torsdag 19 mars 2020

Hett i hyllan #240

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då gör vi ett litet skutt in i juni 2016.
Den åttonde dödssynden av Rebecka Edgren Aldén släpptes sommaren 2015 och jag stod emot den länge. Väldigt länge.

Jag var nog nära att köpa den redan när Lotten skrev om den hösten 2015, men jag gjorde det inte. Sedan dök den upp på samma Lottens tio bästa deckare i december 2015. Jag köpte den inte då heller. Sedan utnämnde samma Lotten den till årets debut. Inte heller då köpte jag den. Trots att just den här Lotten är den som verkar ha mest likadan smak som jag. Det dröjde ända till pocketrean i juni 2016 innan jag köpte den. Läst den har jag dock inte gjort än.

Så här står det på baksidan:
Nora är en lyckad krönikör, författare och föredragshållare, av den där sorten som intalar sina läsare och åhörare att alla kan bli lyckliga och lyckade om de bara tar tag i sitt liv och anstränger sig. Det gjorde hon nämligen själv för tio år sedan, när hon föll i ett trapphus från sjunde våningen och nästan förlorade livet, ett tillfälle hon fortfarande bara har luddiga minnen av.

En dag flyttar Klara in i huset mitt­emot och ordningen i villakvarteret störs. När Nora i samma veva sätter i gång med att skriva ännu en bästsäljare - om dödssynderna - möts hon av en rad problem. Sakta men säkert börjar hennes förflutna komma i kapp henne. Kanske var det som hände tio år tidigare ingen olycka?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Tror inte jag behöver skriva att jag gillade den ;-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/03/19/hett-i-hyllan-187/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite märkligt att jag inte har läst den än :)

   Radera
 2. Det låter som om den kan vara spännande. Okänd för mig förstås.
  http://mosstanten.se/2020/03/19/hett-i-hyllan-47-arsvarvet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den låter som att den kan passa mig.

   Radera
 3. nu bok för mig, jag har en gammal goding:
  http://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/03/unga-kvinnor-av-louisa-may-alcott-hett50.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den syntes mycket på de bloggar jag följde, då när den kom.

   Radera
 4. Har inte läst något av den författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/03/hett-i-hyllan-240.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får se om det blir fler efter jag har läst denna :)

   Radera
 5. Min Hett i hyllan denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/03/hett-i-hyllan-vecka-13-2020.html

  SvaraRadera