måndag 19 februari 2018

Film: Kingsman: The Golden Circle (2017)

Titel: Kingsman: The Golden Circle
Originaltitel: Kingsman: The Golden Circle
Genre: Action
Regissör: Matthew Vaughn
Manus: Jane Goldman, Matthew Vaughn
Skådespelare: Colin Firth, Julianne Moore, Taron Egerton, Channing Tatum, Halle Berry
Utgivningsår: 2017
Produktionsland: Storbritannien | USA
Längd: 141 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 9 februari 2018

Handling
I nya actionkomedin Kingsman: The Golden Circle står våra hjältar, vars yttersta mål är att hålla världen säker, inför en ny utmaning. När deras huvudkontor förstörs hålls världen gisslan och de upptäcker att det finns en allierad spionorganisation i USA som heter Statesman. Tillsammans med den nya spionorganisationen sätts deras styrka och intelligens på prov. Allt för att lyckas besegra deras gemensamma fiende och slutligen kunna rädda världen. Något som verkar ha blivit vardagsmat för Eggsy?

Min kommentar
När jag såg första filmen om Kingsman så blev jag väldigt glatt överraskad, jag trodde knappt att det gjordes sådana filmer längre. Nu när jag sett den här upp uppföljaren så börjar jag på allvar tro att det verkligen är så och att Kingsman: The Secret Service var en lyckoträff.

Britterna vet i alla fall precis hur en film ska börja. Här är det fullt ös, medvetslös som gäller. Och mängder av fräcka gadgets/scener. Det som gjorde den första filmen speciell, den underfundiga brittiska humorn, är inte så framträdande i denna nya. Tyvärr. Det som är kvar är däremot splattret och allt det våldsamma. För mig blir det ett litet problem, för splatter utan humor är bara lite smålöjligt. Filmen är dock inte helt utan humor, det blir ganska många skratt, men mest av det råa slaget.

Det är en förfärlig massa "men hur..." i den här filmen, logiska luckor lika stora som Grand Canyon och fler än i en adventskalender, men eftersom Kingsman inte gör några som helst anspråk på att ta sig själv på allvar så funkar det. Det är bara att luta sig tillbaka och låta sig underhållas. För underhållen blir jag. Även här är det svenska kungahuset med och jag fortsätter att undra vad vi kan ha gjort för ont.

Skådespelarna finns det egentligen inte så mycket att säga om. Jag tycker att det hör lite till filmens genre att det ska spelas över lite och det gör de, men samtidigt så tycker jag att de är lite bleka. Inte ens Colin Firth känns som vanligt. Den som tar hem alla mina applåder är sir Elton, alltså Elton John. Han måste ha haft svinkul när de spelade in den här. Ett extra plus för robothundarnas namn också (Bennie och Jet), för den som kan sin Elton så...

Filmen är på tok för lång, drygt två timmar, och storyn räcker inte alls för 140 minuter. Ändå är det aldrig tråkigt, bara en aning långdraget.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 454 betyg).
IMDb hade den 6,9 i genomsnitt (beräknat på 152 517 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Sonen såg den här på bio och jag har för mig att han inte gillade den lika mycket. Tror vi förr eller senare kommer att se den här ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är helt klart inte lika bra som den första, humorn är mycket mer åt det plumpa hållet, men den är klart sevärd :)

      Radera