torsdag 23 april 2015

Kommande böcker maj 2015

Nu är den över oss... bokfloden...

Den gränslöse av Jussi Adler-Olsen
Genre: Kriminalroman
Serie: Avdelning Q (6)
Antal sidor: 492
Utgivningsdatum: 2015-05-04
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En telefonsignal skär genom källaren i Köpenhamns polishus och väcker kriminalinspektör Carl Mørck från den sedvanliga morgonluren med fötterna på skrivbordet. När Carl förstår att kollegan från Bornholm vill ha Avdelning Q:s hjälp med ett gammalt hopplöst fall blir han genast avvisande. I andra änden av tråden läggs luren tyst på. Några få timmar senare står det klart att konsekvenserna av Carls kallsinnighet varit katastrofala.

Tillsammans med kollegorna Assad, Rose och Gordon dras Carl in i utredningen av en sjutton år gammal tragedi. En ung livsglad kvinna försvann från en folkhögskola på Bornholm och hittades död hängande i ett träd några kilometer därifrån. För den skeptiskt lagde Carl blir det mystiska fallet särskilt svårt att finna reda i. Efterforskningarna leder till en soldyrkande sekt på Öland och en manipulatör med järnvilja som inte skyr några medel för att skydda sig själv och de sina.


Jag har bara läst de två första delarna än så länge, men detta är en av de serier som finns med i min Finish That Series Challenge så...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.



Falleri, fallera, falleralla av Carin Gerhardsen
Genre: Kriminalroman
Serie: Hammarbyserien (8)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2015-05-06
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Kriminalkommissarie Conny Sjöberg satt i baksätet på en civil polisbil och tänkte att någonting ömtåligt och värdefullt höll på att gå sönder inom honom.

Det blåste kalla människofientliga vindar i landet, och han började förlora hoppet om att själv kunna göra någonting för att styra om dem. Teamet var dessutom helt klart ur form och medarbetarna snudd på aggressiva mot varandra. Atmosfären inne i bilen var så mättad av sorg och ilska att det var med lättnad de till slut klev ut och mötte den piskande yrsnön. Och en av de mest fasansfulla brottsplatser de någonsin hade upplevt.

Två personer mördade på öppen gata i centrala Stockholm. En medelålders kvinna och en liten pojke, brutalt nedklubbade med en hammare. Och det var bara början. Början på slutet.

Falleri fallera falleralla är en rafflande berättelse om trasiga människor och plötsligt uppblossande svärta. Om dem som tar emot och om dem som bara vill ha sina önskningar uppfyllda. Till varje pris. Carin Gerhardsen är tillbaka med den åttonde och avslutande delen i den framgångsrika serien om Hammarbypolisen.


Fem delar har jag läst hittills och sjätte står redan och väntar i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.



Leon av Mons Kallentoft & Markus Lutteman
Genre: Kriminalroman
Serie: Herkules (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-05-11
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En skräckslagen pojke hålls fängslad i en bur i ett bergrum. En filmkamera fångar upp hans gråt bakom järngallret. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden under en digitalklocka som obönhörligen räknar ner.

När kriminalinspektör Zack Herry får se den direktsända filmen förstår han vilket fruktansvärt öde som väntar pojken och svär att han ska hinna fram till bergrummet i tid.

Samtidigt håller Zack på att förlora kampen mot sitt missbruk, och hans vän och kollega Deniz är på väg att ge upp hoppet om honom.

I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek en lek där Zack Herry aldrig har varit närmare döden.


Jag gillade verkligen Zack.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.



Maze runner. I dödens stad av James Dashner
Genre: Science fiction
Serie: Maze runner (3)
Antal sidor: 336
Utgivningsdatum: 2015-05-15
Förlag: Bokförlaget Semic

Från Bokus
De har tagit ifrån Thomas allt: hans vanliga liv, hans minnen och nu hans enda vänner. Världen är full av kaos och han har skaffat sig övermäktiga motståndare. Men Thomas fiender vet inte att han har fler minnen av sitt tidigare liv än de tror. Han minns tillräckligt mycket för att veta att man har ljugit för honom. Tillräckligt mycket för att göra uppror.

