torsdag 8 februari 2018

Hett i hyllan #130

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi tagit oss ända fram till Bokmässan 2014 och här håller vi ett tag.
Ondskans pris av Set Mattsson syntes en hel del i mitt flöde när den kom och min vana trogen så blev jag väldigt nyfiken.

En av orsakerna till att den lockade var att den utspelar sig i Malmö. Visserligen 1945, men för min del så är det även det som lockar. Boken handlar nämligen om de flyktingar som kom efter kriget och det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Min far var nämligen en av dem.

Så här beskrivs boken på baksidan:
Våren 1945 ligger Europa i ruiner. Till Malmö anländer tiotusentals flyktingar som på olika sätt har drabbats av ondskan i de nazistiska förintelselägren. Den svenska folkhemsidyllen öppnar famnen för dem, men även här lurar ondskan. Ett mord på en polsk flykting utlöser ett händelseförlopp som sprider sig likt ringar på vattnet och får oanade konsekvenser och det svenska folkhemmets välkomnande famn visar allt fler sprickor i sin fasad.

Kriminalöverkonstapel Douglas Palm får det svåra fallet på sitt bord. Hans hårt prövade hustru Anna blir också inblandad, liksom den vidlyftige journalisten Torsten Jannervik. Flyktingarna Josef och Sofia plågas av sina minnen och inte ens i fredens Sverige kommer de undan sitt förflutna.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Den här författaren är jag lite nyfiken på. Men har inte kommit mig för att läsa något av honom.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2018/02/08/hett-i-hyllan-78/

  SvaraRadera
 2. En författare jag också sett i flödet men inte läst. Kanske har man missat en potentiell favoritförfattare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt många som gillar de här böckerna så ja, det kan vara en potentiell favorit :)

   Radera
 3. Hm, tror att jag också har den i hyllan fast i pocketformat. Antar att det betyder att man har lite för många böcker när man Tror att man äger en bok men inte vet säkert ;)

  SvaraRadera
 4. Den finns oläst i min bokhylla också. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.se/2018/02/hett-i-hyllan-130.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte ensam då i alla fall :)

   Radera
 5. Låter jättebra. http://eggetbok.blogspot.se/2018/02/hett-i-hyllan-38.html

  SvaraRadera
 6. Din bok har jag inte hört talas om, men här kommer min hett i hyllan

  https://mittbokintresse.blogspot.se/2018/02/hett-i-hyllan-vecka-6-2018.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte jättekänd, men många har gillat :)

   Radera
 7. http://frokenchristina.blogspot.se/2018/02/hett-i-hyllan-130.html

  Här kommer min bok. Jag gillar Set Mattsson namn. Set är ett så vackert namn. Boken hoppas jag är bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog aldrig funderat på Set som namn, för mig är det ett lite konstigt sådant. Det betyder ju liksom mer saker, som ett set av något, eller ett set i en tennismatch :)

   Radera