måndag 8 februari 2021

Film: Jumanji: The next level (2019)

Titel: Jumanji: The next level
Originaltitel: Jumanji: The next level
Genre: Äventyr
Regissör: Jake Kasdan
Manus: Jake Kasdan, Jeff Pinkner, Scott Rosenberg
Skådespelare: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Jack Black, Karen Gillan, Awkwafina
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: USA
Längd: 123 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 8 januari 2021

Handling
Efter att de klarat livhanken i förra filmen splittras gänget när de åker iväg till olika skolor och annat. Till julen ska de träffas i sin hemstad igen. Återträffen är bestämd att ske på Nora's, men Spencer dyker inte upp. När de åker hem till hans mamma upptäcker de att kompisen har försvunnit. De hittar Jumanji-spelet nere i källaren och inser att Spencer har tagit sig in i spelet igen. Ytterst motvilligt hoppar hans vänner också tillbaka in i Jumanji...

Min kommentar
Jag hade nog egentligen inte tänkt se Jumanji: The next level. Varför vet jag inte riktigt, för jag tyckte rätt bra om den första filmen, re-maken. Förmodligen tänkte jag att det blir samma sak om igen, hur gör man liksom något nytt av detta? Av någon anledning så hamnade den ändå i min varukorg på Black Friday. Svältfödd på underhållning som jag är.

Detta med att hitta på något nytt löste de på ett riktigt bra sätt, tycker jag. Dessutom var jag mer förberedd på vad som väntade och inte alls lika orolig att originalet (med Robin Williams) skulle förstöras. Den håller ungefär samma nivå som Jumanji: Welcome to the jungle i alla fall.

Skådespelarna gör det bra och jag gillar dem. De passar bra i sina roller. Man ser nästan direkt vem som spelar vilken avatar. Jack Black är lätt favoriten, precis som han brukar vara. Danny DeVito dyker upp! Hur längesedan jag såg honom i något? (Ser ut som att svaret på den frågan är i Be cool, som kom 2005.) Han spelar i alla fall exakt samma karaktär som han brukar och som han gör så bra. Det samma stämmer nästan även för Danny Glover, men han är inte lika bra.

De två gamla gubbarna blir lite för mycket ibland och jag tröttnar en aning på deras gubbskämt. Det ordnar dock upp sig efter ett tag. I alla fall så är det oftast roligt och alltid underhållande. Extra roligt är det nog om man någon gång har spelat den typen av (gammalt) TV-spel.

Slutet gör att jag gissar att det kommer en film till. När jag letade så såg jag att det kom en nu i januari; Jumanji: Level one. Där ska man tydligen få veta hur allt började, men jag tror att den hör ihop med originalfilmen. I vilket fall så vill jag nog se den. Och även nästa, om det kommer en fortsättning på Jumanji: The next level.Letterboxd hade den 3,0 i genomsnitt (beräknat på 119 436 betyg).
IMDb hade den 6,7 i genomsnitt (beräknat på 185 017 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar