fredag 23 juni 2017

Kommande böcker juli 2017

Jag har något svagt minne av att jag inte hittade några intressanta boksläpp i juli för några år sedan. Kanske berodde det på att jag inte hade en aning om vad som dolde sig bakom författarnamnen. Några år i bokbloggarvärlden har botat det...

I stoft och aska av Anne Holt
Genre: Kriminalroman
Serie: Hanne Wilhelmsen (10)
Antal sidor: 399
Utgivningsdatum: 2017-07-03
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
2001 omkommer treåriga Dina i en tragisk bilolycka. En tid senare dör flickans mor under mystiska omständigheter och fadern Jonas döms för dådet.

När fallet många år senare hamnar på cold case-utredaren Henrik Holmes bord försöker han övertyga sin mentor Hanne Wilhelmsen om att Jonas sannolikt blev oskyldigt dömd. Men hon är helt upptagen av något annat: en känd, främlingsfientlig bloggare har begått självmord, och Wilhelmsen vägrar acceptera att sanningen är så enkel.

Tillsammans ger sig Holme och Wilhelmsen i kast med de båda fallen och blottlägger gamla lögner och hemligheter. Men det är mer bråttom än de har förstått ett barns liv står på spel. Och en man som har förlorat allt vill att andra nu ska få lida.


Jag har inte läst den här serien från början, men kanske är den här nya boken en bra anledning till att göra det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dolt i mörker av Elly Griffiths
Genre: Kriminalroman
Serie: Ruth Galloway (9)
Antal sidor: 310
Utgivningsdatum: 2017-07-19
Förlag: Forum

Från Bokus
I en gammal kalkstenstunnel i Norwich hittas ben från ett människoskelett. När rättsarkeolog Ruth Galloway undersöker benen visar de sig inte alls vara något medeltidsfynd, utan tycks nyligen ha kokats och grävts ner. Fallet hamnar på kriminalinspektör Harry Nelsons bord, och efter att en ung kvinna anmälts försvunnen börjar han undersöka mystiska rykten om ett underjordiskt samhälle för hemlösa.

Kort därefter hittas en död kropp utanför polisstationen, samtidigt som en småbarnsmamma spårlöst försvinner från sitt hem. När frun till Nelsons kollega Clough också försvinner ställs utredningen på sin spets. Ruth och Nelson måste jobba tillsammans för att avslöja de mörka hemligheter som döljer sig i underjorden, innan det är för sent.


Kommentarer överflödiga.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Trogen intill döden av Jonas Moström
Genre: Kriminalroman
Serie: Nathalie Svensson (4)
Antal sidor: 409
Utgivningsdatum: 2017-07-06
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En augustimorgon hittas den tjugofemårige landslagsstjärnan i fotboll, Henrik Borg, död i sängen i sin sommarstuga utanför Ystad. Det mesta tyder på att det är ett naturligt dödsfall, men en detalj förbryllar polisen: på Henrik Borgs bröst, under hans knäppta händer, ligger en blå ros.

Inom en vecka, men på helt andra ställen i Sverige, påträffas ytterligare två dödsfall under likadana omständigheter: en fyrtiosjuårig pilot i Kiruna och en ung kvinnlig dansare i Göteborg.
Rikskriminalens gärningsmannaprofilgrupp, GMP, kallas in, och psykiatrikern Nathalie Svensson avbryter sin semester för att delta i arbetet. Hennes kollega, kriminalkommissarie Johan Axberg, tvekar däremot till en början - han har fullt sjå med sitt privatliv. Men ett telefonsamtal får honom att trots allt ansluta till gruppen.

En intensiv jakt på en oförutsägbar seriemördare tar sin början. Hur begås morden? Vad är motivet? Och framför allt: Var kommer han eller hon - att slå till nästa gång?


Jag vet att jag har sagt, flera gånger, att jag har gjort slut med Jonas Moström. Visserligen så har jag ännu inte börjat läsa den här nya serien, men jag har första delen i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Försvunnen av Mo Hayder
Genre: Thriller
Serie: Jack Caffery (5)
Antal sidor: 576
Utgivningsdatum: 2017-07-14
Förlag: Modernista

Från Bokus
Mörkret sänker sig över West Country när kriminalinspektör Jack Caffery anländer för att intervjua offret för en bilstöld. Han har utrett bilstölder tidigare, men det här är annorlunda. I det här fallet har bilen tagits med våld. Och i baksätet fanns en passagerare - en elvaårigflicka - som fortfarande saknas.

Snart börjar förövaren kommunicera med polisen: "Det har börjat", säger han. "Och det kommer inte bara plötsligt att ta slut, eller hur?" Caffery vet att det kommer att hända igen. Kidnapparen kommer att välja ut en annan bil, med ett annat barn i baksätet.

