söndag 22 mars 2020

Smakebit på søndag: Sonjas andra chans

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som växelvis "drivs" av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Läsningen går väldigt trögt nu, min hjärna är upptagen av annan, mer verklig, problemlösning och det finns inte så mycket ork till annat än att ligga i soffan och titta på Grey's anatomy så fort tillfälle ges 😁 Jag har ändå en viss förhoppning att allt löser sig på måndag. Och igår så satt (eller mer låg) jag på balkongen och läste. Vilken fantastisk dag det var. Vädermässigt. Boken jag läser nu, Sonjas andra chans av Åsa Hellberg, är annars helt rätt vid ett sådant här tillfälle, både lättsam och lättläst. Den är tredje delen i den här serien och sista (än så länge), förutom ett par noveller.

Min smakebit är från sida 230:
De satt uppkrupna i Susannes hotellsäng, sista kvällen på Haiti, alldeles rödgråtna efter att först ha sett An affair to remember och därefter läst Sonjas brev.
    "Läs det sista igen."
    "Sprid min aska från Empire State Building. Kanske ett korn landar i närheten av Luke."
    Inget mer om hennes och Lukes relation. Sågs de aldrig mer?
    "Det står jag inte ut med." Tårarna rann i strida strömmar utmed Susannes kinder. Hon kände sig helt knäckt över att kärlekssagan verkade vara över. "Stackars, stackars Sonja., snyftade hon. "Stackars, stackars Sonja." Just nu kunde hon omöjligtvis glädjas över att nästa resa gick till New York.

26 kommentarer:

 1. min aska får de nära bestämma, tack för smakbiten, trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sonja var väldigt speciell och hade väldigt specifika önskemål. Det kan man få ha om man har platser som betyder extra mycket för en, tycker jag. Själv bryr jag mig nog inte. Min aska är inte jag.

   Radera
 2. Den här serien är jag nyfiken på. Vi hade fint väder igår också, men än så länge är det för kallt för att sitta på balkongen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en inglasad balkong som vetter mot söder så där kan man sitta ganska tidigt på våren.

   Radera
 3. Tycker mycket om Hellbergs böcker. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 4. Jag har läst de två tidigare böckerna, men inte den här. Välkommen till Flanagans av samma författare ligger i läshögen. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna tyckte jag var bättre än andra delen, men inte riktigt lika bra som första.

   Radera
 5. Jeg hadde lyst til å sitte ute i går jeg og. Men det var veldig kaldt på tross av strålende sol. Jeg gleder meg hvert år til det er mulig å sitte ute og lese. Jeg prøver nå å inspirere mannen min til å gjøre klart terrassen og pakke opp utemøblene :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas du lyckades övertyga din man om att det är hög tid att fixa i ordning terrass och utemöbler 😁 Det är så skönt att sitta ute och läsa.

   Radera
 6. Var soligt här igår och idag också men inte läst ute, för kallt. Men blir glad av ljuset/solen och det kan en behövs nu. Promenad blir det. Har inte läst något av Hellberg. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nu är det läge att vara glad för det lilla och försöka hitta ljuspunkterna. De finns där.

   Radera
 7. Helt ukjent bok og forfatter for meg. Greys anatomy er derimot ikke ukjent, i fjor binget jeg alle 15 sesongene på nytt og ser selvfølgelig den nyeste også. Ha en fin søndag 🙂

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett alla säsonger allt eftersom de har visats på TV, men nu hittade jag hela serien på en streamingtjänst så jag började från början. Har precis börjat på femtonde säsongen nu 😀

   Radera
 8. Härligt klart väder idag, fast det är kallt! -7 grader denna morgon, var så otroligt vackert med markfrosten som glittrade i regnbågens alla färger i solen! Tack för smakbit! Känner till titeln i varje fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. -7 har vi nog inte haft på hela vintern. Det har knappt varit minusgrader någon gång. Än mindre snö. Meteorologiskt så gick det från höst till vår, utan att passera vinter.

   Radera
 9. strålande sol och kyligt. härligt att slippa regn och blåst. känner igen författarnamnet. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sol är så härligt. Jag har inte ens hunnit bli irriterad när den lyser rätt i ögonen 😁

   Radera
 10. Här är det vackert väder med, men kallt. tack för smakbiten! Jag har bara läst En liten värld av författaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag faktiskt läst hela fyra böcker av henne. Jag gillar 😊

   Radera
 11. Har inte läst något från denna serien. Tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 12. Inte min genre direkt, men man får snart ompröva en del...just nu lockar inte min vanliga favoritgenre dystopin, heller, av förklarliga orsaker. Tack för smak, hoppas du får ett bra besked imorgon

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det här är helt okej feelgood, inte jättetramsigt och löjligt romantiskt. Mer på en acceptabel nivå.

   Radera
 13. Tack för smakebiten! Har faktiskt inte läst Sonja-böckerna, trots att jag har en vän som a l l t i d tipsar om dem! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker de har varit bra. Funderar på att ta novellerna också 😃

   Radera