söndag 5 februari 2012

Min litterära resa i januari 2012

Inspirerad av Boktokig, som frågade oss var vi har varit i januari tänkte jag försöka göra en karta över platser jag besökt (litterärt) varje månad. Här är mitt första försök och kartan illustrerar var boken utspelar sig.

Månaden började i Bay City, Michigan, USA där jag tittade på himlen, i alla tänkbara nyanser av lila och gick sedan vidare till Stockholm. Först var jag i centrum, där jag jagade pedofiler, knarkhandlare och mördare för att därefter flytta ut i Blackeberg. Där slogs jag mot vampyrer och upplevde utanförskapet i förorten i början av 80-talet.

När jag tröttnat på Sverige för den här gången reste jag vidare till Hanoi, Vietnam. Här fick jag en inte så trevlig inblick i kvinnornas livsförhållanden. Nästa resa var inte bara byte av plats, utan även tid; Färöarna på 50-talet, där jag fick uppleva ett år som barn.

Därefter bar det tillbaka till Sverige, först till Öland, där jag träffade både troll och älvor och sedan till min gamla hemstad Göteborg. En inte alltför angenäm vistelse i sällskap med riktiga fyllehundar festprissar.

Sista besöket i januari blev tillbaka till USA och den påhittade (?) orten Promise Falls i den norra delen av staten New York. Här blev en hel familj mördad och jakten gick efter mördaren.


Visa Januari 2012 på en större karta där även böckerna jag läst syns

8 kommentarer:

 1. Vilken rolig idé! Får nu genast lust att härmas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superkul idé! Då ska man bara klura ut hur man gör...

   Radera
  2. I mitt svar till Josefin (den andra :)) så hittar du en länk, där kan man i alla fall hitta en beskrivning hur man gör en karta med pins.

   Radera
 2. Vilken rolig idé! Så vill jag också göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var faktiskt lite kul att se vilka platser man "besökt".

   Radera
 3. Gillar kartan. Hur gör man en sån? Alltså får in flera prickar på samma karta?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hittade en jättebra beskrivning igår, tyvärr hittar jag inte exakt samma igen, men denna funkar lika bra.

   Radera