ha kommit något på spåren. Något som får både den gamla tragedin och Lauras egna minnen av natten att framstå i ny, fasansfull dager.


Jag har kommit hopplöst efter i min Anders de la Motte-läsning.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Jag släpper dig aldrig av Petra Holst
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-10-10
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Jag släpper dig aldrig är en relationsrysare där ingenting är som det ser ut att vara, om otrohet och manipulation, och om vikten av att lära känna sig själv innan man kan lita på andra.

Isabel och Anna har varit bästa vänner så länge de kan minnas. När Isabel träffar Annas man på en lägenhetsvisning dras hon mot sin vilja till den karismatiske David. Fast hon inte vill svika Anna blir det allt svårare för henne att stå emot sina känslor. När sommaren går mot sitt slut måste Isabel bestämma sig. Men vad vill egentligen David? Tänker han lämna Anna eller går han rentav bakom ryggen på dem båda?

Anna är sjukskriven för depression och går i terapi för att få bukt med sin svartsjuka. Hon har länge misstänkt att David träffar andra kvinnor, men kan hon verkligen lita på sin magkänsla? Hon har ju varit så förvirrad på sistone, känner faktiskt inte riktigt igen sig själv. Och hon älskar ju David och vill tillbringa resten av livet med honom. När hösten står för dörren tvingas Anna fråga sig själv: Hur långt är hon villig att gå för att behålla sin man?


Tror det kan vara dags att läsa något av henne nu, så jag vet om jag vill läsa mer.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.Sammanbrott av B A Paris
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2018-10-15
Förlag: Jentas

Från Bokus
Cass har det svårt efter kvällen när hon, mitt under ett skyfall, på en vindlande liten skogsväg såg bilen i skogen och kvinnan som satt i bilen kvinnan som blev dödad. Hon har försökt slå bort tankarna på brottet, för vad kunde hon egentligen ha gjort? Det är farligt att vara på där under ett oväder. Hennes man skulle bli ursinnig om han fick veta att hon bröt sitt löfte att inte ta den genvägen hem. Och hon skulle antagligen själv ha blivit skadad om hon hade stannat.

Men sedan dess har hon glömt så många saker: var hon ställde bilen, om hon har tagit sina tabletter, koden till larmet i huset, varför hon beställde en barnvagn när hon inte har något barn.

Det enda hon inte kan glömma är kvinnan, kvinnan som hon kanske kunde ha räddat, och de fruktansvärda, tärande skuldkänslorna.

Eller telefonsamtalen där ingen säger något eller känslan av att någon iakttar henne.


Har inte läst den förra boken än, men så småningom så.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Flickan i isen av Robert Bryndza
Genre: Kriminalroman
Serie: Erika Foster (1)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2018-10-22
Förlag: Jentas

Från Bokus
Hennes ögon är vidöppna. Hon har särat läpparna som för att tala. Menhennes döda kropp är infrusen i isen. Och hon är inte den enda.

När en ung trädgårdsarbetare upptäcker en kvinnokropp under isen somtäcker en damm i södra London kallas kriminalkommissarie ErikaFoster in för att leda mordutredningen. Offret är en ung, adlig societetsskönhet som tycks ha levt ett avundsvärtliv. Men när Erika börjar gräva sig in i fallet upptäcker honkopplingar till tre tidigare mord på prostituerade kvinnor som allahittats strypta med bundna händer och slängda som sopor ivattendrag runt London. Vilka mörka hemligheter dolde flickan i isen?

Erikas senaste fall slutade med en katastrof som ledde till flera polisersdöd. En av dem var hennes man. Nu hänger hennes framtida karriär ien tunn tråd, och hon tvingas kämpa inte bara mot en mer hänsynslösmördare än någon hon tidigare mött, utan också mot sina egnainre demoner. Och ju närmare Erika kommer sanningen, desto närmare Erika kommermördaren.


