lördag 6 april 2013

Min litterära resa i mars 2013

Mars innehöll nog allt i läsväg, både toppar och dalar, mycket elände och kanske inte lika mycket glädje. Spridningen var ganska OK den också, i alla fall om man tar med alla avstickare och platsbyten som gjordes i nästan varenda bok.

Månaden började i Göteborg där en kvinna till slut hittades av sin våldsamme ex-man och nästan blev ihjälslagen av honom. Inför ögonen på sina barn. Mycket frustration och elände, lite hopp och ett, för mig, väldigt överraskande slut. (Löftet)

Nästa resmål är inte bara en resa i rymden utan även i tiden. Jag hamnade i andra världskrigets Tyskland och gjorde sällskap med Döden (som var väldigt upptagen vid den här tiden) och en liten flicka som stal böcker, funderade över livet (och döden) och vad som hänt hennes föräldrar. (Boktjuven)

Tillbaka i Sverige hamnar jag mitt i en familjetragedi (igen) och tillika mysterium. Storebror försvinner, nästa storebror försvinner, föräldrarna dör... Den enda som blir kvar är lillasyster. Och på sin väg för att ta reda på vad som egentligen hände råkar hon ut (utsätter hon sig) för både det ena och det andra. (Norrlands svårmod)

Sedan hamnar jag i Antarktis, åker vidare till Egypten för att sedan hamna i USA, först Boston sedan Houston. Alldeles utmattad av alla resor kors och tvärs försöker jag reda ut vad det där mystiska ljusskenet egentligen är och tampas med den kristna extremhögern, som naturligtvis vill göra anspråk på tecknet. (Isens gåta)

Nästa stopp vet jag egentligen inte riktigt var det ligger, någonstans i närheten av Uppsala tror jag den fiktiva staden Kronköping ligger. Här matas jag med något som liknar eldiga politiska tal om hur illa det är ställt med psykvården, skolan, polisen, medmänskligheten och egentligen allt annat också. En flicka hittas mördad mellan brandtalen och även om hon inte verkade vara Guds bästa barn så kan hon väl ändå inte gjort sig förtjänt av detta. (Drömmar ur snö)

Resan går vidare till Stockholm, där något otäckt håller på att hända i Gamla Stan. Här är det mörka krafter på hög nivå (och en del goda också, bland annat drabbas Försäkringskassan av välbehövliga goda krafter) när en vodou-kunnig man, efter att ha varit på flykt i 15 år, till slut hittas av den hämndlystne Haiti-mannen. Som också kan vodou. (Doktor Joseph)


Visa Mars 2013 på en större karta

10 kommentarer:

 1. Vilket fint sätt du har att beskriva din läsning :)

  SvaraRadera
 2. Svar
  1. Mycket upplevelserik i alla fall :)

   Radera
 3. Svar
  1. Ja, det skulle jag nog säga att det varit :)

   Radera
 4. Intressanta ställen du har besökt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och egentligen utan att lämna hemmet. Och billiga resor är det också :)

   Radera
 5. Kul beskrivning av din läsning! Kanske lånar den någon gång om det är ok? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låna på bara. Jag hade gärna läst den :)

   Radera