onsdag 29 april 2015

Tisdagsutmaning: En inspirerad tisdagsutmaning

Den här veckan handlar det om kultur och inspiration på Kulturkollo.

Finns det en berättelse ur ditt liv som du skulle vilja göra bok/film/teater/konst av? Hur skulle du vilja att den framställdes eller framfördes?

och

Vilken bok vill du se på teaterscen eller vita duken (eller i någon annan form)?

På första frågan svarar jag nej. Jag skulle nog avsky att se något ur mitt liv som film eller annat.

På andra frågan blir det något som börjar kännas som standardsvar 1A. Jag skulle nämligen älska att se en filmatisering av Stephen Kings mastodontserie Det mörka tornet. I alla fall i den bästa av världar där böcker inte massakreras när de blir film utan helt enkelt blir perfekta.

Faktiskt är det så att detta är på gång, eller på gång är nog för mycket sagt, men 2010 köpte Universal rättigheterna. Det såg ett tag ut som att det skulle bli tre långfilmer och även en TV-serie. På IMDb står den fortfarande som in development så tyvärr verkar det inte ha kommit längre på fem år... Senaste nyheten är att Sony har tagit över rättigheterna.

Nåja, det är väl bara att vänta, hoppas och hålla tummarna.

12 kommentarer:

 1. Har inte läst Stephen King på många år (undantaget hans bok om skrivande). Fick lust att läsa Det mörka tornet. Förstår på dig att den är bra (milt sagt, kanske :-)).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det mörka tornet är en fantastisk serie som har allt. Det är inte ofta jag drabbas av separationsångest när jag läst klart, men när jag slog igen den sista boken så blev jag faktiskt ledsen :)

   Radera
 2. Jag vill inte heller att böcker görs om till helt oigenkännlighet när de blir film. Hela upplevelsen och känslan man fick när man läste boken försvinner då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blir så förvirrad när de gjort om för mycket, då sitter jag bara och tänker på alla skillnader :)

   Radera
 3. Inget i mitt liv skulle heller platsa som film, inser mina begränsningar. King är en författare som jag inte läst. Inte heller sett någon film. Det du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska duktigt att ha lyckats undvika King ;)

   Radera
 4. Vi får hoppas det blir så, vore bra eftersom jag inte läst böckerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är bara rädd att de ska förstöra något.

   Radera
 5. Det var just det där med i "den bästa av världar" när det gäller älsklingsböcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi vet väl båda två att vi väldigt sällan lever i den bästa av världar.

   Radera
 6. Jag har läst en del King (och sett en hel del filmatiseringar, fantastiska och mindre bra), men inte just Det mörka tornet. Vill gärna läsa och se, hoppas på en filmatisering i klass med de riktigt briljanta (som Den gröna milen, Nyckeln till frihet och de)!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, om den blir film till slut så hoppas vi att den blir i samma klass som de filmerna, där även Stand by me ingår :)

   Radera