Den här låter ju löjligt spännande. Tyvärr så fanns det inget svenskt omslag än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.En främling i mitt hus av Shari Lapena
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-10-31
Förlag: Louise Bäckelin Förlag

Från Bokus
Tänk dig att du är lyckligt nygift och bor i ett fint område utanför New York. Du har precis lagat middag och väntar på att din man ska komma hem. I nästa stund vaknar du upp på sjukhus, utan en aning om hur du hamnat där. Du får höra att du varit med i en bilolycka, att du tappat kontrollen över bilen i en orolig del av staden. Polisen misstänker att du varit ute i skumma affärer, men din man vägrar tro det. Din bästa vän däremot, är inte lika säker. Till slut vet du inte ens själv vad du ska tro. När du äntligen får komma hem märker du att allt inte är som förut. Du ser tecken på att någon har varit i ditt hem. Och polisen fortsätter ställa frågor som du inte kan svara på...

Tyckte hennes debut var väldigt lövande så den här vill jag helt klart läsa.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.Skönhet ur askan av Cecilia Samartin
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2018-10-03
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
Moldaviens landsbygd. Inesa förbereder sig för sin bröllopsdag och hennes nittonåriga hjärta har aldrig varit lyckligare. Mitt i förberedelserna kidnappas hon och blir brutalt bortrövad från sin älskade familj.

En liten by i Mexiko. Karla, 15 år, tvingas ta hand om sin lillasyster när modern försvinner. Hon förälskar sig i en charmerande man som uppvaktar henne ihärdigt - men hans kärlek har dolda motiv.

Ohio, USA. Lilla Sammy önskar sig rosa tygskor och mat till sin katt. När styvpappan förgriper sig på henne försvarar hon sig - och barndomen får ett abrupt slut.

Tre ensamma och rädda flickor vars liv strålar samman i Las Vegas, staden som aldrig sover, där de kastats in i en mörk och ohygglig värld. Nära den absoluta botten finner de varandra och stärkta av varandra och sin vänskap bestämmer de sig för att fly. Tillsammans påbörjar de resan mot friheten.


Har ju läst hennes Peregrino-serie och tyckte väl lite blandat om de böckerna.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.Hemligheten i Cornwall av Liz Fenwick
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2018-10-04
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Jude får kalla fötter på sin bröllopsdag och låter sin blivande make stå och vänta vid altarringen eftersom hon aldrig dyker upp i kyrkan. Hennes fästman blir förtvivlad, hennes mor rasande och alla de upprörda bröllopsgästerna får nu något att samtala om ute på Cape Cod under det närmaste året.

Skamsen och skuldmedveten tar Jude sin tillflykt till Pengarrock, en fallfärdig herrgård i Cornwall där hon fått i uppdrag att katalogisera familjen Trevillions gigantiska bibliotek. Herrgården Pengarrock blir en perfekt tillflyktsort för Jude, eftersom den är full av historia och hemligheter. Men en ny ägare till Pengarrock dyker upp med vidlyftiga planer för huset och markerna. Jude känner sig manad att försvara Trevilion inför främlingen, hennes efterforskningar har nämligen lett henne in på upptäckten av en fruktansvärd tragedi som ägde rum för århundranden sedan, en dispyt om en förlorad skatt.

Den nye ägaren vill sätta ut Pengarrock till försäljning för att kunna genomföra sina planer och tiden håller på att rinna ut för Jude om hon vill avslöja hemlig­heten och hindra försäljningen.


Kanske blir min nyfikenhet på Cornwall för stor om jag läser de här böckerna...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus.Vaxade juveler och brända hjärtan av Ewa Klingberg
Genre: Drama
Serie: Huskvarnaserien (3)
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2018-10-08
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Marika försöker febrilt få in lite jul i sin hyresstuga. Den nyinköpta adventsljusstaken sprider ett stämningsfullt ljus men pepparkakorna bränns i ugnen och huvudet är fullt av tankar.

Gjorde hon rätt som lämnade dottern och kärleken bakom sig? Och hur trivs hon egentligen med det nya livet, djupt inne i de småländska skogarna? En dag blir Marika bjuden på middag, vilket oväntat leder henne tillbaka i tiden, till 1800-talet och till en flicka som kämpar för att rädda sin familj från fattighuset.


