fredag 2 juni 2017

Bokbloggsjerka 2 – 5 juni

Fredag! Vi kör väl på med Annikas bokbloggsjerkan.

Annika har haft snöstorm hos sig, vilket genast får mig att omvärdera det jag kallar kallt här nere i syd. Sommaren är ju dock på väg, får vi väl ändå hoppas och då gör man upp planer.

Veckans fråga: Hur ser det ut hemma hos er och vad har ni planerat för "bokligt" i sommar (läslistor, bästa bok att läsa i hängmattan, böcker som ska få hänge med er när ni åker bort, etc.)?

Jag sitter faktiskt precis och funderar på vilka böcker som ska få följa med på semestern. En vet jag alldeles bestämt och det är Ferdydurke av Witold Gombrowicz, eftersom Polen passeras på resan. Sedan är ju frågan om det hinns med så mycket mer, men det är en väldigt tunn bok och ingen boknörd åker väl på semester med bara en bok. Oavsett vilken typ av semester det handlar om. Det är nu inga problem, eftersom det är läsplattan som ska med.

Jag har försökt få tag i Jenny Colgans Sommar på strandpromenaden som e-bok, men än så länge kostar den som en inbunden (det är jag alldeles för snål för) och den finns inte att låna som e-bok på biblioteket. Igår började jag fundera på om jag kanske skulle starta en provperiod på BookBeat lagom till semestern, men det skulle betyda att jag var tvungen att lyssna på boken (ljudböcker är inte optimalt för mig) eller läsa på mobilen (har svårt att se att det skulle funka med min syn). Kanske borde jag bara ge upp den här boken. För nu i alla fall.

Vilken bok jag ska välja i stället har jag faktiskt ingen aning om. Jag vill ju ha en somrig, lätt bok. Det här får faktiskt fortsätta att vara oplanerat. Även om det tar emot. Den övriga planeringen för juni finns här.

Jag är också ganska säker på att Göteborg noir av Håkan Tendell kommer att bli läst i sommar, eftersom det blir en tur "hem" till Göteborg även i år.

Hur resten av sommaren ser ut vad gäller läsning vet jag inte. Förmodligen kommer vi att göra en del dagsutflykter runt om i Skåne, vi måste ju utnyttja Sommarkortet, och då blir det nog mest läst på läsplatta. Den är ju så mycket behändigare att släpa på än en pappersbok.

26 kommentarer:

 1. Läsplattan använder jag nog mest på sommaren. Eller i alla fall brukar jag tänka att jag ska göra det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. På semesterresor är den oslagbar, speciellt min "nya" där man faktiskt kan tända ett bakgrundsljus om man vill :)

   Radera
 2. Jag gillade Göteborg Noir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli spännande att läsa den :)

   Radera
 3. Jag är lite sugen på fler av Colgans böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag också, men det verkar lite som förgjort just nu.

   Radera
 4. Nej utan böcker åker jag inte på semester ;) Jag kommer att ta med ett par pappersböcker och e-ljudböcker på mobilen/paddan sen om det blir så mycket läst när en är på resande fot är en annan sak...

  SvaraRadera
  Svar
  1. På det viset är ju en läsplatta optimal, där kan man ju ha med sig hur många böcker som helst :) Jag tror det lutar åt en provperiod på BookBeat, trots att jag inte gillar ljudböcker.

   Radera
 5. Skulle heller aldrig betala lika mycket för en e-bok som för en inbunden. Men iofs lånar jag alla e-böcker (som inte är recex) från biblioteket, och då blir det ju helt kostnadsfritt förstås. Lite bortskämd kanske man blivit. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag lånar också gärna e-böcker på biblioteket, men tyvärr så finns inte alla där och det är då det blir problem. Som nu med den bok jag egentligen vill läsa i sommar :(

   Radera
 6. Jag har tänkt läsa första boken i Jenny Colgans serie nu i sommar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade ju hoppats få läst andra delen, men makterna verkar vara emot mig.

   Radera
 7. Ljudböcker gillar jag men till läsplattor har jag inte kommit än. Här blir det pocketar som får följa med i sommar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har rent logiskt insett att läsplatta är fantastiskt för att få med sig så många böcker som möjligt utan att ta plats eller väga något. Men jag är fortfarande inte riktigt övertygad i övrigt :)

   Radera
 8. Jag fick precis besked från Adlibris att de skickat Sommar på strandpromenaden, den har varit slutsåld. Nu hoppas jag att jag gillar den där serien, eftersom jag beställt hem allihop ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, så där brukar jag också göra :) Tyvärr inte i det här fallet. Pocket hade funkar i vanliga fall, men eftersom den var tänkt att följa med på semestern så ville jag ha e-bok. Överfulla hyllor säger även de att de föredrar e-böcker ;)

   Radera
 9. Hoppas du får en fin lässommar vilka böcker det nu än blir!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tror jag nog, jag bryr mig inte jättemycket om vad jag läser, det viktiga är att jag har en bok :)

   Radera
 10. Just för resor är läsplattor väldigt behändiga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till och med jag, som inte är direkt läsplattors största fan, inser att de är oslagbara på resor :)

   Radera
 11. E bok på biblioteket verkar ju inte fel, dåglömmer man inte att lämna tillbaka den. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade i och för sig inte förvånat mig ett endaste dugg om man faktiskt hade varit tvungen att lämna tillbaka en lånad e-bok, men så är det ju inte. Tack och lov :)

   Radera
 12. Det är trevligt att planera litegrann och fundera över böcker som man vill läsa. Sen blir det ju som det blir.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, mina listor är inget tvång, de är en hjälp för att jag ska slippa slita mitt hår varje gång jag ska välja en ny bok :) Behöver jag en annan bok än den som står på listan så tar jag den.

   Radera