söndag 18 december 2011

Fullbordad utmaning #2

Boktolvan för 2011 är genomförd.

Det här var en utmaning som enligt O hittade på och som jag upptäckte i somras när jag startade min blogg. Den gick ut på att läsa tolv nya författare under året. Trots att jag var väldigt sent ute (augusti) så bestämde jag mig för att hoppa på det här tåget. För att göra det lite enklare räknade jag med fyra böcker som jag redan läst, januari till augusti.

Det här var en utmaning som passade mig som handen i handsken, eftersom jag älskar att köpa på mig böcker av författare jag aldrig läst tidigare. Det gick som en dans och själva fullbordandet skedde i november med Och en grej till... av Eoin Colfer. Som bonus har jag också läst ytterligare fyra nya författare.

Sammanfattnigsvis kan jag notera att av dessa 16 nya författare kommer jag att fortsätta läsa hälften av dem. Det tycker jag är ett riktigt bra resultat.

Det blir definitivt en boktolva även för 2012.

Dödsängeln 80° från varmvattnet Svart som natten
Och en grej till... Avgrundens rand Dyrbar kärlek
Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann Lyckans hjul Stum sitter guden
Askungar Mörkrädd Konsten att tala med en änkling

Bonusförfattare
Kråkflickan Utrensning Bastarden från Istanbul

2 kommentarer:

  1. Jag har läst alla böcker av Kristina Ohlsson och Karin Alfredsson och gillar dem fantastiskt mycket. Några av de andra du visade har jag inte läst, tack för tipsen!

    SvaraRadera
  2. Jag har nästan alla av både Ohlsson och Alfredsson i bokhyllan redan och hoppas kunna hinna med några av dem nästa år.

    SvaraRadera