Yay! Tredje delen!

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Familjen i huset bredvid av Sally Hepworth
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-10-11
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Den lilla gatan Pleasant Court lever upp till sitt namn. Alla känner sina grannar, och barnen leker med varandra ute. Men Isabelle Heatherington passar inte in i bilden av familjeparadiset. Som den enda ensamstående och barnlösa kvinnan fångar hon snart uppmärksamheten hos tre mammor, som bestämmer sig för att lära känna nykomlingen.

Men Ange, Fran och Essie har också sina egna hemligheter att bevaka. Som anledningen till att Ange måste kontrollera varenda aspekt av sitt liv. Eller varför Fran inte låter sin snälla, stillsamma make gå nära deras bebis. Eller varför Essie för tre år sedan tog med sin dotter till lekparken och återvände hem utan henne.

När deras besatthet av den nya grannen växer börjar hemligheterna sippra ut, och de kommer snart att upptäcka att när man granskar något alltför noga, ser man saker man kanske inte ville se.


Den här låter spännande.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Snöfall över strandcaféet av Lucy Diamond
Genre: Feelgood
Serie: Strandcaféet (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2018-10-12
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Efter en hektisk sommar på strandcaféet ser Evie fram emot sin första jul med nya pojkvännen Ed. Hon är fast besluten att det ska bli den mest perfekta, romantiska julen någonsin. Mysiga kvällar framför brasan bara de två, med vin och godsaker underbart!

Men friden tar slut när Eds före detta fru plötsligt tar kontakt igen, och sedan dyker oväntade gäster upp: Eds grinige bror Jake och Evies bästa vän Amber, som just fått sitt hjärta krossat. Lägg till snöstormar och familjedraman, och det ser ut som om julen kommer att bli lite av en kalkon.


Ja, jag känner mig väldigt lockad av de här böckerna.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.En vinter i Paris av Jenny Oliver
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2018-10-18
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Den här vintern tänker Rachel fly allt: sitt jobb, sin relationsrädde pojkvän och den lilla engelska byn som hon vanligtvis älskar. Paris väntar, och den mytomspunna baktävling som Rachels kollegor har anmält henne till.

Samtidigt som hon kämpar med att inte knäckas av tävlingens jury och expert, den legendariska men ökända bagaren Henri Salernes, får hon svårt att inte charmas av hans snygga bror

Den lysande staden sveper snabbt in Rachel i snötäckt magi, men vad kommer hända när det plötsligt är dags att vända hem igen?


En bok för den som ska till Paris kanske? Mysig låter den i alla fall.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.

6 kommentarer:

 1. Ja, det kommer så många feelgoodromaner nu i höst, och jag är sugen på att läsa många fler än jag kommer att ha tid med. Ewa Klingbergs roman vill jag också läsa. Jag brukar inte bry mig så mycket om omslagen på böckerna, men hennes bok skulle jag absolut dras till om jag såg den i bokhandeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om det är ovanligt många feelgood eller om det bara är jag som lägger märke till dem just nu. Det kan vara vilket som :) Jag tycker att alla Ewa Klingbergs böcker har lockande omslag, precis sådana som drar till sig mina ögon.

   Radera
 2. Jag tycker också att det verkar vara många feelgood nu. Ett tag var det ju deckare av kvinnliga författare som dominerade rejält. Det gyllene huset missade jag och den verkar faktiskt intressant. Jag har inte läst något av Salman Rushdie än dessutom. Jag hittade faktiskt ovanligt få deckare den här gången. Men så väljer jag ju bort psykologiska thrillers i gengäld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan vara så att det bara verkar vara många feelgood, eftersom mitt behov av dem verkar ha ökat :) Deckarna ser faktiskt ut att ha minskat lite, men det kanske är tillfälligt. Det gör dock inget, det finns tillräckligt ändå :)

   Radera
 3. Åh nej, nu hittade jag ju ännu fler ... 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glad att kunna återgälda tjänsten ;)

   Radera