tisdag 13 juni 2017

En liten sommarläsningsenkät

Lyran har gjort en sommarenkät. Jag är inte nödbedd...

1. Brukar du läsa mer eller mindre, eller som vanligt på sommaren?
Generellt sett så är det ingen skillnad på mängden läsning, det är inte årstiden som avgör utan mer när jag har semester och vad jag gör på den. En alldeles vanlig sommar kan man nog säga att det kan bli lite mindre läst.

2. Läser du samma typ(er) av böcker som under övriga delar av året, eller läser du något speciellt på sommaren?
Just i år känner jag att det förmodligen kommer att bli mer feelgood, men oftast spelar det ingen roll vad det är för årstid. Det enda är nog att jag låter den rena skräcken ligga tills mörkret är tillbaka.

3. Beskriv den ultimata sommarläsningsplatsen! Inkludera gärna smaker, dofter o s v.
Åh, om jag får spåna fritt så är det ju under det där parasollet på sandstranden med ett kluckande hav. Det är det enda som hörs. Eventuellt kan jag gå med på lite barnskratt. På avstånd.
Detta lär ju inte hända i närtid så det får bli balkongen, en varm dag, men en härlig bris gör att det inte blir svettigt.

4. Vilken bok är perfekt för en slö dag på stranden/i hängmattan?
Jag blev ju omåttligt förtjust i Det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan när jag läste den. Den passar perfekt som sommarläsning. Och tänk om man hade kunnat tajma det så att man befann sig i Cornwall samtidigt. Det borde bli en oslagbar kombo.

5. Berätta om en bra bok som utspelar sig på sommaren!
Med en dåres envishet hävdar jag bestämt att jag inte alls gillar något som är franskt, men Nina George som skrivit Den lilla bokhandeln i Paris är faktiskt tysk. Den franska känslan finns här ändå, väldigt tydligt. Titeln är lite missvisande för boken utspelar sig inte alls i Paris, utan vi tas med på en färd på de franska floderna, från Paris ner till Medelhavet. Visst är det lite klyschigt ibland och en aning för sentimentalt, men frånsett det så är den väldigt bra.

6 kommentarer:

 1. någon bageribok ska jag också läsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan bli en för mig också :)

   Radera
 2. Colgans böcker om det lilla bageriet har verkligen fått begäret att resa till Cornwall att flamma upp i mig. Men jag får nog nöja mig med att läsa andra boken nu under semestern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började titta efter resor dit direkt efter jag hade läst första boken och jag vet inte om jag egentligen vågar läsa fler innan jag har bokat en resa dit :)

   Radera
 3. Så. Den lilla bokhandeln har jag missat. Eller jag känner igen titeln. Men läst har jag inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den hade lite av det där franska i sig, som jag inte gillar, men i det stora hela var den riktigt bra :)

   Radera