måndag 23 mars 2020

Film: Till alla killar: PS. Jag gillar dig fortfarande (2020)

Titel: Till alla killar: PS. Jag gillar dig fortfarande
Originaltitel: To All the Boys: P.S. I Still Love You
Genre: Romantisk komedi
Regissör: Michael Fimognari
Manus: Sofia Alvarez, J Mills Goodloe, Jenny Han (bok)
Skådespelare: Lana Condor, Noah Centineo, Jordan Fisher, Anna Cathcart, Emilija Baranac
Utgivningsår: 2020
Produktionsland: USA
Längd: 101 min
Serie: -
Såg den på Netflix 28 februari 2020
Handling
Lara Jean och Peter låtsas inte längre och har gått ut offentligt med sitt förhållande, men då kommer ännu en mottagare av ett av Lara Jeans gamla kärleksbrev in i bilden.

Min kommentar
Efter en vecka när både sambon och jag legat nerbäddade i influensa så behövde vi något lättsmält och gärna roligt. Eftersom vi såg och gillade första delen i den här "serien" för bara någon vecka sedan så tyckte vi att fortsättningen kunde vara ett lämpligt val.

Den här uppföljaren är inte lika rolig och charmig som första filmen, vilket kanske egentligen inte är mer än förväntat. Det är inte lika finstämt och lyhört, men framför allt så saknas hjärtat och värmen. Den som strålade ut så tydligt från Till alla killar jag har gillat. För egen del tror jag att det beror mest på att Lara Jeans karaktär inte är lika charmig, den där kombinationen av osäker och självständig som var så lyckad är nästan helt borta.

Egentligen tycker jag att det var på tok för lite av Lara Jeans härliga familj i den här filmen. I synnerhet pappan, men det lilla han är med är bra. Och kul om han kan få bli lycklig igen också.

Skådespeleriet är det inget fel på och inte heller castingen. Den är faktiskt rätt lyckad. Jag har ju inte läst de här böckerna så jag kan inte låta bli att undra om det var meningen att det skulle vara ett triangeldrama här. I så fall missade de målet. Det fanns inte något riktigt darr för det och för övrigt så tycker jag att det var en helt onödig tråd.

Till alla killar: PS. Jag gillar dig fortfarande är en trevlig bagatell, men i stort sett onödig. Vi har inte gjort någon förflyttning/utveckling överhuvudtaget när filmen är slut, men allt behöver ju inte ha någon djupare mening.Letterboxd hade den 2,6 i genomsnitt (beräknat på 44 457 betyg).
IMDb hade den 6,1 i genomsnitt (beräknat på 11 874 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan inte köpas.

2 kommentarer:

  1. Som sagt såg vi den i lördags, och den får nog högre betyg av mig. Mest för att den var en sådan film som jag behövde :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte inte den var så mysig som jag hade förväntat mig och hoppats på.

      Radera