onsdag 25 mars 2020

Kommande böcker april 2020

Pandemi eller ej så fortsätter böcker att komma ut. Tur är väl det. Då har man ju i alla fall något att läsa när semesterresan blir inställd...

Ödesmark av Stina Jackson
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2020-04-09
Förlag: Bokförlaget Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Vårvintern håller sitt grepp om Ödesmark, den lilla byn utanför Arvidsjaur. Flera av gårdarna är övergivna, lämnade åt ett långsamt förfall. I ett av husen bor Liv med sin gamla pappa Vidar och tonårssonen Simon. De utgör en säregen familj, Liv känner grannarnas blickar, på samma sätt som hon känner kundernas stirrande när hon jobbar kvällsskift på bensinmacken. Alla tycks fråga sig varför Liv har stannat med sin pappa, vad som håller henne kvar i detta bortglömda hörn av Lappland. Människor pratar om Vidars förmögenhet, om hur rik han borde vara efter alla sina skogsaffärer och vilket lätt villebråd familjen är...

Kanske föll jag inte lika mycket för Silvervägen som de flesta andra, men bra var den så den här vill jag läsa.Friheten av Arne Dahl
Genre: Kriminalroman
Serie: Sam Berger & Molly Blom (4)
Antal sidor: 393
Utgivningsdatum: 2020-04-21
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Sam Berger är en bra bit från lyckan. Molly Blom är spårlöst försvunnen, sannolikt bärande på deras barn. Sam försörjer sig som understimulerad utredare av försäkringsbrott, och drömmen om ett gemensamt liv med Molly som privat brottsbekämpare tycks mer avlägsen än någonsin.

Så får han ett lukrativt uppdrag av det gåtfulla slaget. En kvinna, Nadja, har kidnappats och hennes terapeut söker Sams hjälp - polisen måste absolut hållas utanför.

Jakten leder Sam till en försvunnen skatt, ett byte som lockat många kriminella genom åren. Och Nadja är kanske inte den enda som befinner sig i fara. Hur kommer det sig att denna dödliga skatt också leder till Molly Blom?


Arne Dahl = autobuy.Hör mig viska av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Palma (2)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2020-04-29
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Tim Blanck är tillbaka i Palma, där hans sextonåriga dotter försvann en het augustinatt under en festresa. Han trodde att han äntligen fått visshet, att han fått reda på vad som hänt henne. Men spåren hade lett honom fel och allt börjar nu om igen. Kanske är hon vid liv, men vem är hon i så fall nu? När fallet uppmärksammas på femårsdagen av försvinnandet får han nya ledtrådar i sitt sökande. De för honom från Mallorca till fastlandet, in i en hänsynslös värld av handel med människoliv. Han dras allt djupare ner i sitt eget mörker, och trots att han anar att han blivit en bricka i ett mycket större spel är han beredd att offra allt för att hitta sin dotter.

Den här serien har jag inte börjat läsa än. Kanske gör jag det någon gång.Solsken och parmesan av Christoffer Holst
Genre: Romance
Serie: -
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2020-04-29
Förlag: Lovereads

Från Bokus
Rasmus är en avdankad dansbandsstjärna som tillbringar dagarna på sin systers soffa och har svårt att komma över sitt ex. Hilda älskar matlagning mer än något annat, men jobbet som kock på en förskola ger inte direkt utlopp för hennes drömmar. Särskilt inte när hon gått och blivit KK med sin chef...

För att komma ut i världen har båda två bokat in sig på en matlagningsresa till Toscana. Men på Arlanda får de ett oväntat besked: hotellet i Italien har brunnit ner och istället ska kursen hållas på ett pensionat i Öregrund, en liten stad vid Roslagens kust. Väl där kommer kursdeltagarna allt närmare varandra, och känslor blommar upp. Men alla bär de på hemligheter, som när som helst riskerar att avslöjas under den värmande sommarsolen...


Jag ligger ganska långt efter i min läsning av Christoffer Holsts böcker, men någon gång så...Glasvinge av Katrine Engberg
Genre: Kriminalroman
Serie: Köpenhamnsserien 2
Antal sidor: 370
Utgivningsdatum: 2020-04-29
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En död kvinna hittas naken i en fontän på ett torg vid Ströget, stadens stora gågata. Hennes kropp är täckt av märkliga, symmetriska skärsår. Av allt att döma har hon avlidit av kraftig blodförlust. Polisen Jeppe Kørner får ta hand om fallet, men denna gång utan sin partner Anette Werner, som är föräldraledig. Utredningen för Kørner till hjärtat av den danska hälsovården. En värld präglad av empati och omvårdnad, men där mörka ambitioner och girighet lurar under ytan.

Första delen står här i hyllan. Oläst.Källaren av Lori Roy
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2020-04-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
Samma dag som en svart lastbil skallrar förbi hennes hus och en flyer från Ku Klux Klan landar i familjens trädgård försvinner tioåriga Beth från sitt hem i Simmonsville, Georgia. Beväpnad med de egenskaper hon utvecklat när hon tagit hand om sin alkoholiserade mamma måste hon nu överleva dagarna och månaderna hon har framför sig.

