måndag 12 februari 2018

TV-serie: Suits - Säsong 1 (2011)

Titel: Suits
Originaltitel: Suits
Genre: Drama
Skapad av: Aaron Korsh
TV-bolag: USA Network
Skådespelare: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Meghan Markle, Gina Torres
Premiär: 2011-06-23
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 12
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på DVD januari-februari 2018

Handling
Harvey Specter är en av New Yorks mest ryktbara affärsjurister och specialist på att avsluta särskilt komplicerade fall. När Harveys befordran kräver att han rekryterar någon med juridikexamen från Harvard, väljer han Mike Ross. Det enda problemet är att Ross egentligen inte har någon examen. Detta blir deras gemensamma hemlighet, och de måste nu förlita sig på Ross fotografiska minne och sinne för bedrägerier, för att fasaden inte ska krackelera.

Min kommentar
Den här boxen har stått i filmhyllan så länge att jag faktiskt har glömt vad det var som fick mig att köpa den. Jag är ganska säker på att jag måste ha hört bra saker om den, men jag vet inte längre vad. På något sätt så har den i alla fall alltid blivit bortvald när det var dags att se en ny serie. Nu har jag äntligen sett första säsongen och jag vågar nästan lova att det inte kommer att dröja alltför länge innan det är dags för andra.

Det här är en riktigt smart och snygg serie. Och rolig. Rolig får alltid pluspoäng i min bok. Här är det snabba repliker, ofta dräpande och tempot är generellt högt. Jag gillar att det är avslutade "fall" i varje avsnitt, även om det nu finns en röd tråd genom hela säsongen och jag gissar att den tråden fortsätter.

Karaktärerna är tydliga (därmed inte sagt att de är okomplicerade) och de flesta är lätta att tycka om. Harvey vill ge sken av att vara en skitstövel, men han är som en Magnum (glassen); hård och krispig på utsidan, men mjuk och söt på insidan. Mike är kanske en aning arrogant ibland, men han är genomsnäll och lojal. Donna är den kvinna jag tycker bäst om, hon är rolig, tuff och 100% lojal. Louis är den där läbbige typen, som väl måste vara med. Han är en arrogant j-el med storhetsvansinne, skev självbild och som älskar maktmissbruk. Honom skulle jag gärna vilja stå och slå på ett tag.

Det enda som eventuellt kan störa är den så typiskt amerikanska castingen. Här vimlar det av vackra människor. Vilket ju givetvis gör att det finns en del ögongodis.

Andra säsongen står redan här och, som sagt, det kommer inte att dröja länge.

[spoiler]Trevor, Mikes dålige vän, får veta att Mike och Jenny har ihop det. God vän som han är sticker han direkt till advokatbyrån för att avslöja Mike.[/spoiler]TV-serier.nu hade säsongen 4,5 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 8,6 i genomsnitt (beräknat på 292 874 betyg).
Jag ger säsongen 4,0.


Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på discshop och discshop.

13 kommentarer:

 1. Gillar verkligen humorn i denna serie, som lättar upp i allt det andra. Hade inte väntat mig att jag skulle gilla den så mycket som jag gjorde!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är verkligen härlig humor, jag gillar kemin mellan Harvey och Mike.

   Radera
 2. En tv-serie som jag verkligen tycker om. En rolig och träffande beskrivning av Harvey! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillade den mer än vad jag trodde :) Men visst är väl Harvey som en Magnum :)

   Radera
 3. Suits är en väldigt snygg och bra serie. Är lite förvånad över att jag inte har tröttnat efter att snart ha sett 5 säsonger men det är snarare tvärtom ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar ju gilla advokatserier, men den här hade ju liksom allt :)

   Radera
 4. Vi såg typ 2 säsonger när den gick på TV, men så tappade vi bort den när de bytte sändningstid. Häromdagen började sonen se den på Netflix och då blev jag lite sugen på att kanske fortsätta se den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en säsong till på DVD, sedan får det bli Netflix. Gissar att jag inte kommer att tröttna på ett tag :)

   Radera
 5. gillar Suits ❤️ maken förstår inte...

  SvaraRadera
  Svar
  1. (visas i svt1 på fredagar och svtPlay)

   Radera
  2. Den är ju jättebra och tack och lov så gillar även sambon :)

   Radera