torsdag 24 januari 2013

Kommande böcker februari 2013

Det släpps inte så många nya böcker i februari som jag är nyfiken på. Det känns ju ganska skönt att bara hitta tre stycken, varav två ingår i serier som jag inte ens har börjat på.

Nattens dåd av Dennis Lehane
Genre: Drama
Serie: ?
Antal sidor: 417
Utgivningsdatum: 2013-02-01
Förlag: Albert Bonniers

Från Bokus
Boston, 1926. Förbudstiden har skapat ett ändlöst nätverk av underjordiska destillerier, lönnkrogar, gangstrar och korrupta poliser. Joe Coughlin, en framstående polis yngste son, har för länge sedan vänt sin goda uppfostran ryggen. Han har avancerat från barndomens småstölder och gör nu karriär hos en av stadens maffiabossar. Joe njuter av ryktbarheten.

Men livet på den mörka sidan har ett högt pris. I en tid då skrupellösa män med stor ambition, mycket pengar, illegal sprit och vapen slåss om kontrollen kan man inte lita på någon. Det oundvikliga slutet anas: en förtidig död. Joe och hans närmaste män tänker leva fullt ut fram till den dagen. Joe överlever sin fängelsetid och reser från jazzerans Boston via Tampas latinokvarter till Kubas heta gator.

Nattens dåd är en magnifik, fristående fortsättning på Ett land i gryningen.


Jag tyckte riktigt mycket om Ett land i gryningen så det här är ett självklart tillskott i boksamlingen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Blunda hårt av John Verdon
Genre: Kriminalroman
Serie: Dave Gurney (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2013-02-06
Förlag: Forum

Från Bokus
Ett påkostat utomhusbröllop får ett makabert slut. Mitt under festen hittas den unga bruden död. Halshuggen med huvudet placerat bredvid kroppen. Polisen misstänker genast den mexikanske trädgårdsmästaren. Men brudens mor misstror polisens teorier som inte leder någon vart och söker upp Dave Gurney, en av New York-polisens vassaste mordutredare som nyligen pensionerats.

Dave har bestämt sig för att nu äntligen umgås mer med sin hustru och tillsammans med henne njuta av lugnet på landsbygden. Men innerst inne vantrivs han med sin nya livsstil och därför kan han inte säga nej när han får chansen att ta sig an ett intressant fall.

När Dave Gurney börjar gräva i brudparets bakgrund upptäcker han en rad egendomliga omständigheter. Snart inser han att det inte bara handlar om ett mord utan om flera sadistiska brott. Under ytan döljer sig en mörk brottsintrig, som får Gurney att frukta både för sitt eget och för sin frus liv.

Blunda hårt är den andra boken om den före detta mordutredaren Dave Gurney. John Verdon målar här skickligt upp en bild av ondska som hållits vid liv genom flera generationer. Det är på samma gång både ett rörande mänskligt och ett alldeles ohyggligt drama.


Första boken, Tänk på ett tal, har jag ännu inte skaffat mig, men den kommer nog att dyka upp här så småningom och jag är ganska säker på att jag kommer att tycka om den så fortsättningen flyttar säkert också hem till mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Den grymmaste månaden av Louise Penny
Genre: Kriminalroman
Serie: Armand Gamache (3)
Antal sidor: 472
Utgivningsdatum: 2013-02-28
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Det är långfredag i den kanadensiska byn Three Pines. Men medan vårsolen skiner väntar någon på att mörkret ska lägga sig. Planen är att väcka liv i de döda genom en seans, men någonting går alldeles fruktansvärt fel ... kommissarie Armand Gamache anländer till en oerhört besynnerlig och gåtfull brottsplats. I ett gammalt övergivet och förfallet hus verkar någon bokstavligt ha skrämts till döds. Ska detta räknas som en naturlig död, eller rör det sig i själva verket om ett mord?

Inte heller underlättas kommissariens arbete av att det finns krafter i hans egen grupp som är ute efter att förråda honom. Hur långt är de egentligen beredda att gå för att få honom på fall? Det här är ett fall som tvingar kommissarie Gamache att möta sina inre demoner i lika hög grad som de i den tillsynes så fridfulla lilla byn, där relationer kan visa sig vara mycket farligare än de verkar vara.


Egentligen gäller samma sak för den här som för den ovanför. Jag är helt säker på att jag kommer att gilla första delen. När jag väl bestämmer mig för att läsa den.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

10 kommentarer:

 1. Blunda hårt tycker jag låter jättebra, men måste läsa ettan först

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag såg att Tänk på ett tal kommit i pocket nu. Kanske är dags då :)

   Radera
 2. Du är taggad här. = )

  http://carrosbokblogg.blogspot.se/2013/01/en-liten-lista-taggad.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, spännande! Jag tar mig an den om några dagar :)

   Radera
 3. Har ju inte börjat med Louise Penny än, men den kan ju möjligen komma upp på listan såsmåningom;-)

  SvaraRadera
 4. Blunda hårt och även Den grymmaste månaden verkar ju riktigt ruskiga. Frågan är ju om man vågar läsa dessa......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, det ska nog mycket till innan jag inte vågar läsa en bok :)

   Radera
 5. Kunde inte lämna kommentar via min blogg så det får bli så här i stället:

  Tänk på ett tal gillade jag så jag ser fram mot Blunda hårt. Och även Penny-boken finns på "vill läsa" listan...

  Bokdamen

  http://bokdamenblog.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det här låter ju fantastiskt. Får nog ta och köpa den där Tänk på ett tal nu då :)

   Radera