Sju år senare begraver Imogene Coulter sin pappa - en klanledare hon tillbringat hela livet med att distansera sig från - och försöker stålsätta sig mot de minnen som begravningen framkallar. Men när Imogene städar ur det som tycks ha varit hennes pappas tillhåll dagen efter begravningen hittar hon ett barn - levande - i en övergiven källare, bakom en dörr som bara går att låsa utifrån.


Kanske borde jag läsa hennes förra bok först...Brännaren av M W Craven
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2020-04-10
Förlag: Modernista

Från Bokus
En seriemördare bränner människor levande vid de förhistoriska stencirklarna i Storbritanniens Lake District. Han lämnar inga ledtrådar efter sig, och polisen är hjälplös.

När hans namn hittas inristat i de förbrända resterna av det tredje offret tas den avstängde kommissarie Washington Poe tillbaka i tjänsten och kastas in i en utredning som han inte vill ha något med att göra. Han paras motvilligt ihop med den lysande men socialt tafatta civila utredaren Tilly Bradshaw och det omaka paret upptäcker ett spår som enbart var menat för Poe.

I takt med att antalet offer ökar börjar Washington Poe inse att mycket mer står på spel för honom personligen i fallet än vad han kunnat föreställa sig...


Lake District? Ja, tack!Den osynlige vännen av Stephen Chbosky
Genre: Skräck
Serie: Den osynlige vännen (1)
Antal sidor: 383
Utgivningsdatum: 2020-04-23
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Sjuåriga Christopher Reese försvinner spårlöst i sex dagar. När han kommer hem igen är han helt oskadd. Men han minns inte var han har varit. Och han har förändrats.

Christopher upptäcker att han vet saker som han inte borde veta. Han har en röst i sitt huvud. En röst som säger åt honom att bygga en trädkoja i skogen innan juldagen. Om han inte gör det kommer något fruktansvärt att hända hans mamma Kate, och alla andra han känner.

Snart befinner sig mor och son i en kamp för sina liv. Deras lilla stad, Mill Grove i Pennsylvania, blir slagfältet i ett krig mellan gott och ont.


Episk skräck kallas denna. Och andra delen kommer samtidigt...Kyrkan av Caroline Engvall
Genre: Kriminalroman
Serie: Stenhammar & Ling (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-04-23
Förlag: Southside Stories

Från Bokus
Ett spektakulärt dåd inträffar på Västerbron, mitt i Stockholm. Det följs av en serie märkliga mord.

Ulrika Stenhammar, utredare vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott, längtar efter att gå på föräldraledighet. Istället tvingas hon ta tag i de misstänkta brotten där personer med vitt skilda bakgrunder dör. Samtidigt plågas hennes sambo Lovisa Ling av utmattning och gamla relationer, vars spöken i allra högsta grad blir avgörande för parets framtid.


Jag har fortfarande inte läst något av Caroline Engvall, men jag vill.

14 kommentarer:

 1. Ödemark och Kyrkan är jag så otroligt sugen på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är ett par andra som jag är mer sugen på.

   Radera
 2. Episk skräck, nja jag vet inte om jag vågar... Det är bara Ödesmark av dessa som lockar mig just nu, men det brukar ändra sig snabbt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Episk skräck låter så himla jag 😁

   Radera
 3. Ojoj, ja här var det flera som lockar! Och tur att det finns läsning att fly bort med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker faktiskt lite synd om de som inte läser, men det funkar ju med TV-serier och film också 😄

   Radera
 4. Ödesmarken och Den osynlige vännen är jag jättesugen på att läsa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker nästan att Den osynlige vännen låter mest spännande av dem allihop 😃

   Radera
 5. Ja, även här har resor blivit inställda. Förra året i maj skulle jag till Prag med min syster. Då strejkade SAS. I april skulle sambon, sonen och jag till Spanien över påsklovet. Men inte heller det blir av. Men böckerna finns ju alltid var man än är som tur är. Och som alltid är vissa böcker av våra samma :-). Men jag har valt ut mer men får kanske mer tid för läsning nu i och med permittering (jobbar max två dagar i veckan) under en tid nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte om inte alla böcker hade datumsatts eller något när jag gjorde min lista för jag verkar ha missat många.

   Nej, vad tråkigt att du har blivit påverkad så att du blivit permitterad. Både sambon och jag har gott hopp om att klara oss, men säker kan man ju aldrig vara. Vi hade en resa (eller har faktiskt fortfarande) till Italien i början av maj. Något säger mig att den inte blir av...

   Radera
  2. Än så länge känns det lugnt (men självklart även tråkigt och oroande). Vi får 92,5 % av lönen och förhoppningsvis kan vi snart börja jobba igen. Eller att det max är nu i april och maj...

   Radera
  3. Jag tycker det är lite jobbigt att tänka för långt framåt och mitt kontrollbehov är bara att glömma. Vi får verkligen hoppas att det räcker med april/maj.

   Radera
 6. Så många bra! Vill också gärna läsa de du har på din lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och fler fanns det ju tydligen 🙂

   Radera