Thomas överlevde labyrinten. Han överlevde vansinnets öken. Han är redo att ge vad som helst för att rädda sina vänner. Men sanningen kan vara det som slutligen krossar honom.


Köpte första delen på bokrean och är väldigt nyfiken på den här serien.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.



Vita spår av Emelie Schepp
Genre: Kriminalroman
Serie: Jana Berzelius (2)
Antal sidor: 348
Utgivningsdatum: 2015-05-19
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Ett X2000-tåg står stilla på Norrköpings centralstation i den kalla vinternatten. Ombord har en ung kvinna hittats död. Hennes fingrar är blodiga och från munnen droppar ett vitt skum. Det visar sig att kvinnan på tåget inte har rest ensam. Med sig hade hon en väninna som nu är spårlöst försvunnen. Vilka är kvinnorna? Och vad har hänt dem?

Ett märkligt fall måste lösas och Jana Berzelius kopplas in som åklagare. Men det dröjer inte länge förrän fallet blir mer personligt än hon har tänkt sig. Återigen ställs hon öga mot öga med sitt dunkla förflutna. När kriminalkommissarie Henrik Levin och hans kollega Mia Bolander får upp ett spår förstår Jana att misstankarna riktas mot en person i hennes absoluta närhet. En man hon helst vill glömma, en man som vet för mycket om henne. För att skydda sitt förflutna måste hon hitta den misstänkte innan polisen gör det.


Köpte första delen på bokrean och är väldigt nyfiken på den här serien.

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.



Blod på snö av Jo Nesbø
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-05-20
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Det är Oslo i december, den kallaste vintern i mannaminne. Där lever Olav. Han är en mycket ensam person som mördar på uppdrag. När man slår ihjäl folk mot pengar är det inte lätt att komma någon nära. Nu har han mött Corina, sin drömkvinna. Det är bara ett problem. Hon är chefens fru. Och det är henne han har fått i uppdrag att döda.

Jo Nesbø är ju på autobuy-listan...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.



Mr Mercedes av Stephen King
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 429
Utgivningsdatum: 2015-05-22
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det är tidig morgon i en amerikansk stad som har drabbats hårt av den senaste finanskrisen. Kön med frusna arbetslösa män och kvinnor ringlar lång utanför hallarna där en jobbmässa snart ska öppna. Men innan portarna hinner slås upp dyker lyktorna på en bil upp i dimman. En ensam förare plöjer rakt genom människohopen i en stulen Mercedes. Åtta människor dör, femton skadas.

Månader senare kan den nypensionerade och deprimerade kriminalaren Bill Hodges fortfarande inte släppa fallet med "Mr Mercedes", mördaren som lyckades fly. Så får han ett brev från någon som påstår sig vara gärningsmannen. Hodges inser att Mr Mercedes kan slå till igen. Tillsammans med två oväntade medhjälpare ger han sig in i en farlig katt-och-råtta-lek i kamp mot klockan. Ska han lyckas förhindra en ny katastrof?


Även Stephen King är på autobuy-listan...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.



En god gärning av Christina Granbom
Genre: Kriminalroman
Serie: Mildred Carlesten (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-05-15
Förlag: LITET förlag

Från Bokus
Den godhjärtade Bertil Svensson vinner en väldigt stor summa pengar och bestämmer sig efter att han sett ett inslag om trafficking för att använda sina pengar till att rädda så många kvinnor han kan. En god gärning som inte uppskattas av alla.

Efter en svår graviditet föder Mildred Carlesten en dotter hon inte vill ha och har svårt att knyta an till. Barnet kom till under övergrepp från tiden hon hölls fången av byns tidigare kyrkoherde.

När Mildreds systers man blir häktad efter att ha blivit tagen med en prostituerad tar Mildred chansen att påbörja ett eget spaningsarbete och dras in i en historia av våld och förnedring.

