måndag 7 januari 2013

Min litterära resa i december 2012

December blev en lite annorlunda månad, på många sätt, och också vad gäller läsningen. Inte så många deckare som det brukar vara och både en ljudbok och en e-bok slank med. Många böcker är också riktigt svåra att sätta en kartnål för, eftersom de flyger och far all over the place (för att använda ett populärt citat).

Resan börjar i Argentina, i ett exklusivt inhägnat område strax utanför Buenos Aires. Man skulle kunna tro att folk är lyckliga där, men allt är inte vad det ser ut att vara. (Torsdagsänkorna)

Nästa resmål är lite osäkert, jag tror allt börjar i Tyskland för att sedan fortsätta i Italien. Här hoppas litterära karaktärer ut ur sina historier och börjar leva rövare i vår verklighet. (Bläckhjärta)

Därefter går resan vidare till Malmö och Rosengård, där det en gång fanns en liten, fattig kille som spelade fotboll. Resmålen här är många, men allt började i Malmö. (Jag är Zlatan Ibrahimović)

Sedan åker jag till det mörka Glasgow där en man kidnappas i sitt hem, där hela familjen är närvarande och dottern blir skadad i kalabaliken som utbryter. Korkade kidnappare och rivalitet mellan de utredande poliserna gör att inget blir som det borde. (I midnattens stillhet)

Resan går tillbaka till Sverige och Stockholm där en alldeles vanlig medelålders kvinna plötsligt blir hemlös och tvingas umgås med andra uteliggare, knarkare, prostituerade. En riktigt tragikomisk historia. (Borta bäst)

Nästa resmål är det fiktiva Hesjövallen, någonstans i Hälsingland, där någon mördar 19 personer på ett alldeles ovanligt och grymt sätt. Avstickare görs till både Helsingborg och Kina i jakten på mördaren. (Kinesen)

Tillbaka i Stockholm igen får vi följa fyra, vid första anblicken, väldigt olika personer. Alla med sina egna problem och på något sätt korsas vägarna och egentligen är de inte så olika. Här görs en avstickare tillbaka till Buenos Aires, Argentina. (I fyra par skor)


Visa December 2012 på en större karta

6 kommentarer:

 1. Wow! Vilket kul sätt att summera månadens läsning på! Jag har läst flera av dina "resmål" och blev verkligen positivt överraskad av Torsdagsänkorna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är onekligen kul att se de små kartnålarna :) Jag funderar på en karta på årsbasis, men det verkar jobbigt. Torsdagsänkorna var faktiskt oväntat bra, ibland hittar man de där guldkornen.

   Radera
 2. Åh vilket mysigt och originellt inlägg! Kul idé!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Varje gång jag funderar på att lägga ner det här inlägget så kommer någon och säger som du. Så det får vara kvar en månad till då :)

   Radera
 3. Älskar dina litterära resor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Det är alltid kul att höra :)

   Radera