söndag 19 februari 2012

Bokbörsen is da shit!

Det finns alltid böcker jag letar efter. Sådana som är utgångna och inte ens finns hos förlaget längre. Ibland väntar och väntar jag på att den ska tryckas igen eller kanske släppas i pocket eller... Ofta är min väntan förgäves.

Ända till förra veckan var jag på jakt efter två gamla böcker: Labyrinten av Kate Mosse och Blandat blod av Katarina Mazetti. Båda har den förtretliga texten Definitivt slut i alla boklådor.

Labyrinten vill jag ha för att den är första delen i Languedoc-trilogin och jag råkade springa på andra delen, Kryptan, i somras på en bokoutlet. Eftersom jag har en åkomma som gör att jag bara måste läsa en serie i ordning så var jag ju nödd och tvungen att hitta den första.

Blandat blod är första delen i Släkten, en historisk romanserie som ska skrivas av olika författare. Vad jag vet finns det just nu tre utgivna böcker (andra delen hittade jag på bokrean, men det blir ett annat inlägg) och om jag inte minns alldeles fel så läste jag någonstans att fjärde delen ska vara på väg.

I alla fall... vad gör en stackars boknörd som inte hittar böckerna hon vill ha? Jo, hon kollar på bokbörsen. Det brukar i och för sig nästan alltid sluta med att jag inget köper, eftersom boken + frakten oftast blir väldigt dyrt. Och snål ekonomisk är jag ju också. Men under över alla under, samma säljare hade båda böckerna! Behöver jag säga mer? Äntligen, äntligen är de mina (nu känner jag mig lite som Gollum).

6 kommentarer:

 1. Jag har också fyndat några gånger på Bokbörsen - ibland har man tur!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att det finns sätt att få tag på utgångna böcker. Och tur att det finns folk som faktiskt rensar ut böcker de inte vill ha :)

   Radera
 2. Kolla även in www.antikvariat.net!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det brukar vara så otroligt dyrt där, om man hittar något, och plus frakt. Är nog lite för snål för det, i alla fall när det gäller slit-och-släng läsning.

   Radera
 3. Jag gillar också bokbörsen! Har lagt ut lite gamla ungdomsböcker där också som jag kan utantill för att man läste dem så otroligt många gånger under tonåren! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur för mig att det finns folk som faktiskt kan göra sig av med böcker. Så jag kan samla på mig ännu mer :)

   Radera