Jack Caffery är en skicklig polis med skarpa instinkter; den bästa, enligt vissa. Men den här gången inser han att något är allvarligt fel: Kidnapparen verkar hela tiden vara precis ett steg före polisen


En aning efter ligger jag i den här serien, men den bok jag har läst gav mersmak.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Den blå poetens kärlek av Lone Theils
Genre: Kriminalroman
Serie: Nora Sand (2)
Antal sidor: 357
Utgivningsdatum: 2017-07-27
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Den världsberömde diktaren, nobelpristagaren Manash Ishmail har under sin flykt från Iran skilts från sin hustru Amina. Nu är hon spårlöst försvunnen. Han har vägrat helt att ge intervjuer, men när Globalt tar kontakt säger han ok på ett villkor - Nora Sand ska göra intervjun. När de träffas får Nora snabbt klart för sig att han vill ha hennes hjälp att hitta Amina, som senast synts till i London.

Jakten på Amina leder Nora till dolda platser, där illegala flyktingar håller sig gömda på flykt från myndigheterna. Nora kastas med fara för sitt eget liv in i en mörk värld där vissa människoliv är mycket mindre värda än andra. Samtidigt blir hennes romans med Andreas allt mer komplicerad.


Blev nyfiken på hennes första bok, som jag fortfarande inte har läst och inte ens äger, men...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Och blomstren dö av Rebecka Edgren Aldén
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 318
Utgivningsdatum: 2017-07-27
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Gloria följer med sin nye pojkvän Adam till hans familjs skärgårdshus för några lugna dagar i värmen. De har helt olika bakgrund, men båda har minnen från ön Adam har alltid semestrat på Ekudden, medan Gloria tillbringade ett par somrar på ön i tidiga tonåren då hennes mamma hyrde ett hus med sitt feministiska kollektiv.

Hon känner sig inte helt välkommen på Ekudden, och redan första kvällen kommer hon på kant med Adams familj. Det är också något märkligt med stämningen bland öns bofasta. De är uppdelade i två läger som inte talar med varandra. Under sina promenader på ön får hon dessutom känslan av att vara iakttagen.

Allt detta väcker obehagliga minnen och frågor. Vad är det hennes mamma velat dölja under alla år? Och vad hände egentligen den där sista sommaren på ön när 16-årige Jimmy dog? En dag går Gloria förbi kollektivhuset, som stått övergivet i tjugo år. Där gör hon en fasansfull upptäckt, som hon snart förstår har med hennes förflutna att göra.


Hörde så mycket gott om hennes förra bok, som jag inte har läst än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Gänget av Katarina Wennstam
Genre: Kriminalroman
Serie: Charlotta Lugn
Antal sidor: 304
Utgivningsdatum: 2017-07-31
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Nu är de vuxna, med fruar, karriärer, barn. Men de träffas fortfarande och håller ihop, killarna som en gång utgjorde Gänget. Så försvinner en av dem, och advokat Shirin Nouri blir plötsligt indragen i en historia där det förflutna gör sig påmint med brutal kraft.

Vad hände den där kvällen på Fåfängan för nästan tjugo år sedan?


Börjar känna mig som en gammal repig skiva... ännu en serie som jag inte har börjat läsa än.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De otrogna av Andreas Norman
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2017-07-31
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Som chef för ett svenskt underrättelsekontor i Bryssel vet Bente Jensen vad dubbelspel innebär. Men när hon upptäcker ödesdigra hemligheter i sin egen familj, då rämnar allt. Under tiden rasar kriget i Syrien. Jonathan Green arbetar inom brittiska MI6 och leder en dold operation för att påverka Mellanösterns framtid. Även han befinner sig i en härva av osanningar och svek. Så möts två spioner i ett tyst krig där den du älskar kan vara din värsta fiende.

En spionthriller var det nog längesedan jag läste.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

16 kommentarer:

 1. Det var många godingar där. Trevlig midsommar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är inte direkt ont om böcker man vill läsa :)

   Radera
 2. Ja där fanns det ju en hel del jag vill läsa!

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Jag trodde det skulle vara lugnt i juli...

   Radera
 4. Fick ett sådant läsbehov av dessa nu, har dock en del av serierna att läsa i kapp i. Griffiths serien är den ända jag är i fas med. Åh vill läsa nu ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så många serier jag vill läsa att jag blir rent förvirrad ;)

   Radera
 5. Oj vad många intressanta böcker! :)

  SvaraRadera
 6. Många intressanta titlar. Särskilt Griffiths, Hayder och Wennstam. Yummie!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Griffiths är alltid efterlängtad och Hayder har jag precis börjat läsa :)

   Radera
 7. Åh, Elly Griffiths är ett måste. Frågan är hur länge jag kan vänta? Anne Holts serie med just Hanne Wilhelmsen har jag ingen koll på vilka jag läst och inte. Gissningsvis är det någon här och var.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Elly Griffiths nya kommer ju snart, är bara några veckor dit :) Serien om Hanne Wilhelmsen har jag också läst spridda skurar i, men jag funderar på att försöka läsa från början nu.

   Radera
 8. Det var visst ett gäng som lockade även i juli :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man ska kanske vara glad för att det aldrig tar slut, men jag skulle behöva leva i evighet för att hinna läsa allt. Och så kommer det nytt hela tiden :o

   Radera