tisdag 28 februari 2012

Bokhyllerunda: A

Roliga saker verkar alltid dyka upp i bloggvärlden. Den senaste är att gå igenom sin bokhylla, från A till Ö. Idén verkar ha kommit från Boken är tankens barn, men många är de som hoppat på, bland annat beasbokhylla, och dagarna går..., Mrs E och så nu jag då.

Jag kom fram till att fem handplockade, som beskriver min läsning på ett bra sätt, verkar vara lagom. Av de 32 böcker jag (tydligen) har där titeln börjar på A, så är dessa speciellt utvalda...


ABC-morden (Agatha Christie) - Det här var mumma när jag var i tonåren. Agatha Christie har stått för mycket i min läsuppfostran.

Afrikas drottning (C S Forester) - Spännande som bara den. Och här var nog mitt första möte med äckliga blodiglar.

Arvtagarna (Howard Fast) - Det här är egentligen en serie, om familjen Lavette, och sträcker sig från slutet av 1800-talet och ungefär 100 år framåt.

Allt kan hända (Stephen King) - En novellsamling, kanske inte en av de bättre, men Kingen måste vara med. Redan från början.

Avbilder (FayWeldon) - En riktigt otäck bok om kloning. Det är nästan 20 år sedan jag läste den, så jag gissar att den är ganska "gammalmodig" nu.

13 kommentarer:

 1. Kul - det ska bli mysigt att besöka varandras hyllor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är alltid kul att se vad andra har i hyllorna. Det skulle inte förvåna mig om man får ett eller annat tips :)

   Radera
 2. Howard Fasts Arvtagarna väcker många minnen till liv. Jag tror mamma köpte dem via Svalans bokklubb. Även ABC-morden lästes i tonåren (och många till av Agatha Christie).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var med i Underhållningsbokklubben (tror jag den hette från början), därifrån kom många riktigt bra böcker, däribland Howard Fast och nästan alla Agatha Christie jag har.

   Radera
 3. Trodde i min enfald att den här sidan handlade om "bokföring-bokföring", så döm om min förvåning när jag snubblade över boktipsen. Men bra tips, och jag kan bara tacka för de. En helt annan genre förvisso, och ganska tunglästa, men jag kan varmt rekommendera "De levande" av Ayn Rand för den som vill prova något nytt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, nej... alla fräcka namn var upptagna redan och med mitt förflutna i ekonomivärlden så tyckte jag det var ett passande namn. Och denna sorts bokföring är mycket roligare :)

   Jag ska definitivt kolla upp Ayn Rand. Jag är ganska "genrelös" i min läsning.

   Radera
 4. Avbilder finns i min bokhylla också (tillsammans med flera andra böcker av Fay Weldon!). Det vore ju lite kul att se hur väl den har hållit sig :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den har ju några år på nacken. Risken är ju att den är hopplöst föråldrad och att man bara blir irriterad.

   Radera
 5. Kul att en idé från min lilla blogg har spritt sig så pass mycket :)

  Afrikas drottning verkar spännande, gillade den något dramatiska framsidan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så var det ju också en väldigt rolig idé :)

   Afrikas drottning är ju en gammal film också, om man hellre vill se den, med Humphrey Bogart och Katherine Hepnurn i rollerna. Fast man måste ju vara ganska gammal eller väldigt filmintresserad för att veta vilka de var :)

   Radera
  2. Ja just! Jag tyckte ju att namnet klingade bekant! :) Och klart man vet vilka dessa legender inom film är :)

   Radera
 6. Kul grej! Själv har jag inte läst en enda av böckerna :) Boken om kloning verkar intressant, har aldrig läst något om det. Frågan är ju bara om den finns att köpa nu då :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den verkar finnas att köpa ny på engelska och på svenska har jag sett att den finns på bokbörsen. Faktiskt blir man lite sugen på gamla böcker när man gräver lite i hyllorna :)

   Radera