onsdag 21 december 2011

Tematrio - Jullovsläsning/Tegelstenar

I veckans Tematrio vill Lyran veta om vi läst några bra tegelstenar i år eller om vi kanske tänkt göra det över jul och nyår. Berätta om tre tegelstenar ni läst eller om tre ni vill läsa!

Tegelstenar är något som verkligen lockar mig, ju tjockare en bok är desto större dragningskraft har den. Det hände mig senast igår att en bok kallade så envist på mig att jag var tvungen att köpa den. Över 1200 sidor innehåller den så den ropade riktigt högt...

Jag får ta med tre olika sorter här, en jag läst, en jag faktiskt precis håller på med och en jag vill läsa.

1. De sju böckerna om Narnia av C. S. Lewis - 850 sidor helt underbar läsning. Läste den som "jullovsläsning" för två år sedan. Missade helt och hållet den här serien när jag var ung, tyvärr, men älskade den som vuxen.

2. Under kupolen av Stephen King - 1178 sidor. Den här håller jag på med nu och har bara kommit drygt 100 sidor in. Förhoppningsvis hinner jag läsa ut den innan det är dags att börja pendla igen, den är lite väl tung och stor att släpa med sig på tåget och jag får nästan kramp i handlederna av att hålla i den.

3. Garnethilltrilogin av Denise Mina - 1240 sidor. Det här var den bok som ropade på mig igår... Mer om den i ett annat inlägg. Kanske får den bli nästa års "jullovsläsning".

2 kommentarer:

  1. Åh, Narnia-böckerna älskar jag !!

    SvaraRadera
  2. @Annie: Jag kan inte låta bli att undra om jag hade tyckt ännu mer om dem om jag läst dem som ung. "Roligt" nog köpte jag hela serien till min systerson när han var liten, men läste dem aldrig själv. Förrän nu.

    SvaraRadera