torsdag 11 februari 2021

Hett i hyllan #287

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så tar vi ett litet kliv till början av maj 2017.
Pojken som slutade gråta av Ninni Schulman är andra delen i Hagfors-serien.

Ungefär ett halvår innan jag köpte den här boken läste jag första delen och jag blev väldigt förtjust i den. Egentligen tyckte jag att det var lite märkligt för det var ganska mycket privatliv och liknande i den. Dessutom så lyssnade jag på större delen. Trots allt som talade emot den så gillade jag alltså. Då var det ju fullständigt logiskt att jag köpte den här andra delen på Green Friday våren efter och då med tanken att jag skulle läsa den ganska snart. Nu har det alltså gått nästan fyra år sedan dess, vilket verkar vara den gängse kötiden för böcker här. Men... förra året så köpte jag den sista/senaste delen och i år har jag med serien i min Finish That Series-utmaning. Då är det bara att hoppas att detta är precis så bra som jag minns det.

Så här står det på baksidan:
En mörk augustikväll kommer ett larm till Hagfors räddningstjänst: en villa står i brand. När journalisten Magdalena Hansson kommer till platsen har huset nästan helt brunnit ner, väggarna har rasat och svart rök pulserar från de förstörda fönstren. Dagen därpå avlider en fyrtiotreårig kvinna av skadorna hon ådrog sig i branden.

Några dagar senare brinner nästa hus. Och sedan ytterligare ett. Hagforspolisen står inför en ny, stor utmaning medan den lilla värmländska staden lever i skräck.

Magdalena Hansson dras in allt mer i jakten på seriepyromanen och till slut är hennes engagemang djupt personligt. Och mycket riskabelt.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Ninni Schulmans böcker känner jag inte alls till men det här kan ju vara spännande.
  http://mosstanten.se/2021/02/11/hett-i-hyllan-92-sjalvbiografiskt-av-graham-greene/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju svag för svenska deckare och ännu mer i de som inte utspelar sig i Stockholm. Kanske får man åka till Hagfors och kolla runt någon gång.

   Radera
 2. Jag har varit lite småsugen på Ninni Schulmans böcker länge men det går trögt att starta av någon anledning..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara läst den första delen i den här serien, men den var väldigt bra.

   Radera
 3. Har inte läst något av den författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/02/hett-i-hyllan-287.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Än så länge har jag bara läst en bok av henne, men det ska snart åtgärdas.

   Radera
 4. Författarnamnet är bekant, men jag har inte läst något av henne. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2021/02/hett-i-hyllan-34.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har skrivit en väldigt omtyckt självbiografi också.

   Radera
 5. Jag har läst denna och flera av Schulman och jag har gillat dem alla
  Här är mitt bidrag för denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/02/hett-i-hyllan-vecka-6-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under året har jag tänkt läsa hela serien, förutom den första delen då som jag läste för några år sedan.

   Radera
 6. Jag var ju märkligt nog inte så förtjust i första delen...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/02/11/hett-i-hyllan-232/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev förvånad över att jag gillade den första så mycket, men det skulle kunna ha att göra med att jag lyssnade samtidigt som jag jobbade, vilket gjorde att hjärnan definitivt inte blev understimulerad 🙂

   Radera
 7. Jag har aldrig läst något av någon Schulman faktiskt men hennes Flickebarn nr 291 ska ju vara väldigt bra. Här är min hyllvärmare: https://bokdivisionen.se/2021/02/11/hett-i-hyllan-djurens-sprak/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hört många prata gott om hennes självbiografi, men jag är tveksam till om jag kommer att läsa den. Kanske någon gång när livet är på topp.

   Radera