Samtidigt lurar någon i skuggorna och betraktar vad han anser vara den familj han förvägrades som barn och nu förtjänat. Fast besluten om att Mildred ska älska honom igen närmar han sig mer och mer. Och om Mildred inte vill så ska han åtminstone ha flickan.


Fick med mig första delen från bokmässan, men har inte läst den än.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.



Den nionde graven av Stefan Ahnhem
Genre: Kriminalroman
Serie: Fabian Risk (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2015-05-25
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Justitieministern lämnar riksdagen efter en hård debatt. Han använder den bakre utgången för att undgå det väntande pressuppbådet, men kommer aldrig fram till bilen som står och väntar på honom en bit bort. Han tycks ha gått upp i rök, mitt i maktens centrum.

Det är ett halvår innan händelserna i Offer utan ansikte och veckorna före jul. Snön och kylan håller både Stockholm och Köpenhamn i ett järngrepp när Fabian Risk kallas in för att i hemlighet utreda justitieministerns försvinnande. Officiellt är fallet fortfarande Säpos ansvar, men de liksom Fabian och hans höggravida kollega Malin Rehnberg famlar i blindo. Snart visar det sig att inget är som det tycks vara och att mäktiga intressen verkar för att sanningen inte ska komma fram.

Samtidigt hittas hustrun till en dansk tv-profil brutalt mördad i hemmet i Köpenhamn. Dunja Hougaard leder utredningen som för henne över sundet till Sverige.


Det här är en serie jag är ruggigt nyfiken på, alla verkar ju tokhylla Offer utan ansikte...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.



Gurun i Pomonadalen av Mikael Bergstrand
Genre: Drama
Serie: Göran Berg (3)
Antal sidor: 375
Utgivningsdatum: 2015-05-20
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Efter vännen Yogis storslagna indiska bröllop återvänder Göran Borg till Sverige. Han är arbetslös, förhållandet knakar i fogarna och han dricker för mycket.

Men så dyker Yogi upp i Sverige och tillsammans beger de sig till Pomonadalen på Österlen. Där blir Yogi mycket populär tack vare sitt stora hjärta och öppna sinne. Huset fylls av allehanda sökare och den lokala tidningen skriver uppskattande om den karismatiske indiske gurun. Men det är inte alla i trakten som gillar det främmande.

Gurun i Pomonadalen är den tredje och sista fristående delen i Mikael Bergstrands populära Indiensvit. En roman om svenska underligheter, sökandet efter sitt rätta jag och förmågan att älska både sig själv och andra, skriven med samma varma humor som gett Delhis vackraste händer och Dimma över Darjeeling många läsare.


Fick Dehlis vackraste händer av en snäll kollega för evigheter sedan. Vilket påminner mig om att jag nog borde läsa den snart...

Boken kan köpas på AdLibris , Bokus och cdon.

16 kommentarer:

  1. Wow!!! Det kommer verkligen ut MASSOR med bra böcker i maj!! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta ;)

      Radera
  2. Där fanns det några som jag vill ha :)

    SvaraRadera
  3. En del spännande här... kanske man skulle våga sig på en Kallentoft igen ändå. Tål att tänka på. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är nog mer glad i den här nya serien som Kallentoft skriver med Lutteman, än de han skrivit själv. Svårt att säga eftersom det bara kommit en bok innan, men det känns lite så :)

      Radera
  4. Många här som måste läsas!

    SvaraRadera
  5. King och Adler-Olsen måste jag läsa :)

    SvaraRadera
  6. Spännande! För min del kommer det bara en bok som jag känner att jag vill läsa direkt på starten, och det är Ett folk utan land av Melina Marchetta :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ju fortfarande inte läst något av Marchetta, men Jellicoe road ligger så snällt på min läsplatta :)

      Radera
  7. Jag såg nyligen filmatiseringen av The Maze Runner och blev väldigt nyfiken på vad som kommer hända sen, så jag ser fram emot att läsa böckerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var när jag såg att boken blivit film som jag blev väldigt nyfiken :)

      Radera