torsdag 8 februari 2018

Helgfrågan v 6 (8 - 11 februari)

Helgen närmar sig med stormsteg och då är det så klart tid för Mias Helgfrågan. Det är en bra start.

Veckans fråga är: Vad tycker du om att fler lägger recensioner på Instagram, vilket föredrar du? Motivera.

Jag tycker ju det är lite synd att recensioner hamnar på Instagram, jag har nämligen inte ork att läsa längre texter där utan det är bilden som är grejen. Dessutom så försvinner ju den rackarns texten direkt och är stört omöjlig att hitta igen. Så nej, inga recensioner på Instagram för mig. Däremot så händer det att jag lägger en blänkare där om att recensionen finns på bloggen 😀

Bonusfråga: Hur ser dina torsdagskvällar ut?

Torsdagar är den dag i veckan som vi handlar och det gör vi alltid direkt efter jobbet. Eftersom det är lite trist att handla så köper vi alltid något gott att äta, som belöning. För mig blir det oftast kycklingsallad och för sambon blir det gärna grillade revben (det händer att jag smakar på dem också) och så någon liten bulle.

När vi kommit hem igen så äter vi och tittar på ett avsnitt av den TV-serie som för tillfället tittas på (i dag var det sista avsnittet av första säsongen av Suits). Efter det blir det oftast nyheter på TV och ännu mer TV. Det är då jag brukar sitta med laptopen i knät och kolla runt på bloggar, kommentera, svara på kommentarer och naturligtvis, svara på Helgfrågan 😄

35 kommentarer:

 1. En blänkare på Insta är helt okej men någon längre text där orkar jag inte läsa.Suits har jag nog inte sett, får kolla upp det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, längre texter går bort. Orkar inte med det :) Suits måste du kolla upp.

   Radera
 2. Brukar inte orka läsa recensioner på Instagram, tycker det är lite för jobbigt med längre texter där. Lättare att läsa sånt på en blogg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om hur svårt det är att hitta de där texterna igen :o

   Radera
 3. handla och städa torsdag gör helgen längre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är något magiskt som händer när man gör det tråkiga redan på torsdagen :) Suits verkar vara en väldigt bra serie.

   Radera
 4. Suits är en av mina favoritserier. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den blev väl det här också :)

   Radera
 5. Orkar inte heller läsa långa texter på Instagram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir alldeles för plottrigt med text, men bilderna är kul att titta på.

   Radera
 6. Håller med om att blogg är bra för text och Instagram för bild :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instagram är ju inte heller tänkt att vara något beständigt, det är ju helt omöjligt att hitta något gammalt där.

   Radera
 7. Håller med, inga recensioner där tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är väl i och för sig inte överraskande att vi bokbloggare tycker så :)

   Radera
 8. Det känns som att de flesta föredrar bloggen, fast det kan förstås bero på att det är bokbloggare som svarar på helgfrågan ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte direkt en oberoende undersökning :)

   Radera
 9. Så spännande att läsa att bokbloggare är så eniga om att det är bloggen som är det centrala mediet för recensioner. Jag undrar om det är för att vi gillar att blogga och ser fördelarna med det. Det gäller även mig. Ändå är det på Instagram den större mängden följare finns. Själv läser jag gärna längre texter var de än finns, även på Instagram, men jag har också mina favoritbloggar som jag besöker alldeles oavsett vad som läggs upp på Instagram. Jag läser nog hellre en lång recension på Instagram från någon vars blogg jag normalt sett inte följer, än att leta upp bloggen för att läsa recensionen där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det som skulle vara intressant att veta är hur många som faktiskt läser den där långa recensionen på Instagram. Jag gör det i alla fall inte. Det är väldigt sällan som jag ens trycker på mer-länken. Instagram ska gå fort. Det finns så många bokbloggar att läsa om just den där intressanta boken på så det känns inte som ett måste att plåga sig igenom på mobilen :)

   Radera
 10. jag läser hellre om böcker på bloggar eftersom jag oftast glömmer bort Instagram. och Twitter. gillar inte snuttifiering

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, snuttefiering är inget för mig heller.

   Radera
 11. blänkare på Instagram är okej för mig. Men recensioner läser jag på bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på Instagram kollar jag egentligen bara bilderna :)

   Radera
 12. Sitter just nu med laptopen i famnen i soffan och tänker snart se veckans tv-program, På spåret.. Men det är himla svårt att få till vettig ergonomisk ställning med laptop i soffan.. (kanske inte den första tanken för dom flesta, men jag som sitter hela min arbetsdag vid dator känner ibland att det blir väl mycket av det goda när jag fortsätter knappa på dator hemma..)


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju ett liknande problem, sitter också vid en dator hela dagarna för att sedan fortsätta med den bärbara framför TV:n. Det är tyvärr så det måste se ut för mig :)

   Radera
 13. Tycker också att det är bilderna som är kul på Instagram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, texten är väldigt sällan något jag bryr mig om.

   Radera
 14. Jag har inte heller riktigt ork med mer än ett par ord som text på Instagram ;-)
  Låter som en trevlig torsdagstradition faktiskt. Vi handlar på söndageftermiddagar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söndag eftermiddag hade jag aldrig orkat handla och det är nog inte aktuellt heller. Vi lagar liksom bara middag på helgen och då ska vi ju ha grejorna hemma redan :)

   Radera
 15. Suits ligger på min att se-lista. Den listan är nästan lika lång som min läslista. Det finns så många intressanta serier därute.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar känna lite likadant med att-se-listan, men det dröjer nog innan den är riktigt lika lång som läslistan :)

   Radera
 16. Aha! Kanske är det så, läste ju (på en tidigare kommentar) att förlagen föredrar recensioner på Instagram numera... kanske det då är just den där "blänkaren" med länk till bokblogg som de då är ute efter. Hursomhelst är det inget jag bryr mig om, vill varken ha smartphone eller Instagram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet faktiskt inte om det räcker med en blänkare för förlagen, kan inte direkt påminna mig om att de någonsin har repostat något av mina inlägg, men de gör ju som de vill :)

   Radera
 17. Tycker inte heller långa recensioner passar så bra på Instagram. Där får nog bilderna tala istället :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var ju liksom det som var meningen i alla fall :)

   Radera